3 případy policejního komisaře Pobudy

3 případy policejního komisaře Pobudy https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/330466/bmid_3-pripady-policejniho-komisare-pobu-nPJ-330466.jpg 3 15 3

Komisař Pobuda série

< 4. díl >

Tři napínavé detektivní příběhy, které nás zavedou do temných koutů Prahy na sklonku 19. století, kde vyplouvají na povrch skryté lidské neřesti a vášně, od držitele Ceny Jiřího Marka za nejlepší detektivku roku 2016. František Xaver Pobuda je policejním komisařem sedmého pražského obvodu Holešovice-Bubny a bdí nad pořádkem a klidem ve své čtvrti. Na práci tu ale není sám, při pátrání má po svém boku dva schopné kolegy ? důsledného policejního koncipistu Nebeského a vynalézavého policejního praktikanta Rybičku. Případ velocipedisty popisuje událost z prostředí velocipedistických závodů, kdy zemře jeden ze závodníků. Byla smrt závodníka nešťastnou náhodou, či zločinným úkladem? Pátrání nakonec přivede Pobudu až do Rakouska… V Případu zlatnice Galipetrové dojde k úkladné loupežné vraždě, která se sice udála v samotném středu Prahy, ale její stopy vedou až do Pobudova obvodu. Ten proto musí zakročit a najít vraha v nejspodnějších vrstvách holešovické společnosti. Případ zeleného brouka začne záhadnou otravou manželky fotografa, který po její náhlé smrti není k nalezení. Pobuda musí přivolat na pomoc oba své spolupracovníky, aby dohromady rozřešili vraždu, u níž není jasné, jak k ní vlastně došlo ani kdo by mohl mít motiv zabíjet. Dokáže policejní komisař Pobuda se svými pomocníky všechny tři zapeklité případy objasnit, pachatele zatknout, usvědčit a předat velectěnému c. k. trestnímu soudu v Praze?... celý text

Přidat komentář

babystar
13.08.2021 2 z 5

Tak tentokrát jsem v četbě sáhla opravdu vedle. Nemám ráda popisy. S uzarděním přiznávám, že je velice často přeskakuji. A tahle kniha je jeden velký popis Prahy (popř. Vídně) a života v Praze po r. 1890 včetně (podle mne) úryvků z dobového tisku. Do toho popisu je vpreparováno pár dialogů, aby to vypadalo, že jde o detektivku. Pro milovníky staré Prahy má kniha určitě své kouzlo, já jsem se jí bohužel nemohla prokousat.

knih.sasa
17.09.2018 4 z 5

Pěkná česká detektivka, kde jsou mordy realizovány spíš chytře, než teatrálně s kalužemi krve. První případ je spojen s velocipedisty. Autor do textu vložil mnoho informací o počátcích cyklistiky u nás, o průkopnících, závodech, nesnázích tohoto sportu. Zvídavý čtenář se dozví opravdu mnoho. Vše plyne v poklidu v kulisách staré Prahy a Vídně a pokud máte rádi atmosféru R-U monarchie, neuděláte touto detektivkou chybu. Občas mi chyběl větší spád, ale už tak nějak k té staré Praze a pivečku u Pinkasů patří.


Modrina
20.07.2017 4 z 5

Chvíli mi trvalo, než jsem se do knížky začetla, ale pak už jsem byla spokojená. Doufám, že další příběhy pana komisaře Pobudy budou následovat. :)

Kniha 3 případy policejního komisaře Pobudy je v

Přečtených19x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce44x
Chystám se číst4x
Chci si koupit1x