365 přikázání grafického designu

365 přikázání grafického designu https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/398825/bmid_365-prikazani-grafickeho-designu-SOi-398825.jpg 2 12 5

Sbírka ctností i hříchů pro grafické designéry Zeptejte se jakéhokoli grafického designéra na světě, podle čeho vybírá font a barvu a jak postupuje při tvorbě nového layoutu, a nikdy neuslyšíte stejnou odpověď. Každý tvůrce má svůj vlastní kreativní přístup, a což je možná mnohem podstatnější, vlastní způsob, jak vybrat a zkombinovat stovky a stovky technik, které jsou při tvorbě designového projektu k dispozici. Existují však jistá pravidla, jež nepřestanou nikdy platit. Přinejmenším dokud se budeme ptát, kudy vede cesta k nejlepšímu grafickému designu. Tato prakticky a čtivě podaná příručka je nepostradatelným pomocníkem pro stále početnější skupinu grafiků, kteří touží designu porozumět. Knihu tvoří tematicky řazené příspěvky autorů, nad nimiž se můžete nadšeně tetelit nebo pohrdavě šklebit - záleží, zda milujete či nenávidíte dělení slov, jestli máte fobií z béžové, nebo si myslíte, že mřížky jsou nuda.... celý text

Přidat komentář

Fiddis
19.01.2023 3 z 5

Takový zvláštní koncept. Přijde mi, že není vhodná pro úplné začátečníky a ani pro profesionály, prostě je pro někoho tak mezi. A jak tu někdo přede mnou psal, některé věci se opakovaly, některé byly hodně obecné... Jako doplnění k jiným knihám proč ne.

konva
13.04.2021 odpad!

Nechal jsem se nachytat a koupil jsem tuto "knihu" od Slovartu s ostatními knihami o grafickém designu... Přinejlepším by se dala brát jako žertovná příručka, realisticky je zastaralá a zbytečná.


svarnyp
14.10.2019 3 z 5

Nejsem z oboru, ale shrnutí rad pro práci v grafickém designu mi přišlo přínosné. Kniha je dílem tří autorů a nejspíš vede k hlavní výtce - nekonzistentnosti. Některé rady velmi překrývají nebo opakují. Také se zaměření rad pohybuje od velmi detailních poznámek k InDesignu k obecným radám utopeným v přirovnáních. Kniha mě zajistě obohatila, ale mám pocit, že mohla být o dost více soustředěná, konkrétní a kratší.

Anchie
26.07.2019 2 z 5

Dobré pro "grafiky" kterými se to jen dneska hemží, tzn. lidi co k tomu přišli jako slepí k houslím - s tohle knížkou zjistí co všechno dělají špatně... No a tak nějak doufám, že se aspoň chytnou za nos. (Včetně toho, kdo "vydesignoval" tuhle knížku.)

AdélkaÁďa
09.06.2019 1 z 5

Na tuhle knížku jsem se hodně těšila a vydavatelství Slovart, většinou bývá sázkou na dobrou literaturu. Ale takhle knížka je opravdu propadák. O tom o čem se v knize mluví je následně zcela porušeno v její sazbě. Je zde spousta informací, které nejosu vůbec pro ČR a navíc je zde spousta věcí jíž zastaralých.. Originál vyšel již v roce 2012, ČR verze 2018. Za mě opravdu nedoporučuji!