1000 nejkrásnějších obrazů historie sestry Wendy Beckettové

1000 nejkrásnějších obrazů historie sestry Wendy Beckettové https://www.databazeknih.cz/img/books/95_/95468/bmid_1000-nejkrasnejsich-obrazu-historie-RmU-95468.jpg 5 16 5

Výběru z nejzajímavějších, nejznámějších a umělecky nejhodnotnějších děl výtvarného umění Západu se sestra Beckettová zhostila s velkým osobním zaujetím. Vybrala práce více než pěti set nejvýznamnějších umělců. Každého představují většinou dvě reprezentativní díla, podrobně popsaná, s upozorněním na zajímavé detaily. Čtenář tak získává přehled o široké paletě evropského výtvarného umění. Zvláštní pozornost je věnována slavným obrazům a jejich tvůrcům, např. Leonardovi da Vinci, Velázquezovi a Goyovi. K výjimečné hodnotě publikace přispívá vynikající kvalita reprodukcí. Díla velikánů – Dürera, Moneta, Miróa, Raffaela, Rubense, Picassa... můžete obdivovat v plné kráse. Odborná konzultantka Patricia Wrightová.... celý text

Literatura naučná Umění
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Sister Wendy’s 1000 Masterpieces , 1999


více info...

Přidat komentář

Velekněžka
05.05.2019 5 z 5

Aktivní kniha po celý život, jelikož opakovaná čtení s jistotou znamenají nová objevení...

Finvarra
30.01.2019 5 z 5

Asi je přirozené, že ne úplně všechny vybrané obrazy se mi líbí. Ale čím jsme starší, ať listuju knihou popředu, anebo pozpátu, líbí se mi jich čím dál víc. Dokonce se mi místy podaří najít v díle to umělcovo ukryté kouzlo. Za mě je to perfektní kniha jak pro studenty, tak pro milovníky výtvarného umění.


jaroiva
19.10.2018 5 z 5

Jedna z mála knih, která opravdu nemůže být elektronická. Poklad mé knihovničky.

nefernefer
19.10.2018 5 z 5

Tohle je poklad, ke kterému sedám, když se chci potěšit krásou. Je to jedna z knih, kterou bych nedala za nic na světě. Vlastním ji už téměř dvacet let a během té doby jsem ji měla v rukou nesčetněkrát. Je jednoduše nádherná. Velmi kvalitní fotografie a poutavé komentáře. Pokud jste milovníci výtvarného umění a krásy jako takové a naskytne se vám příležitost si ji koupit, neváhejte. Tuhle knihu si nestačí půjčit. Tu je třeba mít po ruce, aby v ní mohl člověk zalistovat, kdykoli dostane chuť.

HTO
13.11.2011 5 z 5

Co se dá napsat k této mnohakilové, veliké radosti? To není kniha, to je extáze. A nejen díky vynikajícím obrazům a kvalitě reprodukcí, ale i díky lásce a vědomostem sestry Wendy Beckettové. Jen prolistovat vám bude trvat několik dní – a troufám si říct, že kdo si ji koupí, má provždycky zdroj krásy a poučení a vůbec. – A jistě si vychutnáte nečekaná setkání: malíři jsou totiž řazeni abecedně, takže se vedle sebe scházejí skutečně hodně odlišné styly.

Štítky knihy

malířství encyklopedie

Autorovy další knížky

Wendy Beckett
britská, 1930
2006  95%Toulky světem malířství
2001  95%1000 nejkrásnějších obrazů historie sestry Wendy Beckettové

Kniha 1000 nejkrásnějších obrazů historie sestry Wendy Beckettové je v

Přečtených14x
Doporučených2x
Knihotéce15x
Chystám se číst4x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x