15 minus

15 minus https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/115371/15-minus-115371.jpg 4 476 170

15 minus je zdánlivě nevinná televizní show. Skupina odvážlivců se snaží dostat skrz neznámé území na smluvené místo, kde na ně čeká odměna 60 milionů eur. Situaci ale komplikují dvě pravidla. Podle prvního se peníze rozdělí rovným dílem mezi všechny v cíli. Podle druhého soutěžící během hry nepodléhají žádným zákonům. Mají absolutní svobodu konání... Když se tyhle věci spojí dohromady, vznikne smrtící koktejl. Don přichází do soutěže s mladistvou naivitou. Záhy však pozná, že se musí mít ve střehu nejen před nebezpečnou krajinou, ale hlavně před ostatními soutěžícími. V atmosféře všudypřítomného strachu, kdy smrt hrozí odkudkoliv a kdykoliv, nemůže věřit nikomu. Brzy pochopí, že se v Patnáct mínus nehraje o peníze, ale o to, kdo koho dřív zabije. Jestli se chce vrátit domů živý, musí v sobě objevit zvíře...... celý text

Přidat komentář

Markéta:)
předevčírem 5 z 5

Komentář píši hodně dlouho po přečtení, ale jedno ve mě stále zůstává. Jak skvělá tato kniha byla, světového formátu a co si budeme.. Kdyby autor bydlel v zahraničí, byl by to bestseller. Alespoň za mě! Autor se neštítí ničeho a to já ráda.. Škoda, že ani u nás není kniha známější a více propagovaná. Určitě si to zaslouží!

barbora6886
02.04.2024 5 z 5

Luxusní, měli by to natočit.


Kenan
02.09.2023 5 z 5

Příběh ve stylu Survivora, který je ale víc naostro. 15 dobrovolníků je vysazeno na ostrově. Mají dosáhnout určitého cíle s vidinou mnohamilionové výhry. Jenže zde neplatí žádná pravidla a zákony. Postupem poznáváme jednotlivé soutěžící, jejich odlišné charaktery i jejich minulost. Napětí a brutalita při překonávání nástrah roste a 15ti členná skupinka se stále zmenšuje. Vůbec jsem nečekala to, s čím se soutěžící museli potýkat. Nebyla to už soutěž, ale boj o přežití, kdy očekáváná výhra zdaleka není to hlavní. Důležité je přežít. Popisy brutálních scén jsou opravdu líčeny podrobně, takže nedoporučuji tomu, koho tohle děsí. Já jsem si tenhle dobrodružný příběh užila. Klobouk dolů před autorem.

Boby17
07.03.2023 4 z 5

Dobrodružná knížka, která směle může sloužit jako scénář pro holywoodský akční film. Tak by se dal v kostce shrnout příběh patnácti soutěžících, kteří oficiálně zbaveni všech právních zábran jsou s vidinou velké finanční odměny posláni na smrtelně nebezpečnou cestu divočinou. Mnozí opravdu podlehnou a vítězové jsou v konečném důsledku trvale poznamenáni šrámy na těle i na duši. Dlouho jsem se zamýšlel, jak knížku ohodnotit a po zralé úvaze dávám čtyři hvězdy.

MíšaS.
22.02.2023 3 z 5

Nebylo to špatné. Četlo se to celkem dobře. Sice asi v půlce se příběh "zadrhl", protože se nedělo nic nového, ale autor to vyřešil, co jste knihu četli, tak víte jak, a jelo se dál... Za mě možná ten konec byl trochu nedotažený, nedomyšlený, ale na druhou stranu, jak jsem psala, čekala jsem mnohem horší příběh. Uvažovala jsem dokonce nad 4*, ale za ten konec uberu.

Jaruš7
22.01.2023 5 z 5

Síla těžkotonážní nálože.
15 na odpis v reality přežití.
Koncentrace všeho protivenství co příroda, život a psychika může extrahovat do souboje výzvy o vizi bohatství.

Citace:"Ne každého potkalo to štěstí zemřít rychle a bezbolestně ve spánku a ne z každého zbylo aspoň něco, co by se dalo pohřbít..."
" Pro něj už normální život neexistuje. Hra s ním provedla to, co válka s vojáky. Znovuzačlenění do společnosti po všech těch zvěrstvech, která zažil a spáchal, prostě již nebylo možné."

Memento pro vizi trosek přeživších z válečného běsnění.
Jak moc bude narušená psychika účastníků konfliktů aby si panující elita uvědomila, že za vývoj společnosti nese trestně právní zodpovědnost - VINU.

Závěr měl literární excelentní kalkul.
Superčtivo - další živý thriller.

