Prodej knih do 50,- Kč - pište sem
DISKUZE
Zdravím všechny, určitě většina zaregistrovala novinku v podobě inzerování knih do 50,- Kč zdarma. Dle diskuze ke článku se zdá, že tato možnost byla čtenáři příznivě přijata. Nevím, jestli se to dá nějak vyfiltrovat, ale napadlo mě, že pokud někdo bude prodávat většinu svých knih v tomto cenovém rozmezí, může to sem napsat. Já jsem taky něco přidala, tak můžete mrknout, a určitě v tom budu pokračovat.
Novinku vítám, také jsem sem přidala nabídku na prodej značné části mé knihovny. První reakce zatím ukazuje, že pravděpodobně některým platícím inzerentům se tato praktika nelíbí.
To se dalo asi čekat, ale já jsem zaznamenala převahu kladných reakcí. Pravda, spíš od potencionálních kupujících.
prosel jsem si softwerem, jak snadne je najit konkretni krok ( koupe knihy, odhlaseni, atd) ale je to komplikovane...
Koka
nerozumím tomu, proč se některým platícím inzerentům toto nelíbí. Mají přece také možnost toho využít. Já jsem také některé přidal a za dražší knihy nad 50 Kč také musím platit kredity. Není člověk ten, aby se zavděčil lidem všem.
xxBILLY, nevím to jistě, ale domnívám se, že se jim to nelíbí z jednoho - pochopitelného - důvodu: kazí jim to ceny. Oni si za inzerát zaplatili a knihu nabízejí například za 150 Kč. Tutéž knihu (možná i v lepším stavu nebo v novějším vydání) "nízkocenový" uživatel nabízí třeba za 50, tedy za třetinu jejich ceny. Co takový platící inzerent udělá? Buď chce tu levnou knihu odkoupit, aby jí pak sám mohl nabízet dráž, a když se mu to nepovede, tak zařídí u provozovatele Bazaru, aby si takový vzpurný prodejce ani neškrtnul.
Mám s tím osobní zkušenost, která dokonce vyústila do situace, že jsem provozovateli DK citovala jeho vlastní (!) pravidla pro provoz Bazaru, což bylo z jeho strany označeno za "neadekvátní tón" a uzavření jakékoliv komunikace na dané téma. Text Nápovědy pro užívaní Bazaru se dosud nezměnil, ale - když se to hodí - jeho dodržování nepovažuje provozovatel Bazaru za pro sebe závazné. Takže tak.
Možná byste se divil, kolik nových uživatelů (s jinak naprosto prázdnými profily) si zde najednou založilo účet jenom pro působení v Bazaru.
Myslím, že úvaha Koky je jenom spekulace, která zní sice logicky, ale není ničím podložená. Osobní zkušenost nelze takto generalizovat. Myslím si, že prodejci (podnikatelé) akorát využili toho, že za levné knihy se kredity neplatí, a zařadili do prodeje i knihy, za které by se jinak utrácet kredity nevyplatilo.
to Koka: Do diskuzí běžně nevstupuji, ale když někdo veřejně šíří nepravdy a snaží se poškozovat reputaci Databáze, která je mým „dítětem“ už 17. rokem, je potřeba to uvést na pravou míru.
Provozovatelem Databáze knih jsem výhradně já (což za ty roky, co tu jste, určitě víte) – a se mnou jste žádnou komunikaci ohledně údajného porušování pravidel nevedla. Nic jste mi necitovala a nic z toho, co zde uvádíte, jste mi neposílala. Tvrdíte opak, což je jednoduše lež.
Zásadně také odmítám vaše spekulace o tom, že by si u mě mohl někdo „něco zařídit“. Takové jednání by u mě nikdy neprošlo, a je urážlivé, že to vůbec naznačujete. Navíc je to absurdní i z té pozice, že jsem bazar naopak zlevnil, abych vyšel vstříc běžným uživatelům. Inzerce do 50 Kč i prodlužování jsou nově zdarma. Těchto výhod sama aktivně využíváte. A osobně jsem na to zatím nedostal jedinou negativní reakci.
Tvrzení, že si zde „vzpurný prodejce ani neškrtnul“, je naprosto nepodložené. Každý má stejné podmínky, nikomu není bráněno inzerovat. Pokud někdo porušuje pravidla, řešíme to podle faktů – ne podle sympatií nebo cen inzerovaných knih.
Upřímně – je to krásný paradox. Zlevnil jsem bazar, zrušil poplatky za prodlužování, tedy kroky výhradně ve prospěch běžných uživatelů. A výsledek? Obvinění z manipulací. Krásný příklad toho, jak se dobrý úmysl „odmění“.
Prosím, zdržte se do budoucna šíření podobných obvinění. Poškozují mě i celý projekt. Pokud se to bude opakovat, budu vám muset omezit přístup k diskuzím. Nejde o první výpad vašeho typu a nejsem povinen je na tomto prostoru trpět.
Pokud se vám způsob fungování Databáze knih dlouhodobě nelíbí, je samozřejmě na vás, zda chcete být její součástí. Ale šíření nepravdivých obvinění a spekulací zde nebudu tolerovat věčně...
Děkuji za pochopení.
