3x Hercule Poirot 2

3x Hercule Poirot 2 https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/314392/bmid_3x-hercule-poirot-2-H3M-314392.jpeg 5 59 5

Hercule Poirot série

>

Další trojice napínavých případů pro malé šedé buňky belgického detektiva Hercula Poirota. Velká čtyřka, špionážní román z roku 1927, představuje nečekaně akčního Poirota. Než odhalí pravidla boje s mezinárodním zločinem, musí Poirot v souboji se čtveřicí zdatných protivníků a jejich rozsáhlou mezinárodní sítí dokonce několikrát prohrát. Nebýt jeho, nejen kapitán Hastings, ale celý svět by se dočkal konce. Poirot má pro přítele, pro nepřítele, ale i pro čtenáře nejedno drsné překvapení, představí nám svého bratra, a snad se i ožení V Záhadě Modrého vlaku (1928) dojde k vraždě, jejímž motivem může být loupež, láska, nenávist Zprvu široký okruh podezřelých se postupně zužuje, i když dlouho nemá jasno ani policie. Jen Poirot postupuje v případu a odhaluje falešné existence, falešné city i pokřivené vztahy. Pomůže dopadnout vraha – i ochránit náhodnou spolucestující, sympatickou, chytrou a vnímavou Katherine, jež zažije svou vlastní detektivku – a také první milostné vzplanutí. Tučné dědictví po tetičce Emily – to je zápletka románu Němý svědek z roku 1937. Příbuzní už se nemohou dočkat peněz, ale tetička jako na potvoru ne a ne umřít. Nakonec se do toho vloží pes Bob a nastraží na milou Emily past v podobě míčku zapomenutého na schodech. Anebo ho tam nenechal Bob? A byl to vůbec míček? Ale vždyť je to jedno, teta nakonec stejně zemřela přirozenou smrtí. Nebo ne? A tak přijíždí Hercule Poirot, aby zjistil pravdu.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

The Big Four / The Mystery of the Blue Train / Dumb Witness


více info...

Přidat komentář

janina66
16.01.2024 4 z 5

Pěkné 3 knihy v jedné.
Sice jsem jednotlivé povídky četla samostatně, některé jsem vyslechla audio, či viděla zfilmované.
Na 2dny jsem si vždy dávkovala jeden příběh.

Florindela
05.10.2020 5 z 5

Příběhy Hercula Poirota, v podání britského herce Davida Sucheta, prostě miluju. A od televizního zpracování byl jen krok ke čtení. Knihu jsem koupila v antikvariátu, měli jen druhý díl, ale chytlo mě to - a to tak, že jsem sbírku všech knih 3x ... už zkompletovala. První příběh - Velká čtyřka - mě trochu asi zklamal, nebo překvapil. Moc mi k Poirotovi nesedí, a jak píše MilanCFC, asi by si zasloužil mnohem víc prostoru. Zbývající dva příběhy jsou skvělé, čtivé, napínavé, rozuzlení překvapující.


MilanCFC
22.09.2020 3 z 5

Tak tady se zrovna sešly dvě knížky, které mě trochu zklamaly a které jsem jako jednotlivce nehodnotil úplně nejlépe, proto musím dát tomuto celku jen tři hvězdičky. Však co jsem se dočetl v zajímavostech, tak ani sama autorka nepovažovala Velkou čtyřku a Záhadu Modrého vlaku za nikterak zvlášť dobrá díla, spíše naopak samu sebe dost kritizovala. Velká čtyřka byla taková jiná, strašně akční a asi by si zasloužila mnohem více prostoru a popisu pro lepší celkový obrázek o onom tajuplném a nebezpečném seskupení, a pak byla poměrně dost rázně utnuta a zakončena. U Modrého vlaku jsem se ze dvou třetin docela i přemáhal, zachránilo to pak jednání hlavního hrdiny. A Němý svědek je klasika, ta mě bavila a v tomto souboru vyčnívá. Obálka tohoto souboru se mi také moc líbí.

konicekbily
22.06.2018 4 z 5

Soubor tří detektivek o slavném detektivovi vítám. Přestože to nejsou špičkové detektivky autorky - nudu jsem při čtení neměl. Knihy "třikrát" mám hrozně rád:

IVANA0123
08.02.2017 4 z 5

První povídka nebyla úplně 100-procentní a uvěřitelná, ale další dvě vše vynahradily.
(2/17)