9. Kniha, kterou jste objevili díky Databázi knih

Jééé, tak tohle je velmi milé téma.
Text příspěvku byl upraven 26.11.2020 v 11:04

Tak k tomuto tématu mohu zařadit s čistým svědomím 95 % knih nachystaných k přečtení.
Text příspěvku byl upraven 26.11.2020 v 12:22

Bere hned první na seznamu.
Hra na nikdy
https://www.databazeknih.cz/knihy/colter-shaw-hra-na-nikdy-418579

...tak to já spíše objevuji staré knihy, které tady vůbec nejsou ......

Milé téma. Zrovna nedávno jsem si v profilu založila seznam tipů od ostatních uživatelů. Dřív jsem si inspiraci z DK dávala do Chci si koupit, ale tam se počet knih moc rychle rozrůstal. Každopádně mám z čeho vybírat.

Většina z mých 890 knih v "chystám se číst" toto téma splňuje, takže... jsem si to vůbec neulehčila... :D

Obávám se, že mi nezbývá nic jiného než v půli roku nakouknout do žebříčku tohoto tématu. Snad mě něco zaujme...

Tady Bůh tady Anna a Zlodějka knih. Druhou jmenovanou už jsem teda četla, ale ráda si ji připomenu.

O jé, tak to bude problematické pro mne..Já tady spíše přidávám knihy co jsem četl a hodnotím je a občas nějakou koupím tady na bazaru. Ale že bych podle Databáze knih nějaké knihy hledal, to zrovna ne...Koukám, že budu muset jít na Databází takříkajíc víc do hloubky :-) :-)
Text příspěvku byl upraven 27.11.2020 v 08:00

Tak to nebude velký problém. I když budu hodně poctivá a budu brát v potaz opravdu jen a jen knihy, o nichž jsem do objevení DK nevěděla, tak je to stále hodně. Občas si tu totiž knihy k různým tématům vyhledávám nebo se inspiruji tím, co je zrovna vidět na hlavní straně mezi novými knihami atd. :)

taky to mám tak že téměř všechny. Už roky tady hledám inspiraci co číst příště, dávno před tím než jsem se nakonec i zaregistrovala, protože katalog v knihovně je na vyhledávání děsně nepraktický.

Přiznám se bez mučení, Databáze knih mi hodně pomáhá. V knihovně najdu zajímavou knihu, mrknu rychle na hodnocení na DK a když má dobrá % a ne úplně špatné komentáře, které by silně odrazovaly, jdu do ní. Zatím mi to funguje skvěle, neztrácím čas s knihami, které jsou třeba nezáživné nebo můj čtenářský záběr.
Těch by bylo! Odhadem je to tak třetina knih, které čtu. Takže bude z čeho vybírat... Super téma!

Ty jo, těch je :D. Tak třeba, Adele, Sedm rozchodů Amy a Craiga a MNOHO dalších.
Jsem fakt ráda, že jsem našla několik fajn knížek díky DK :).

V podstate takmer všetky, vždy si najprv prečítam hodnotenie a príspevky v databáze a až potom knihu kúpim, čítam, alebo nekúpim,nečítam...

Hortensie de Beauharnais - Izabela Straková. Nedávno objevená novinka, která se mi moc zalíbila. Určitě doporučuji všem, kteří máte rádi historické romány. :-)

Pokud někdo pracuje s knihami nebo je jeho koníčkem hledat nové knihy, s tím, že do minulosti nejde, naprosto chápu, že se může dostat do situace, kdy žádnou knihu díky DK nenajde. Protože je má už dávno objevené, než se vůbec na databázi dostanou... :(

Lenka.Vílka: Tak to já mám přesně obráceně. DK je pro mně nástrojem vyhledávání knih. Používám hodně třeba "štítky", zaujme mně nějaké téma a pak si pročítám anotace knih, které jsou k tomu štítku přiřazené. Nebo hodně využívám "Podobné knihy". Pravidelně si procházím i "Knižní novinky". Sleduji, co čtou moji oblíbení uživatelé a hodně knih mi doporučí přátelé z DK. Mimo DK objevím knihu občas v knihobudce, když narazím na titul, který mi nic neříká. :-)
Vložit příspěvek