3x vraždy

3x vraždy https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/201982/bmid_3x-vrazdy-9Gt-201982.jpeg 5 76 13

Trojici výjimečných detektivek Agathy Christie tentokrát spojuje motiv několikanásobné vraždy. Po stopách sériového zločince se nejprve vydá slavný belgický detektiv Hercule Poirot, a to v románu z roku 1936 nazvaném Vraždy podle abecedy. V neúprosném rytmu popěvku Deset malých černoušků se vraždí i v jednom z nejslavnějších, nejděsivějších a nejdůmyslněji propracovaných děl detektivní literatury, jež vyšlo v roce 1939. A do třetice příběh o násilných úmrtích, která se odehrála před čtyřmi tisíci lety ve starém Egyptě – tato jediná autorčina detektivka umístěná dějově do pradávné minulosti nese příznačný název Nakonec přijde smrt…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Romány

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

A.B.C. Murders / And Then There Were None (Ten Little Niggers) / Death Comes as the End


více info...

Přidat komentář

boxas
16.01.2024 5 z 5

Skvělé!

MichaelaMila
23.10.2023 5 z 5

Ach můj Bože, proč jsem se do letoška Agátě vyhýbala? Skvělé!


nik077
12.12.2020 5 z 5

Do prvního příběhu jsem se nemohla začíst..překonala jsem to a dočetla..druhý byl lepší a třetí se mi líbil nejvíce.

verense
31.05.2020 5 z 5

Co jiného dát královně detektivek za její majstrštyky, než plný počet hvězd? I když je fakt, že s přibývajícími lety a čtenářskými zkušenostmi je člověk kritičtější, pořád Agatha Christie patří k sázce na jistotu, když je člověk přesycen soudobými vyšetřovateli, kteří evokují buď superhrdiny, anebo adepty do léčebny závislostí...
Všechny tři příběhy jen dokazují, že autorka byla znalkyní lidských povah a svá díla vypracovala s pečlivostí od začátku do konce.

Mrňous1
25.03.2020 5 z 5

Tak je to Agátha, prostě super počtení. I když se přiznám, že poslední jsem nečetla, ta mě nelákala. Ale vraždy podle abecedy i deset malých černoušků jsou jistě top detektivky a bavily mě před lety stejně jako dnes. I když musím přiznat, že dnes jsem už trošku víc kritičtější, ale těch nedostatků je tak málo, že nestojí snad ani za zmínku:-)

Nelly
14.12.2018 5 z 5

Lahůdka - prostě A.Christie je právem Královnou detektivek a dnešní autoři ji sotva stačí šlapat na paty. Tento soubor tří detektivek je plný napětí, nečekaných zvratů, zajímavých reálií a vynikající psychologickou sondou postav. Nejsou to žádná krvavá jatka a akce stíhající akci, prostě taková ta klasika, kterou si rádi vychutnáte, pomazlíte se s jazykem a zavzpomínáte (jako já) na staré dobré časy detektivní klasiky.

Magdalena5
30.05.2017 5 z 5

vynikající, četla jsem poprvé, i když s notorickou znalostí zfilmovaných ... podle abecedy s Davidem Suchetem a znalostí audio černoušků. Moc se mi líbil i příběh ze starého Egypta.
Na pohled mě zaujala obálka s nastavitelnými názvy jednotlivých povídek, jsem hračička a dost dlouho mě bavilo naklánět knihu a vzpomínala jsem na dětství s podobnými efekty pohlednic (no holt stará páka).
Opět jsem se vrátila ke čtení egyptského příběhu a dávám do výzvy

konicekbily
20.05.2017 5 z 5

Opět jsem sáhl po mé Agathě. Vždycky mne potěší! Deset malých černoušků je asi nejpropracovanější a nejlepší detektivkou všech dob. Závěrečným vyhodnocením tomu autorka nasadila nepřekonatelnou korunu! A vraždy podle abecedy také podle mne nemají chybu.

st18321
15.04.2017 5 z 5

Skvělá sbírka tří povídek. Původně jsem si knihu kupoval kvůli povídce Deset malých černoušků, kterou jsem samostatně nemohl sehnat. Nakonec mě tato povídka bavila ze všech tří nejméně. Pro mě byla až moc neuvěřitelná, ale je tam super dětská říkanka. Nejvíce se mi ale nakonec líbyla povídka Nakonec příjde smrt, kterou jsem původně ani nechtěl číst. Přece jenom detektivka z obdobý Egypta 2000 let př.n.l. mi nepřišla moc atraktivní. Opak však byl pravdou. Célá řada podivných úmrtí v jedné rodině přisuzované zavražděné konkubíně. V knize je doslovat cítit atmosféra tajemna a strachu z nadpřirozena.
Povídka Vraždy podle abecedy je rovněž velice zajímavá akorád mi přišlo, že povídka má moc pomalý rozjezd.
Ani u jedné povídky jsem nedokázal uhodnout kdo je vrah a vždy jsem byl velice překvapený.
Toto sbírku povídek mohu všem jen doporučit. Toto bylo moje první setkání z Agathou a určitě ne poslední.

ThomasRuhe
27.09.2016 4 z 5

Vraždy podle abecedy jsem už četl dříve, a stále je to pro mě jedna z nejlepších detektivek od A. Christie.100%.
Naopak Deset malých černoušků jsem vůbec neznal.Hodně originální , ale místy až trochu neuvěřitelné.Pravdou je, že na konci logicky objasněné.80%.
Nakonec přijde smrt.Tak tohle mě vůbec nebavilo.Prostředí starověkého Egypta mi moc nesedí, a měl jsem co dělat, abych to celé dočetl.40%.

kika_
21.07.2016 5 z 5

Všechny tři detektivky vynikající! Dlouho jsem nečetla knihu co by mě takhle chytla.. Nemohla jsem se od ní odtrhnout. Napínavé opravdu od začátku do konce! :)

konicekbily
03.02.2016 5 z 5

Dobře vybraný soubor.

šipek
14.07.2015 5 z 5

Tak Deset malých černoušků jsem četl již dříve, zbylé dvě detektivky jsem četl poprvé. Nerad čtu knihy od autorů kteří chrlí jednu knihu za druhou a koukám u této spisovatelky jsem udělal velkou chybu. Moc pěkně napsané detektivky dokonce mě chytl i případ ze starého Egypta. Vřele tuto trilogii doporučuji.