7.) kniha, podle níž byl natočen seriál

Tak že bych se konečně vrhla na Pilíře země (už dlouho plánuji) nebo Cizinku? Určitě by sem ještě patřila, co mě tak napadá z různých žánrů, Píseň ledu a ohně, Kouzelník Merlin, Narnie, Dva roky prázdnin, Případy detektiva Murdocha.

Pro milovníky Young Adult samozřejmě Mortal Instruments se seriálem Shadowhunters.

Tak tohle bude snadné téma xD Mým favoritem asi bude série Řada nešťastných příhod, která se mi líbila jak ve filmové, tak v seriálové verzi, takže do knih vkládám minimálně Spiderwickovská očekávání.
Další tituly, na které si vzpomenu:
Sci-fi - Holistická detektivní kancelář Dirka Gelyho, Expanze, Příběh služebnice, Pod kupolí
Fantasy - Pravá krev, Američtí bohové, Shannarův meč, Jonathan Strange a pan Norrell, Harry Dresden
Young Adult - Upíří deníky, Nástroje smrti,
Komiks - Živí mrtví, Lucifer, Hellblazer, Preacher, Daredevil
Ostatní: Vojna a mír, Sherlock Holmes, Sága rodu Forsytů, prakticky jakákoliv kniha od Dickense (díky seriálu Dickensian) nebo pohádka (díky seriálu Once Upon A Time)
Potažmo mega inspirace:
https://en.wikipedia.org/wiki/Category:Television_programs_based_on_novels

tsal: Já se rozhodla to pojmout jako knihu, podle které byl natočen celý seriál - ne jen jeden jeho díl. Jinak by to bylo strašně jednoduché, jak píšeš :-) Stačilo by si přečíst třeba jakéhokoli Poirota. I tak to teda není nic složitého, asi se konečně pustím do Cirkusu Humberto.

Třeba takový Hobit sem asi nezapadá? Tři filmy jsou asi tři filmy a ne seriál.

Teď jsem si vzpomněla, ze mam už dlouho půjčené "Jisté, pane ministře", ale to se sem nehodí, to byl, pokud se nepletu, nejdřív seriál.

Denib: Nemyslíš to trochu opačně? Knihu, která byla celá přetvořena do seriálu? Protože celý seriál je natočen vždy. Jen se mu často kvůli odstřihnutí financí nedostává konce xD
V každém případě si toho odmítám dělám výstup na Mt. Everest. Od toho bude ještě spousta jiných kategorií *sigh*

Tsal: díky za ten výčet, tak pokud jde o mne vidím, že splnit to bude lehké. Sherlock Holmes to jisti :) přestože seriály o nem nějak moc nemusím.

tsal: Asi píšu hrozně nesrozumitelně pardon :-) Myslím to tak, že nepočítám knížky, které jsou jen jedním dílem seriálu. Třeba právě u toho Poirota. Teoreticky bych mohla přečíst třeba Vraždy podle abecedy a hotovo. Nebo jak zmiňuješ knížky Francise nebo pohádky. Ale to nechci - chci knížku, která byla námětem na celý seriál. Třeba právě ten Cirkus Humberto. Nebo třeba tebou zmíněná Sága rodu Forsythů. Ale to je jen můj postoj, nikomu ho nenutím :-) A i tak to je pořád hodně lehké :-)

Mlha od kinga, seriál údajně stojí za prd, ale na ten koukat nemusím, že jo, zadání to splňuje a stejnak se na tu knihu chystám :)

Dzungle rtenek
Sex ve meste
Roztomile male lharky
Pycha a predsudek
Hra o truny
Vojna a mir
Rozum a cit
Gossip girl
Hrabe Monte Cristo
Pribeh sluzebnice
Bídníci
Text příspěvku byl upraven 14.11.2017 v 22:54:02

Kathy Reichs - její série s Temperance Brennanovou https://www.databazeknih.cz/serie/temperance-brennanova-783

Kruciš, 13th reasons why jsem četla letos na Kniha začínající otázkou :/
Ale Once upon a time je dobrý tip :)

Poldark ♥
První čarodějovo pravidlo (Legend of the Seeker)
Město z kostí (Shadowhunters)
Shannara
Deset malých černoušků (And then there were none)
Dracula
Bílá královna
Bílá růže - Alžběta z Yorku
Tudorovci
Příběh služebnice
Pod kupolí
Mušketýři
Zaklínač
Text příspěvku byl upraven 05.11.2017 v 12:27:29

Bylo nás pět - K. Poláček
Přítelkyně z domu smutku - E. Kantůrková
Flashforward - R. J. Sawyer
Konec dětství - A. C. Clarke (seriál Childshood's End)
Ztracený svět - A. C. Doyle
Já, Claudius - R. Graves

Diana Gabaldon - Cizinka a Vážka v jantaru
Thomas Harris - knihy o dr. Hannibalu Lectrovi
Margaret Mitchell - Jih proti Severu
Alexandra Ripley - Scarlett
Colleen McCullough - Ptáci v trní
Text příspěvku byl upraven 31.10.2017 v 08:13:27

Muž z vysokého zámku - P. K. Dick
Já jej mám v letošní výzvě, ale sem se hodí dokonale :)

Mohlo by zadanie byť aj opačne - seriál =) kniha (Tajné životy) alebo kniha =) seriál. Teda: kniha, podľa ktorej bol natočený seriál alebo seriál, ktorý bol námetom pre knižné spracovanie :-)