1000 ptáků

1000 ptáků https://www.databazeknih.cz/img/books/85_/85636/bmid_1000-ptaku-gxt-85636.jpg 5 3 2

Ptáci člověka odjakživa fascinovali: po celém světě lidé obdivují jejich elegantní let, nádherné peří a líbezný zpěv. S touto knihou se vydáte na objevnou cestu pestrým světem ptáků! Fantastické barevné snímky předních fotografů představují ty nejhezčí a nejznámější ptáky všech kontinentů z té nejtěsnější blízkosti - od domáckých evropských druhů přes pestrobarevou ptačí říši jihu až po ledové oblasti Antarktidy. Získáte stručné a přehledné informace o životních prostorech ptáků, o jejich rozšíření, druhovém zařazení a velikosti. Texty odborné i zábavné zároveň nabídnou řadu zajímavostí a nových poznatků o nejdůležitějších určujících znacích, způsobu života a odchovu mláďat, ale i o typickém chování ptáků a o jejich zpěvu. Získáte zkrátka obsáhlý přehled o ptačí říši s mnoha barevnými fotografiemi. Ptáci člověka fascinovali odjakživa. Náš zájem ustavičně vzbuzuje zvláště jejich schopnost letu. A právě létání je důvodem toho, že ptáci osídlili takřka všechna stanoviště a tím vyvinuli mimořádnou rozmanitost druhů. V této knize vám představíme tisícovku z více než 9000 ptačích druhů celého světa. Velká obrazová encyklopedie přináší obsáhlý přehled o ptačí říši s nádhernými barevnými fotografiemi.... celý text

Literatura naučná Příroda, zvířata
Vydáno: , Svojtka & Co
Originální název:

1000 Vögel , 2006


více info...

Přidat komentář

AgiMangi
26.12.2020 5 z 5

Moc pěkná kniha, nejen že podle ní člověk snadno pozná známé i neznámé druhy ptáků, ale dá se využít i jako skvělá inspirace pro mé malby a kresby.

Leslie739
12.09.2013 5 z 5

Tato kniha mi už několikrát pomohla identifikovat neznámého ptáka z fotografie. Pro člověka, který rád sleduje naše i exotické ptáky rozhodně doporučuji. Je tam hromada pěkných fotek a u popisů je dopsáno, která fotografie k němu patří, takže neexistuje, že by jste měli mylnou představu o vzhledu ptáka.
Pokud nevíte, jestli ji chcete nebo ne, tak já bych do ní na vašem místě šla. Bez pochyb.