365 dní s Anselmem Grünem: Duchovní lékárna pouštních otců

kniha od:

365 dní s Anselmem Grünem: Duchovní lékárna pouštních otců https://www.databazeknih.cz/https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/424928/bmid_365-dni-s-anselmem-grunem-duchovni--76S-424928.jpg 3.2 5
Koupit Koupit eknihu Bazar

Anselm Grün napsal 365 meditací pro naše duchovní zápasy během roku. Čerpá v nich z moudrosti pouštních otců, z Bible i ze svých bohatých zkušeností. Hledá v nich odpověď na otázku: Jak zacházet s našimi myšlenkami, emocemi a vášněmi, pokud se nás snaží ovládnout a připravit o vnitřní svobodu? Jedním z receptů na takové myšlenky je podle otců pouště připomenout si vhodný výrok z Písma. Když si dáme před oči alternativu k tomu, co je negativní, vyhneme se iluzím, kterých je náš život plný. V Písmu k nám přece mluví sám Bůh.... celý text

Žánr:

Komentáře 2 Recenze 0

martin_aston
martin_aston
14.07.2021 4 z 5

Zamyslenia na každý deň. Vždy krátky úryvok z výrokov púštnych otcov, s krátkou reflexiou Anselma Grüna. Tie s vyjadreniami púštnych otcov sú vynikajúce. Tie s citáciou žalmu či úryvku z Písma mi sadli menej.

Jeden za všetky:
"Stařec Mojžíš se otázal starce Silvána: "Může člověk začínat každého dne znovu?" Stařec mu odpovědel: "Je-li pracovitý, může znovu začínat dokonce každou hodinu."

Medicka19
Medicka19
21.04.2020 2 z 5

Velmi příjemné duchovní čtení. Z mého pohledu se ale příběhy stále opakují. Myslím si že materiálu bylo méně než na 365 dní

patristika křesťanská spiritualita

Anselm Grün