3x Hercule Poirot 4

3x Hercule Poirot 4 https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/376680/bmid_3x-hercule-poirot-4-iYo-376680.jpg 5 50 11

Hercule Poirot série

>

Slavný belgický detektiv řeší další trojici zapeklitých případů – tentokrát v románech Schůzka se smrtí (1938), Temný cypřiš (1940) a Zlo pod sluncem (1941). Ve Schůzce se smrtí se na pozadí růžových skal údolí Petry odehrává střet staré despotické ženy a jejích dětí, připoutaných k sobě vzájemnou nenávistí. Nakonec dojde k nevyhnutelnému: matka tragicky skoná. Přirozeně, nebo rukou vraha? Její potomci měli tisíc a jeden důvod přát si matčinu smrt. Ani náhodní spolucestující nejsou bez podezření. Hercule Poirot nemá lehkou situaci: do čtyřiadvaceti hodin musí dát policii rozluštění… Detektivku Temný cypřiš otevírá nečekané úmrtí bohaté paní Welmanové. O dědičce jejího majetku nebylo zdánlivě pochybností, vždyť neměla bližší příbuzné než půvabnou neteř Elinor. Skutečně však nechtěla odkázat své jmění nikomu jinému? Další smrt vyvolá další pochyby a Elinor je nakonec obviněna z vraždy. Jen jediný člověk nevěří v její vinu a povolá Poirota. Zkušený detektiv zvolí zvláštní metodu. Tentokrát mu není vodítkem pravda, ale lež. Zlo pod sluncem se odehrává na tichém ostrůvku na pobřeží Lamanšského průlivu mezi vyznavači letní dovolené. Společnost se tu sešla pestrá, pozornost ovšem budí zejména přítomnost elegantního a trochu podivínského muže – Hercula Poirota. Ten se marně snaží ostatní přesvědčit, že se přijel „pouze“ rekreovat. Poklidné dny sladkého nicnedělání však nenávratně změní vražda krásné, provokativní, milované i nenáviděné Arleny Marshallové.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Appointment with Death / Sad Cypress / Evil under the Sun , 2018


více info...

Přidat komentář

janina66
28.02.2024 5 z 5

Velmi různorodé příběhy, 3v1.
Různé prostředí a místa vražd, jen jedno zůstává stejné=H.Poirot a jeho dedukce k odhalení pachatele.

Dalia
28.06.2022 5 z 5

Agatha Christie prostě nezklame. Vynikající čtení!


adela2316
22.04.2021 5 z 5

Musím říct, že příběhy Agathy Christie jsou pro mě odpočinková literatura. To se čte úplně samo, a ačkoli jsou to detektivky a skoro vždy se jedná o vraždu, tak mě ty příběhy naplňují svým způsobem pozitivem, radostí. Zřejmě i kvůli tomu, ze me fascinuje doba, ve které se dej odehrává.
Všechny příběhy jsem už znala z TV, nicméně v knize člověk nalezne spoustu nového, co ve filmu nebylo nebo je to tam uvedeno poněkud odlisneji.
Asi nejvíce mě bavil dil Zlo pod sluncem, kde je dle mého názoru nejlepší zápletka.

LenkaKT
11.12.2020 3 z 5

Trochu mi první dva případy přišly jako červená knihovna. Četla jsem současně nějaké těžší věci a tohle je prostě lehké oddychové čtení. Má to svoje jasná pravidla, jasně dané postavy, predikovatelná prostředí... čtu Agatu Christie znovu, protože ji objevuje dospívající dcera, tak je to takové příjemné.

Katka2382
04.12.2020 5 z 5

Mé první setkání s Poirotem v knižní podobě.A musím říci že to byla paráda.

levac
10.07.2020 5 z 5

Je to pořád stejné...nejprve se člověk příjemně začte do příběhu, kdo to bude většinou tuší, pak se to stane a pak šedé mozkové buňky nejen Poirotovy jedou na plné obrátky. S přibližujícím se koncem už se člověk nemůže odtrhnout a ... stejně byl zase překvapen, kdo to byl! Výhodou těchto tří dílů v jednom je, že člověk nemusí hned běžet pro další, když jeden dočte, jen pohodlně otočí na další stránku. Nevýhodou je, že se při cestování hodně pronese ;)

Aligator805
29.04.2020 5 z 5

Tři velmi pěkné detektivky. Jedna lepší než druhá! Úžasný Poirot! Každá se odehrává v jiném a zajímavém prostředí. Prostě to nemá chybu!

MarketJay
23.02.2020 5 z 5

Klasika, Poirot. :)

tannasja
22.03.2019 5 z 5

Nádhera! Nedostižné, aspoň ve svém žánru. Nejvíc mě dostala Schůzka se smrtí.

postrach
02.09.2018 4 z 5

Knihu jako celek hodnotím dobře.Líbí se mi,že díly mají pouze okolo 200stran a tak případy a příběhy nejsou,příliš vleklé.Jen zamotané.Typické pro detektiva Hercula Poirota.

konicekbily
21.05.2018 5 z 5

Vítám na trhu nové balení tří detektivek slavné autorky. Hrdinný Hercule si s problémy většinou poradil i bez Hastingse a pokaždé řešil případy v jiném prostředí.