20 000 mil pod mořem (převyprávění)

20 000 mil pod mořem (převyprávění) https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/229877/20-000-mil-pod-morem-229877.jpg 4 169 3

Velmi zjednodušeně převyprávěný děj, místo lidí vystupují v knize zvířata.

Literatura světová Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

20000 leagues under the sea


více info...

Přidat komentář

jitka_dankova
03.01.2023 4 z 5

Stručná verze slavného díla Jules Vernea určená dětem. Jsem z této edice hodně nadšená, klasické příběhy jsou tady doplněny o půvabné propracované kresby Tonyho Wolfa. Postavy jsou kresleny jako zvířátka. Syn knihu četl ve třetí třídě a příběh byl opravdu přiměřený jeho věku, zjednodušený a malebný, ale vše podstatné bylo obsaženo. Bohužel zrovna tento příběh není nadčasový a troufám si říct, že dnešním dětem už nemá téměř moc co nabídnout. Ve své době dílo čtenáře fascinovalo konceptem obrovské ponorky na baterie, nezměrnými poklady, děsivými nestvůrami i sáhodlouhými popisy podmořského života i popisy různých míst na světě. Dnešní děti už ale tato téma nedokážou tolik fascinovat a pokud se odprostíme od těchto popisů, příběh, který nám zůstane, příliš přitažlivý není. Zápletka je chabá, syn knihu nevnímal jako kdovíjak dobrodružnou a rozhodně ji nečetl s napětím a zájmem (tak jako třeba Cestu kolem světa za 80 dní od stejného autora). Nedokázal se ztotožnit s postavami, postavu kapitána Nema nechápal. Pokud se však dítě má s tímto klasickým dílem světové literatury seznámit, tato verze knihy je dobrou volbou. Bonusem je krásná mapa cesty ponorkou i kreslené vyobrazení samotné ponorky.

sud99
08.11.2018 4 z 5

protože je moc zábavná. přijde mi že je i trošku poučná.že málem umřeli. a překvapilo mě že stroskotali.


RyonMathrin
21.05.2018 5 z 5

Taková zásadní kniha a zatím žádný komentář? Vlastně to chápu, taková kvalita vlastně komentovat nepotřebuje...

Tato kniha je mimořádná. Podle mne jedna z nejlepších Verneovek. Fantazie autora pracovala naplno a vytvořila neuvěřitelné dobrodružství.
Kdyby Verne ještě Jules, asi by koukal, jak dnešní technický svět vypadá. Nicméně i tak si v něm kapitána Nema dokážu představit.

Je mezi vámi někdo, kdo si myslí, že Nemo je veselá oranžová rybička? Pokud ano, šup šup, honem si přečtěte tuto knihu, ať se vzděláte :-)

Kniha 20 000 mil pod mořem (převyprávění) je v

Přečtených345x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených12x
Knihotéce44x
Chystám se číst24x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x