3) Kniha, kterou jste v minulosti nedočetli

DISKUZE

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 24.11.2025 v 20:03

Hmm, jak bylo napsáno v druhé diskusi, což by mě nenapadlo: pokud budu číst něco kvůli výzvě nebo jen tak, zjistím, že to nedočtu v roce 2025, rok 2026 má šanci :O

Izeze
Izeze 24.11.2025 v 20:21

Budu s tímto tématem muset vydrbat, jelikož nevím, kterou knížku jsem ve svém životě nedočetl. Prostě si vezmu knížku, co mám doma. Přečtu první stránku a pak ji dám tady na Databázi do nedočtených. No a v průběhu roku se k ní vrátím. A bude splněno.

Pavlinka777
Pavlinka777 24.11.2025 v 20:27

Toto téma nebude mým oblíbeným, protože když sem tam nějakou knihu nedočtu, tak to má důvod!

dagsvob
dagsvob 24.11.2025 v 20:27

Přečtu si Babičku od Němcové, to je asi jediná kniha, kterou jsem nedočetla.

Simka
Simka 24.11.2025 v 20:40

Tak u mě docela jednoduché. ... Všechny knížky od Hemingway, nedočetla jsem ani jednu tak teď se hecnu no.

brebta
brebta 24.11.2025 v 20:42

Jejda, tak to teda nemám radost. Knihy nedočtené mám jenom čtyři na db, protože to faaaakt nešlo. Zkusím projít knihovnu, tam jsem možná kdysi vrátila něco nedočteného z důvodu rezervace. Jsem zvědavá, jestli tohle téma splním. Anebo to zkusím udělat jako Izeze pokud nicnenajdu.

král013
král013 24.11.2025 v 20:44

Tohle téma mi teda vůbec radost neudělalo... přesně, jak tu někdo píše, když už jsem něco nedočetl, mělo to důvod, konkrétně ten, že mě to nebavilo. Ne, není to tak, že bych něco nedočetl před 10 lety. Knihy které jsem nedočetl, jsem začal číst třeba 3-5 let dozadu. Takže si nemyslím, že by u mě za takhle krátkou dobu došlo k tak výraznému posunu, abych to teď dal.
Zas na druhou stranu - ty předchozí dvě nejsou pořádné výzvy, protože těch knih je milion a je mezi nimi i spousta dobrých. Tohle už bude opravdu výzva.

Hatshepsut
Hatshepsut 24.11.2025 v 21:10

Tak tady opravdu bude problém, jelikož pokud už si knihu vyberu a začnu číst, vždy ji dočtu. Fakt si nevzpomínám, že bych nějakou knihu nedočetla. Tak snad jen vybrat nějakou knihu z těch, co jsem si pořídila, mám ji v knihovně už dlouho a zatím nepřečetla. Jelikož začít nějakou knihu číst a pak se k ní vrátit později mi nepřijde jako plnění této výzvy. Ale jak se říká, nakonec se vždycky nějaká cesta najde. Třeba mě tady někdo ještě inspiruje lepším nápadem.

Monika_a_knihy
Monika_a_knihy 24.11.2025 v 21:31

To je ale hloupe tema.. knihu bud doctu, nebo nedoctu a to protoze mi prijde jako blbost, nebavi me a je to skoda casu... Tak nevim no.. cist jen kvuli vyzve neco co me neba... Jako chapu to u deti. V osmi letech treba odlozi knizku, kterou ve trinacti shltnou (ano stalo se.. treba proto, ze se tam furt resily vztahy a jak se komu kdo libi a pusu si dali a mami to me neba..). Ale v dospelosti? To tak mozna nejakou encyklopedii, dokument a nebo... Nejakou cizojazycnou..hmm. takze preci jen vyzva :)!

babicka_amalka
babicka_amalka 24.11.2025 v 21:37

pokud nějakou knihu nedočtu má to svůj důvod; takže tenhle bod asi plnit nebudu - nemám čas ztrácet čas a něco, co mi připadalo hloupé při prvním čtení, nestojí za návrat

EleanorreX
EleanorreX 24.11.2025 v 22:11

Uff, tak asi dorazim tu Sofiinu volbu, nedoctenou pred hordou let na gymplu...

Beatnice
Beatnice 24.11.2025 v 22:21

Tak to se hodí. Mám už asi 2 roky rozectenou Nastereu a ještě jsem se nedonutila ji dočíst.

