30 vteřin na vědu

30 vteřin na vědu https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/200957/bmid_30-vterin-na-vedu-200957.jpg 4 17 2

- 50 nejpodnětnějších vědeckých teorií, o nichž získáte přehled za 30 vteřin Teorie chaosu, unifikace, velký třesk, teorie relativity? Schrödingerova kočka a zákony pohybu? Jistě víte, o co jde. Určitě jste už o tom všem někde slyšeli. Ale víte o těchto věcech dost, abyste se zapojili do debaty na večírku nebo svými znalostmi oslnili přátele u sklenky vína? Pokud ne, sáhněte po knize, která vás provede labyrintem vědeckých teorií. Kniha 30 VTEŘIN NA VĚDU vám vzrušujícím způsobem objasní 50 důležitých, revolučních vědeckých teorií. Špičkoví odborníci odložili svůj vědecký jazyk a objasnili i ty nejsložitější teorie za pouhých 30 vteřin – dostali vždy jen dvě strany a obrázek. Čas je možná relativní, ale ve stále uspěchanějším světě rozhodně čím dál vzácnější. V této unikátní knize máte možnost nahlédnout do hlav předních vědců a pochopit podstatu našeho harmonického vesmíru dřív, než stihnete vyslovit Archimedův zákon. Předmluvu napsal Martin Rees, který byl v letech 2005–2010 prezidentem britské Královské společnosti. Působí jako profesor kosmologie a astrofyziky na univerzitě v Cambridge.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Věda

Vydáno: , Fortuna Libri (ČR)
Originální název:

30-Second Theories , 2009


více info...

Přidat komentář

jprst
29.04.2019 4 z 5

Náhodný výběr, zrovna jsem v knihovně nevěděl po čem sáhnout, abych doplnil týdenní zásobu. A nebyla to chyba, i když v některých momentech to chtělo hodně soustředění na podrobnější informace o věcech, které mě dosud lehce míjely.

Peleus
18.02.2019 4 z 5

Přiznám se, že občas jsem navzdory jednoduché formě předkládaných informací něčemu rozuměl jen rámcově. Nicméně z větší části, právě díky stravitelnému podání bez hlubokomyslného mudrování kolem, většina na první pohled komplikovaných teorií působí čtenářsky vstřícně. Navíc oceňuji lehký humor.

Čtyři hvězdičky v nemalé míře dávám i za skutečnost, že mě kniha přiměla cítit se chytřejším a vzdělanějším, než tomu ve skutečnosti je (nedělám si iluze, nedělám...).


Štítky knihy

věda teorie relativity kvantová mechanika

Autorovy knížky

2012  80%30 vteřin na vědu

Kniha 30 vteřin na vědu je v

Přečtených17x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce9x
Chystám se číst6x
Chci si koupit4x