Přečti_si
30.12.2022

Starší knížka, takže jsem musela zvolit e-knihu, nicméně je to brutální nálož! Kniha je o televizní show na způsob dnešního Survivora, kde musí soutěžící dojít z bodu A do bodu B a je dovoleno ÚPLNĚ VŠE, žádné zákony neplatí. Postupem času ubývá soutěžící, přibývá brutality a náhlých zvratů. Nemohla jsem přestat číst!

ivana2087
29.10.2022 5 z 5

Wow! Postupný rozjezd, ale některé pasáže úplně mrazivé. Postav je sice víc, ale hned jsem si našla sympaťáky, kterým jsem fandila. Opravdu skvěle popsané scény. Ještě teď to rozdýchávám. Za mě 5*

SimonaP
22.10.2022 3 z 5

Kniha určitě čtivá, na mě některé pasáže zdlouhavé, něco těžko uvěřitelné. Ale tak celkem mě bavila.

Jack Bauer
12.10.2022 5 z 5

Perfektně čtivě a barvitě napsaná dobrodružná kniha, která se čte od samého začátku jedním dechem s nervy stupňujícím napětím a detailně popsanými hrůzami. Těším se na další knihu tohoto mladého autora, který má dar psaní.

jarin58
30.08.2022 5 z 5

Smekám klobouk před tímhle mladým autorem.Jistě by odborníci našli v jeho psaní chyby,ale mě se líbí.V příběhu poznáme patnáct lidí,někteří jsou oblíbení,jiní ne,ale přesto je musíme obdovovat čeho se odvážili.

Tereza137
13.08.2022 5 z 5

Úžasná kniha! Opravdu jsem lepší knihu (a ještě k tomu od ČR autora) snad ani nečetla. Napínavá, nechutná, krvavá, smutná, prostě úplný top, co můžete v žánru vyvražďovačky s kombinací s reality show přečíst!

apq
08.08.2022 5 z 5

Tak tohle bylo neuvěřitelné! Takhle napínavou knihu jsem dlouho nečetla. Moc povedené dílo od českého autora.

Máša33
26.07.2022 5 z 5

Geniální. Klobouk dolů, autorovi promyšlené a napínavé do poslední stránky

ElizPetrova
05.07.2022 4 z 5

Výborná vyvražďovačka od českého autora ve stylu Hunger Games, přičemž pokud bych to měla porovnat, tak Hunger Games je pro děti, 15 minus je o dost drsnější, zvrácenější a nechutnější. Velmi dobře se to četlo a celý příběh se něco dělo. Pokud by byl člověk hnidopich, tak by si určitě našel v knize dost nelogičností, ale já jsem stránky hltala a kniha mě bavila.

lukas2025
02.02.2022 5 z 5

Byl jsem hodně zvědavý na českého autora a ke všemu jeho ročník.
Děj měl skvělý spád, ani chvilku jsem se nenudil, přečetl jsem ji prakticky jedním dechem...
Líbil se mi velice výstižný popis naší společnosti zmíněný v knize, často nad tím přemýšlím, krásně to autor vystihl :)

BloodyO
04.01.2022 5 z 5

Velice čtivý příběh, který je s každou další stránkou napínavější a není tak vůbec snadné se od knihy odtrhnout. Snad jen v okamžicích kdy autor nechá naplno průchod hrůzám, které si pro těchto 15 hrdinů vymyslel, pak je s mrazením v zádech lepší dát si chvíli pauzu, vrátit se do normálního světa a chvíli to vydýchat.

Tereza137
15.11.2021 5 z 5

Opravdu moc skvělá kniha, hodně dobře se četla, napínavá od začátku do konce. Měla jsem ji přečtenou skoro hned. Určitě se k ní někdy i vrátím. Bohužel konec mě hodně zklamal (uspěchaný a hlavně nevysvětlený, ...), proto ubírám 1*.

Raddkaa
01.10.2021 5 z 5

Naprosto dokonalá a čtivě napsaná kniha. V průběhu čtení poznáme 15 jedinečných postav. Některé možná budete milovat, a jiné naopak nesnášet. Pár z nich se možná ukážou jako podivíni, o některých nebudete do poslední chvíle vědět, co si myslet, dalších vám bude upřímně líto. Kniha je dobrodružná, napínavá a které nechyběly brutální a drastické scény, takže kniha není nic pro slabé povahy. Prostředí adrenalinové reality show na pustém ostrově, kde je při honbě za výhrou dovoleno naprosto všechno bylo skvěle výstižné...
Závěr knihy je velmi napínavý a akční. Rozhodně stojí za přečtení.

marek96602
28.09.2021 5 z 5

Nechápu lidi,co napíšou,že v knížkách přeskakují stránky a pak dají nízké hodnocení.Tak přece,když se mi něco nelíbí tak to nečtu.Vidím tu spoustu komentářů jak to bylo nechutné,nebyl to můj šálek kávy,rychlý závěr,bla,bla.Tak si najděte něco co se líbí Vám a nehodnoťte knihu kterou jste půlku prolistovali.Shazujete jak sebe-tak dílo které je určeno pro jinou skupinu čtenářů.Např.Já.Za mě skvělá věc.Nikdy by mě nenapadlo,že budu nadšený z nějákého nového autora z Čech.Perfektně čtivé a když k tomu přičtu autorův věk..Klobouk dolů.