MariazMagdaly
MariazMagdaly 24.11.2025 v 22:42

Tak toto asi bude první co v letošní výzvě splním, páč tam na mě po letošku čeka Metro 2034 a temné síly, které chci rozhodně co nejdříve dočíst :)

lejera
lejera 25.11.2025 v 06:05

Hmmm, mě se třeba nikdy nestalo, že jsem knihu nedocetla. Vzhledem k tomu, že toto téma je pro mě nesplnitelné, na výzvu příštího roku se můžu vy....

zuzi9
zuzi9 25.11.2025 v 07:40

Pátrala jsem v paměti, co jsem nedočetla a myslela jsem si, že mám jen 3 knížky, které ale číst znovu nechci. Ale ještě jsem vzpomínala a nedočetla jsem nějakou povinnou četbu ve škole a místo toho si kdysi vybrala jinou knížku. Ale tady taky nevidím cestu. A nakonec jsem objevila knížku ve svojí knihovně (Love Her Wild - Atticus, mám v originále), kterou jsem rozečetla, ale pak nebyla nálada a čas a nedočetla jsem ji. Tak už mám knihu vybranou. :o)

Dobré tipy má Kniholenka_DK v komentářích v odhalení 3. tématu.

Marylaa
Marylaa 25.11.2025 v 07:51

Kdybych to bývala věděla tak neodnáším nedočtené knihy do knihobudky :D
Tak buď na počtrté zkusím Bílou velrybu nebo mi ještě jedna nedočtená z letoška doma zůstala.

ropotamo
ropotamo 25.11.2025 v 07:52

Tak za svůj život jsem nedočetla jen 3 knížky a to z důvodu, že se prostě vážně nedaly číst. To znamená, že výzvu pro rok 2026 nesplním:(

jitka_dankova
jitka_dankova 25.11.2025 v 08:59

Zkuste si vzpomenout na hodiny literatury ve školách. Byly tam vždy čítanky a ukázky z hodnotných literárních děl, které ale málokdo v té době šel do knihovny dočíst. Pro všechny, kteří dočítají každou knihu, kterou začnou, je tato výzva možná skvělou příležitostí dočíst po letech nějakou klasiku, ze které jen četli ukázky z čítanek v hodinách literatury... i to je za mne rozečtená, ale nedočtená kniha.

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 25.11.2025 v 09:29

Vám se nikdy nestalo, že jste si z knihovny přinesli moc knih a něco z toho třeba nestihli přečíst? Nikde není napsáno, že máme číst kraviny z minulosti. Je spousta důvodů, proč nedočíst knihu a ne jenom protože to byla blbost...
Nebo když jste si půjčili eknihu, po měsíci vám zmizela ze čtečky a najendou nebyl čas se k ní vrátit...
Nesnažte se mi tvrdit, že jsem jediný člověk na planetě, komu se to někdy stalo, když to už dopředu dost lidí vzdává, protože knihy buď dočítají nebo se k blbostem nevrací, ale myslím, že nás truhlíků, kterým se tohle někdy stalo, je o dost víc...

Marylaa
Marylaa 25.11.2025 v 09:52

Mně se stalo, že jsem dvě knihy z knihovny nedočetla, protože se na nich doslova vyřádil nějaký zaškrávač. Takže souhlasím, že nedotčení ne vždy svědči o (ne)kvalitě knihy.

TaLu
TaLu 25.11.2025 v 10:13

Už jsem začala smutnit, protože pokud nějakou knihu rozečtu, tak ji i dočtu a pak jsem si vzpomněla na pár knih, kde jsem díky práci knihovníka přečetla kousek a odložila ji, že mám rozečtenou jinou a lepší, no a tak na nějakou knihu určitě dojde, třeba na nějaké dětské fantasy. :o)

ydnac
ydnac 25.11.2025 v 10:40

Třetí téma je opravdová výzva, palec nahoru :-).

Stanas513
Stanas513 25.11.2025 v 12:21

Tak hlavně už je děsné, že se musím vracet ke knize, kterou jsem nedočetla z nějakého, pro mě hodně důležitého, důvodu. Určitě to nebude "Atlas mraků", který mám v nedočtených a asi ani "Zelená zóna". No, uvidím, třeba si vzpomenu na něco, co jsem si ani nevložila do Databáze, protože...
Ale jinak dobré téma.

DandyN
DandyN 25.11.2025 v 15:06

Ja som s témou spokojná aj keď je pravda, že v 99% vždy knihu dočítam. Po zapátraní v pamäti sa nájdu asi dve, u ktorých mi to za posledných pár rokov nevyšlo, takže aspoň sa dokopem sa k nim vrátiť.

TetaLik
TetaLik 25.11.2025 v 18:16

Byla jsem asi před 6roky s malou neteři 1,5 roku v knihkupectví. Já tam popadla knihu z regálu a přečetla jdem si první stránku a ji dala zpátky do regálu. Byla to Ukradená cukřenka a shodou okolnosti jsem tuto knihu koupila své teď už 7 leté neteři. Problém vyřešen.

Vložit příspěvek
Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi

Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:

Chci vypnout reklamy