2x čaroděj v akci

2x čaroděj v akci https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/28002/bmid_2x-carodej-v-akci-65c8c155d31dc.jpg 3 41 5

V jedné knize dostáváte do rukou dvě novely dvou skvělých autorek – Jany Rečkové a Jany Jůzlové. Moderní fantasy, které se odehrává v alternativních světech, je plné magie i techniky, lásky i násilí, přátelství i zrady.

Přidat komentář

Eillen
04.08.2021 4 z 5

Dvě povídky. Hned ta první mě chytla a nepustila, dokud jsem příběh nedočetla. Krátká povídková verze tomu příběhu skvěle sedla a za mě má čistých 5 hvězd.
Co se druhého příběhu týká, tam už jsem trošku bojovala. Ne, příběh vůbec nebyl špatný. Jen si myslím, že mu škodila právě ta krátká forma. Rozpracovanější do románové verze by mi sedl mnohem víc. Takhle to na mě působilo moc hrr. Za sebe tedy dávám druhému příběhu 3 hvězdy.

ludek.n
16.11.2020 4 z 5

Dvě autorky, dvě novely a dva čarodějové v akci. Zatímco s Janou Jůzlovou se vydáme zkoumat tajemný monolit s jeho záhadným atheronovým dolem, Jana Rečková nás zavede do podivuhodné Quardaskavy na hrad Pejuiern rodu Yenssiů, kde o kouzla a čáry rozhodně není nouze. A jestliže „Monolit“ je ukázkou precizní, vycizelované, technické fantasy, pak „Hadí král za nic nemůže“ předvádí ohnivý výbuch magické sopky, jenž je ve svém projevu až oslnivě rozmařilý a živočišný. Přestože se ve své struktuře a citovém zabarvení obě novely liší jako noc a den, mají jedno společné: srší neotřelými nápady. Bavit se budete, ať už dáváte přednost jasnému, ostře rýsovanému a nekompromisnímu příběhu nebo se raději utíkáte k pohádkovějším vyprávěnkám. Já za sebe jsem více ocenil lov na Hlídače v Monolitu, než čistku Gicharta Yenssiho na Pejuiernu. Každému ale podle jeho chuti. Nahlíženo zprava nebo zleva, Čarodějové v akci jsou bezesporu povedenou oddechovou četbou.


NemmamSlov
22.03.2020 3 z 5

Niečo tomu chýbalo. Potenciál to malo, hlavne čo sa týka druhej poviedky od Janky Rečkovej, ale na plný počet hviezd to určite nestačí. Hadí král mal dobrý rozbech. Krajina rozdelená medzi denných a nočný tvorov. Do kraja sa vracia mladý dedič, zároveň mág, ktorý musí riešiť rodinné problémi, pričom musí udržať rodinnú prestíž v kraji. Skvelé prepojenie vedy a mágie, pre mňa znova niečo nové.

Prvý príbeh naopak sklamal. Monolit mi pripadal ako príbeh z nejakej RPG hry. Ernesta Hadonnu autorka vykreslila na jednotku, len potom ostatné postavy zanikali v jeho tieni. Príbeh sa točí okolo 5-člennej partii, ktorá ma za úlohu poraziť strážcu najväčšej bane v kraji.

wena
27.04.2019 3 z 5

No nevím první Monolit nic moc, moc jsem to nepobral , druhý čaroděj už byl lepší i když hodně nudný ale kdyby dostala více prostoru jedná z jeho ujetých sester možná by to dostalo šmrnc.

Fremr
01.11.2015 odpad!

Já jsem člověk co se snad v životě nikdy nenudil, ale tahle kniha to dokázala. Omlouvám se, ale nečetl jsem snad nudnější a plytčejší povídku než je Hadí král za nic nemůže. Nečekal jsem, že někdo dokáže psát takhle nezáživně. Až se někdy odhodlám, zkusím si od Jany Rečkové přečíst něco jiného z její tvorby, ale potřebuju dlouhou odmlku. Tohle bylo poprvé a bylo to bolestivé. Povídka Monolit byla o trochu snesitelnější, ale i tak je tohle jedna z knih, které už nikdy neotevřu. A to jsem se fakt snažil se do toho dostat.

Štítky knihy

kouzla čarodějnictví česká fantasy česká fantastika

Část díla

Autoři knihy

Jana Rečková
česká, 1956 - 2018
Jana Jůzlová
česká, 1974

Kniha 2x čaroděj v akci je v

Přečtených69x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených2x
Knihotéce60x
Chystám se číst3x
Chci si koupit6x