11 tisíc prutů aneb Rychtářovy lásky

11 tisíc prutů aneb Rychtářovy lásky https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/43581/tisic-prutu-43581.jpg 4 7 4

Román moderní lásky napsaný dokonale literární formou. Kniha, která zaujme svou novostí, nedostižnou fantazií a neuvěřitelnou smělostí. Autorovi se podařilo skloubit příšernost s roztomilostí.

Literatura světová Romány
Vydáno: , Concordia
Originální název:

Les Onze Mille Verges ou les Amours d , 1907


více info...

Přidat komentář

Afilada
02.02.2021 5 z 5

Jen pro velmi otrlé čtenáře. Ale kdo to zvládne, dokáže najít poezii ve všem.

Romanka89
28.04.2016 5 z 5

Já mám prostě takovouhle literaturu ráda. Slouhlasím se zlovlkem ohledně obohacení slovníku, skvělé! No a co, kníže Vibescu bude asi můj oblíbený knižní hrdina. "Jeslti to nezvládnu dvacetkrát pohlavně, ať si mě jedenáct tisíc panen podá, či na mne jedenáct tisíc prutů dopadne." Doufám že tuto knihu seženu někde v bazaru, protože tohle musím mít v knihovně!

Čtenářská výzva 2016: Kniha s číslem v názvu.


zlovlk
13.01.2014 4 z 5

Erotická literatura se (pravděpodobně, moc se v ní nevyznám) dělí do dvou hlavních proudů. Ten první, pornografický, si chce chce čtenáře omotat kolem prsu (sic!) a přivést ho k malé smrti. Vzhledem ke konkurenci audiovizuálních děl a skutečného milostného života je dosti ubitý, pošlapaný, zneuctěný a mrtvý. Druhý proud nechce ani tak vzrušit, jako spíše podráždit, znechutit a fascinovat. To je případ slavného pana markýze a je to i případ Jedenácti tisíc prutů.

Tam, kde je de Sade drsný a důmyslně krutý, překvapují Apollinairovy fantazie vynalézavostí v oblasti slizu. Našlapuj zlehka, čtenáři, neboť zde je rozprostřena bažina. Tu a tam se z tohoto mokřadu slizkosti a odpudivě hnilobných praktik vynoří jakási krutá hadí hlava, která kousne - občasný záblesk vražedného sadismu je stejně efektivní jako markýzova spirála zrůdnosti; celé to pak působí poněkud literárněji a méně encyklopedicky.

Oslizlé linie se přidržuje i podařený překlad, který obohatil můj slovník o takové poklady jako například "kejklovat sedínkou". To jsou věci, které je dobré znát, neboť pak můžete snadno ohromovat vyšší společnost. Jakkoliv se to může zdát jako klišé, jsou i nechutné romány docela zásadní výpovědí o určitých aspektech světa. Takže... ať žijí prdící koně!

nokid
13.01.2014

Měl jsem si sice jen prezenčně půvčenu v knihovně, ale po nahlédnutí jsem ji vyřadil z poptávky v bazaru. Takovou sbírku nechutností skutečně nehodlám číst, a ani ostatním to nedoporučuji !!! (Podrobnosti se mi ani nechce uvádět...)

Štítky knihy

sexuální úchylky láska erotika sexualita BDSM

Autorovy další knížky

Guillaume Apollinaire
francouzská, 1880 - 1918
2006  73%Alkoholy
1948  73%Kaligramy
1926  68%Prsy Tiresiovy
1963  75%Pásmo
1986  95%Velké trojhvězdí

Kniha 11 tisíc prutů aneb Rychtářovy lásky je v

Právě čtených1x
Přečtených14x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce8x
Chystám se číst14x
Chci si koupit5x