100 mozkocvičných hádanek

100 mozkocvičných hádanek https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/450552/bmid_100-mozkocvicnych-hadanek-LyA-450552.jpg 4 5 3

Jestli nechcete, aby se vám prášilo na mozkové závity a aby vaše neurony usychaly nudou, pořiďte si tuto knihu. Stovka vtipných hádanek, které se nikdy neochodí a jež navíc napnou vaše synapse až k prasknutí. S touto knihou se nikdy nebudete nudit!

Literatura naučná Hobby Matematika a logika
Vydáno: , Portál
Originální název:

100 maddening mindbending puzzles , 2018


více info...

Přidat komentář

denib
25.09.2023 3 z 5

Oceňuji rozmanitost hádanek. U každé je potřeba myslet trochu jiným způsobem a někdy i celkem nekonvenčním, což mě dost bavilo. Některé jsou lehčí, některé těžší. Také řešení je vždycky důkladně vysvětlené, takže není problém ho pochopit. Vadilo mi ale, že ne všechny hádanky jsou podle mě jednoznačně zadané. Občas jsem si prostě zadání mohla vyložit různě, což by nemělo být.

cziss
29.12.2022 5 z 5

Ideální kniha ho ty, kteří po intelektuální sebemrskačství :)


Kubamarš
14.02.2021 5 z 5

Portál je v oblasti tréninku mozku fenomén a povedených knížek na toto téma už vydal řadu - stačí na jejich stránkách rozkliknout odkaz Tréninky. Také 100 mozko. hádanek vyniká na první pohled grafickou přehledností, tematickou srozumitelností, a začteme-li se jenom do obsahu, hned se naladíme: Abakus a žvahlav, Penízky se kutálejí, Bystrý řidič, Zprava dobrý, Tunelář, Eňo ňuňo hopík, Čtyři z tanku a kočka. No..., nekup to! Zajímavá je překladatelova lokalize jednotlivých úkolů do českého prostředí, kdy v textu i u ilustrací nacházíme naše jména, města, měnu i specifické výrazivo. A nezle nezmínit klasickou nezbytnost: poslední třetinu obsahu zabírají řešení, tentokrát zevrubná, dokonce ilustrovaná. Zkrátka knížka nenabízí pasivní vhled v plazmu, nýbrž aktivní a humoruplné rozpohybování mozkových závitů. A to se v této koronavirové době cení!

Štítky knihy

hádanky

Autoři knihy

David Wells
britská, 1960
Rob Eastaway
anglická

Kniha 100 mozkocvičných hádanek je v

Přečtených6x
Knihotéce1x
Chystám se číst5x
Chci si koupit4x