34 mýtů o zdraví

34 mýtů o zdraví https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/218471/bmid_34-mytu-o-zdravi-OCD-218471.jpg 4 3 2

Tato kniha nám vysvětlí, jak je to ve skutečnosti s mýty o tělesném zdraví. Každý z těchto oblíbených předsudků má totiž obrovskou, v podstatě magickou moc, která zásadním způsobem ovlivňuje symptomy nemoci, náš postoj k ní i způsob léčby. Autor, který je známým americkým léčitelem a trenérem životního stylu, názorně vysvětlí, jak nás rozšířené nepravdy negativně ovlivňují a nabídne jednoduché afirmace, které samy o sobě mají uzdravující sílu vůči těmto negativně působícícm předsudkům. Samotný autor v hledání škodlivých mýtů neklade žádné meze - mýty jsou z oblasti sociální (např. "pro uzdravení je nutné pochopit, co nebo kdo zadal příčinu nemoci"), medicínské (např. "každá nemoc má fyzickou příčinu"), náboženské (např. "nemoc je důsledkem příliš silného ega") i new age (např. "nemoc pomáhá překonat traumata z mých minulých životů").... celý text

New Age Literatura naučná Zdraví
Vydáno: , Grada
Originální název:

Healing Myths, Healing Magic , 2000


více info...

Přidat komentář

Aghatte
24.05.2020 3 z 5

Bylo to slabší, než jsem čekala, příběhy ze života někdy nezapadají do kontextu, nemusely by tam být (nemám je ráda nikde, ale to je klasický americký nešvar).
Sílu afirmací znám. Překvapilo mě, že to vydala Grada, čekala bych to spíš v Maitrea. Tím pádem jsem měla očekávání více vědecké a méně new age.
Ale na noční směnu dobrý :-)

mariva
11.09.2015 3 z 5

Od knihy jsem původně očekávala něco jiného, ale i tak jsou mnohé myšlenky zajímavé a prospěšné.


Autorovy knížky

Donald M. Epstein
americká, 1953
2014  73%34 mýtů o zdraví

Kniha 34 mýtů o zdraví je v

Přečtených4x
Knihotéce3x
Chystám se číst2x