2000 CREW (obálka s Dreddem)

2000 CREW (obálka s Dreddem) https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/497339/bmid_2000-crew-obalka-s-dreddem-xI0-497339.jpg 4 17 6

CREW SLAVÍ 25 LET! A k tomu dává sobě i svým čtenářům dárek! Nové vydání kultovních příběhů, které vycházely v úplně prvních číslech původního magazínu CREW! K začátkům magazín CREW neodmyslitelně patří komiksy z 2000 AD. Soudce Dredd, Sláine, Sinister a Dexter… ti pomáhali otevřít českým čtenářům cestu k dospělejším komiksům. A teď přichází ty nejlepší příběhy z prvních, už dávno vyprodaných čísel! Nelítostný soudce Dredd bude bojovat nejen s mumií, ale i se Santa Clausem a velmi specifickým kouzelníkem. Nájemní zabijáci Sinister a Dexter vám pomůžou procvičit si nutná slovíčka, Misionář bude šířit víru (a smrt) na nehostinných pláních postapokalyptického světa… a dorazí i vatikánský likvidátor monster Devlin Waugh, aby si zaplaval v krvi! Ne, od 2000 AD prostě nemůžete čekat obvyklé postavy. Ovšem zato můžete čekat, že se na nich bude podílet komiksový výkvět: Simon Bisley, Dan Abnett, Frank Quitely, John Wagner, Sean Phillips, Grant Morrison, Mark Millar či Dermot Power. Kniha je seznámením s tím nejlepším z magazínu, který ovlivnil celý svět… a z magazínu, který ovlivnil Českou republiku. 2000 AD a CREW opět spolu, v jedné výpravné knize! Všechno nejlepší k našim narozeninám!... celý text

Přidat komentář

Voliarty
20.04.2024 4 z 5

Počiatky Crewe ma trocha minuli a tak sa jednalo o moje prvé stretnutie s niektorými (90%) postavami.

Sudca Dredd - tri príbehy. Dva z toho sú také krátke zábavné blbinky a potom je tu jeden dlhý príbeh s fajn hororovou atmosférou. Ten ma bavil rovnako ako tie kratšie príbehy.

Sinister a Dexter - tri príbehy, ktoré by som prirovnal k tým dvom od Dreeda. Tiež sú to krátke zábavné blbiny. Hlavné duo zabijakov zabaví, naozaj pripomínajú Vincenta a Julesa z Pulp Fiction. A to je len a len dobre.

Misionár - škoda, že sem začlenili len jeden príbeh. Drsný kňaz putujúci zničenou krajinou šíriaci smrť a vieru mi prišiel zaujímavý a rád by som si s ním ešte dačo prečítal.

Devlin Waugh - myslím, že celkom fajn námet je podaný chaotickejšie, ako by musel. Sem-tam som sa mierne stratil, ale len na chvíľu. Hlavný hrdina mi bol miestami mierne nesympatický. Mám ale pocit, že byť mladší, tak si ho asi obľúbim. A koniec bol urýchlený. Ako keby chýbali nejaké stránky.

S týmto zborníkom som spokojný. Uvítal by som nejaké pokračovanie. Prípadne zborníky zamerané na jednotlivé postavy (áno, viem, že Dredd v čase písania tohto komentára má vonku už štyri). Trúfam si povedať, že Crew dobre oslávila svoje výročie.

farb
21.09.2022 4 z 5

Jedu v Crewi už docela dlouho, ale né tak, abych tohle pamatoval, takže pro mě byl tento retro komiksový výběr novinkou....Dredd dobrý, Sinister a Dexter taktéž, Misionáře jsem prozíval, Devlina Waugha jsem si opravdu užil - za mě vrchol výběru. Palec nahoru.


GoodGames
10.08.2022 5 z 5

2000 CREW je návrat v čase do roku 1997, kedy začal vychádzať kultový komiksový magazín Crew a viacerým z nás vtedy ukázal svetové komiksy, ktoré sme dovtedy ani nepoznali. Crew oslavuje 25 rokov tento rok a vydali si naozaj parádny darček plný drsných humorných príbehov s postavami ako Sudca Dredd, Sinister a Dexter či Devlin Waugh. Až na posledný príbeh s Devlinom som sa perfektne bavil a dúfam, že tu niečo podobné ešte vydajú. Musím dať plné hodnotenie, urobilo mi to totiž radosť.

Politre
18.07.2022 5 z 5

Naprosto skvělý béčkový nářez kratších komiksů ze začátku vydavatelství CREW a nutno dodat, že příběhy dostály názvu, protože o krev není nouze. Soudce Dredd mě zaujal natolik, že mám chuť hned nakoupit všechny díly, které tady vyšly. Určitě bych se nezlobil kdyby se vydávaly další podobné sborníky.

Norri
17.07.2022 4 z 5

Nostalgie je nepřenosná a některé věci musí přijít v tu správnou dobu. Tak to zkrátka je. Proto já se budu vždycky rozplývat nad Arnalem a Peruánským deníkem od Saudka, nebo nad Záhadou hlavolamu od Čermáka, zatímco Lobo, Soudce Dredd a Perverzní Páprda mě nechávají mnohem chladnějším. Začátky Crwe mě prostě úplně minuly a ke komiksům jsem se vrátil až v roce 2012 s UKK. Tolik k vysvětlení mého poněkud rezervovaného přístupu k hodnocení těchto, pro jiné lidi kultovních, komiksů v obou Crewích narozeninových dortech.

Jsem rád, že kniha 2000 CREW mi šmakovala mnohem více než Perverzní Páprda. U Soudce Dredda nemám s jeho nadsázkou a s jeho vtipy problém a přišlo mi to docela zábavné. Maestro Prdelini a Vánoční příběh, tedy kratší příběhy, jsou zábavnější a údernější než delší Egyptská kniha mrtvých. Ze Sinistera a Dextera mě bavilo jenom Čekání na kokota. Tam jsem měl ten zmiňovaný pocit podobnosti s Pulp Fiction největší. Misionář má jenom sedm stránek, nejmíň v knize, a jako jednohubka je to fajn. Jinak tam není moc co řešit. Nejdelší je pak příběh Devlina Waugha: Krvavá lázeň, který zabírá půl knihy. Je to takový správný béčkový sci-fi horor. Docela rád bych to viděl jako film. Navíc je to pěkně nakreslené a některé stránky vypadají vážně skvěle.

Ocenil jsem i textové části knihy, tedy předmluvu, povídání o vzniku Crwe a hlavně krátké představení všech postav.

perko
03.07.2022 5 z 5

První díly časopisu Crew se dnes již špatně shánějí, tak jsem sáhl po tomhle kousku. Musím říct, že něco takového jsem přesně potřeboval. Krátké a úderné komiksy z let minulých, to je něco, na čem si poslední dobou začínám ujíždět. Jsem naprosto spokojený a doufám, že podobných kolekcí vyjde více. Pecka!