18) Kniha poprvé vydaná v roce 2026 (nová kniha)
DISKUZE
Žádné překvapení, ale ráda hledám v poličce nových knih v knihovně. Na nic nečekám, nechám se překvapit nebo inspirovat.
České a slovenské tituly (očekávané):
František Kotleta, Kristýna Sněgoňová: Atomové šelmy: Aréna (pokračování).
Vladimír Šlechta: Exodus - Detektiv z orbitálního města 1 (fantasy).
Václav Bělohradský: Zaslepená společnost - Eseje z doby těsně před koncem (eseje).
Stanislav Struhar: Váha ticha.
Monika Gargulová: Deník školní inspektorky.
Zahraniční tituly (očekávané):
Demi Winters: Dawn of the North (Kniha 3, série The Ashen) – únor 2026.
Sarah A. Parker: The Ballad of Falling Dragons (Kniha 2, série Moonfall) – únor 2026.
Robert Jackson Bennett: A Trade of Blood (Kniha 3, série Shadow of the Leviathan) – duben 2026.
Ilona Andrews: This Kingdom Will Not Kill Me (Kniha 1, série Maggie the Undying) – březen 2026.
T. Kingfisher: Daggerbound (Kniha 2, série Swordheart) – srpen 2026.
Horská bouda, která zanikla
od Sławomir Gortych
https://www.databazeknih.cz/knihy/horska-bouda-ktera-zanikla-585447
Kniha ještě nevyšla. Má vyjít 11.02.2026
Konečne vyjde v marci kniha nezohnateľná za rozumnú cenu: Zavolejte sestřičky! :))) Neviem, či sa to týka kníh, ktoré už dávnejšie vyšli na slovenskom i českom trhu?
Text příspěvku byl upraven 01.01.26 v 20:40
Hneď v prvý januárový týždeň má vyjsť nová kniha Barbory Englischové
No a?
Táto kniha bude spĺňať hneď 2 kritériá výzvy: je nová a v názov je otázka.:))
Bude zaujímavé vidieť, kam ju čitatelia budú zaraďovať.
Text příspěvku byl upraven 31.12.25 v 19:43
Novinky:
Beletria a náučná literatúra
Pôvodný názov Slovenský preklad
Vigil (G. Saunders) Bdenie
Glyph (A. Smith) Glyf
The Midnight Train (M. Haig) Polnočný vlak
Son of Nobody (Y. Martel) Syn nikoho
The Last of Earth (D. Anappara) Poslední zo Zeme
Anatomy of an Alibi (A. Elston) Anatómia alibi
Signed Half His Age (J. McCurdy) Podpísaná: Polovica jeho veku
A Hymn to Life (G. Pelicot) Hymnus na život
Moral Ambition (R. Bregman) Morálna ambícia
Work in Progress (J. Martin) Dielo v procese
Protocols (A. Huberman) Protokoly
Literatúra pre mládež (Young Adult)
Pôvodný názov
Slovenský preklad
She Drinks the Light (Y. Angoe) Ona pije svetlo
The Escape Game (M. Meyer) Úniková hra
Tidespeaker (S. Turner) Hovoriaca k prílivu
Shadow Reaper (L. Noni) Žnec tieňov
Ungodly Chaos (S. Soren) Bezbožný chaos
Soundtrack: A Novel (J. Reynolds) Soundtrack: Román
Room to Breathe (K. West) Priestor na dýchanie
Better Catch Up, Krishna Kumar Radšej pridaj, Krishna Kumar
Lovely One (K. B. Jackson) Milovaná
Heartstopper #6 (A. Oseman) Motýliky v bruchu 6 (alebo Srdcerváči)
Tak tady si počkám až něco pěkného letos vyjde. Všimla jsem si, že je tu už jeden borec, který dokonce již dnes 1. ledna má toto téma splněné. Asi nějaký jasnovidec, co obsah knihy, která určitě ve svátek ještě ani nemohla vyjít, vyčetl z kávové sedliny.
Mňa by zaujímal názov knihy, či je už tu na DK pridaná a ako sa k nej "borec" tak rýchle dostal nehovoriac o tom, kedy by to stihol prečítať?
stellaria: Mno, pár borcov, ktorí už stihli niektoré z tém splniť je viac než dosť - čo sa ale stalo mne - do jednej z bodov výzvy som si dal dve knižky - jednu papierovú či e-knihu a druhú, ktorú plánujem čítať ušami ako audioknihu - a zhodou okolností je jedna z knižiek taká, ktorú som čítal už pred vyše 20timi rokmi a rozhodol som sa ju prečítať si znova. Keď som si ju však do bodu výzvy pridal, tak už sa mi zobrazuje ako splnený bod práve kvôli tomu, že som ju tu v minulosti dal do Prečítaných a ohodnotil hviezdičkami... chyba alebo vlastnosť?
j.kostal: toto sa i mne stalo s viacerými knihami súčasnej výzvy, no netrápi ma to až tak, lebo dobrú knihu si rada prečítam i viackrát. A často sa mi stáva, že v nej objavím "nové" informácie a súvislosti či aha-momenty, keďže sa počas života rozvíjame a posúvame v myslení a vnímaní...
Marek Hnila - Poslední zahrada pozemských rozkoší. Vydáno na přelomu roku.
Neviete, prečo je Brownovo Tajemství všech tajemství zaradené do nových kníh, keď v oboch našich republikách vyšlo vlani na jeseň?
@Stellaria netuším, ale také mě to trklo. Poslední zahrada pozemských rozkoší a Tajemství všech tajemství vyšly v roce 2025, tudíž by tam neměly být zařazené.
Popravdě nechápu, že si tu někdo přidává třeba knihu Zavolejte sestřičky, která nebyla vydaná POPRVÉ v roce 2026, ale již v roce 2014. A těch knížek je tu více.
Novinky z Martinusu: https://www.martinus.sk/kolekcie/3283/januarove-knizne-novinky-2026
Vložit příspěvek