100 let Československa v komiksu

100 let Československa v komiksu https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/386233/bmid_100-let-ceskoslovenska-v-komiksu-HSu-386233.jpg 4 13 3

Tato kniha mapuje celou éru Československa po jednotlivých desetiletích. Kapitoly jsou vždy uvozeny krátkými komiksy zaměřenými na nejzajímavější či nejdůležitější události toho kterého desetiletí. Následují textové části, v nichž je stručně a přehledně popsáno celé desetiletí. Kniha poskytne čtenáři ucelený přehled o událostech posledních sta let v naší rodné zemi.... celý text

Žánr:
Komiksy , Literatura česká , Historie

Vydáno: , Edika
více info...

Přidat komentář

Mercatino
02.09.2019 4 z 5

Chválím tento komiks, který opravdu je dílem, které mi chybělo. Kniha-komiks mi pomohla ujasnit podstatné události našich dějin a to zcela jasně a velice srozumitelně. Čtená část mě bavila stejně jako komiks a myslím si, že tento tip knih u nás chyběl. Po celou dobu jsem si říkal, že číst to na základní škole, tak bych měl mnohem větší přehled, než za mnoho hodin učení.

Co mi trošku chybělo, byla nějaká třetí část, která tam nebyla a místo které jsem používal wikipedii. Myslím tím různé dodatky a vysvětlivky, které by čtenáři pomohli pochopit souvislosti úplně dopodrobna.

Marcel7
11.03.2019 3 z 5

Kresba ne zrovna můj šálek, ale i přesto mě hodně bavila a líbila se. Psaná část bohužel hřešila na krátkost, takže často působila spíše zmatkovitě než informativně. Pro mladší generaci určitě výhoda v podobě zábavného vzdělávání se, nicméně výše zmíněné zmatky můžou místy uškodit a neměli by se plně spoléhat jen na tuto knihu. Nicméně přehled to byl krásný a týkající se událostí, které by rozhodně měly zůstat v našem povědomí.


ArthasKarfa
22.01.2019 5 z 5

Moc pěkně ilustrovaný a členěný komiks, který vás vpraví do základních znalostí o historii první republiky a událostí spojených s historií Československa. Velmi čtivý a přehledný, rozhodně bych doporučil i pro studenty, kteří si chtějí oživit znalosti ke zkouškám nebo k testům - čtení baví! Skvělý dárek.

Autoři knihy

Zdeněk Ležák
česká, 1974
Jakub Dušek
česká, 1982

Kniha 100 let Československa v komiksu je v

Právě čtených1x
Přečtených18x
Čtenářské výzvě4x
Knihotéce13x
Chystám se číst25x
Chci si koupit11x
dalších seznamech1x