Dan, provozovatel Databáze knih
Dane,
máte neomezený vstup do mého účtu. Pokud opravdu máte zájem zjistit, jaké mám důvody pro to, co jsem napsala, tak prosím, podívejte se nejdříve do mé komunikace s uživatelem 7lynx a následně do výměny korespondence mezi vaší moderátorkou vystupující pod jménem Pufík19 a mnou.
Prosím, přečtěte si to, a navíc máte - na rozdíl odemne - i technické možnosti podívat se do průběhu celého toho "příběhu" a jeho časové osy, tedy i zjistit, že:
- neznámý, nově zaregistrovaný uživatel u mne poptával inzerovanou knihu,
- sdělila jsem mu - přátelským a vysvětlujícím tónem - že s takovými uživateli, kteří zde nemají žádnou "historii", mají prázdný účet, jen nedávno se zaregistrovali, já neobchoduji,
- zdálo se nejdřív, že to pochopil a v přátelském tónu mi odepsal, že doufá, že zde "nepotká tolik strážců" a že mi přeje hezký den,
- do druhého dne si to pochopení a hezké přání rozmyslel a udělil mi "červený" negativní puntík za neobchodování, a navíc slovně jej doprovodil naprosto nepochopitelnou výtkou - zdůvodněním negativného hodnocení: že požaduji takové podmínky obchodování, které v inzerátu neuvádím.
- představa, že by kdokoli v inzerátu uváděl všechny podmínky prodeje, mi přijde nereálná - nedovedu v inzerátech napsat kde a v kolik hodin na jaké zastávce MHD jsem schopná někoho čekat a předat mu knihu nebo jak mu jí pošlu - zda obyčejně, doporučeně, balíkově atd. atd.
- Když se mi tedy ten neúspěšný kupující takto mstil, tak jsem i já jemu dala červné "hodnocení" - zdůrazňuji: napsala jsem mu to negativní hodnocení až poté, co jej udělil on mě.
- Vzápětí si na mne stěžoval u "vás" - to "u vás" je nevím u koho, jestli u moderátorů, na technické podpoře nebo kde ... Bylo každopádně pozozoruhodné, že nový, jen před pár dny zaregistrovaný uživatel, který ještě neměl ve svém účtu jediný záznam, byl nápadně dobře zorientovaný v tom, kde a jak se dává hodnocení za (ne)obchodování v Bazaru, kde a jak se spojit s moderátory - přijde mi to zvláštní.
- ještě v ten den jsem dostala výtku od moderátorky DK, v němž kromě jiného mne upozornila, že je v rozporu s pravidly udělovat negativní hodnocení za nic.
- moderátorcce Pufík19 jsem odepsala, že v Nápovědě DK (ve vašich, Dane, pravidlech!!!) se uvádí, že "provozovatel DK do komunikace a hodnocení mezi prodávajícím a kupujícím NEVSTUPUJE" a že moje negativní hodnocení bylo pouze "oplátkou" za negativní hodnocení, které jsem já od 7lynx dostala,
- pak teprve nastal šok, když mi moderátorka sdělila, že :
"Mimochodem, bylo ověřeno i to, kdo jako první udělil hodnocení a byla jste to vy. Měli jsme tyto informace k dispozici už v době, kdy jsem byla pověřena se vám ozvat.
Obě hodnocení byla nakonec smazána jako neopodstatněná."
- nuže: vaši moderátoři (kdo konkrétně, to netuším) nejdřív OBĚ hodnocení smazali a až následně, když už jsem je nemohla dohledat a tím dokázat tu "časovou osu", mne obvinili, že prý jsem to byla já, kdo dal jako prvný druhé straně negativní hodnocení. Nebyla to a není to pravda, a vy, Dane, máte možnost si to hravě zjistit - vaše technika jistě zaznamenává historii pohybů na každém zdejším účtu.
Taková lež mne vážně naštvala!
Z vašeho dnešního rozhořčení, v němž mi vyčítáte, že jsem s vámi v této věci nekomunikovala, vyvozuji, že vaši moderátoři konali svévolně a že patrně vůbec nebyli oprávněni vstupovat do té mé anabáze s nespokojeným uživatelem a mazat ta bazarová hodnocení. Ale já jsem se domnívala, že konají v intencích vašich pokynů přece paní Pufík19 mi napsala, že:
" Věc byla prověřena odpovědnými osobami, rozhodnutí o smazání obou hodnocení padlo nezávisle na mé osobě a bylo v souladu s pravidly DK. "
Tak kdo jsou tedy ty "odpovědné osoby", když oni mohou konat, mohou prostřednictvím Pufík19 mne napomínat, na mne si u vás stěžovat, ale vy mne pak, Dane, vyčítáte, že "nic z toho, co uvádím, jsem vám neposílala". No, neposílala, když v té věci mne - jako první - oslovila moderátorka Pufík19. Proto jsem si dopisovala s ní, ale věřte, slibuji - už to neudělám. Přece vy jse mi také nic neposílal, ale vycházela jsem z toho, že máte na to své lidi.
Vaše výčitka, že využívám výhod Bazaru, je bezpředmětná: buďte klidný, neprodala jsem ani jedinou inzerovanou knížku a pokud vás to potěší, tak inzeráty smažu, padesátikorunové "kaufy" mi opravdu za takovéto patálie nestojí.
A na konec: je mi sympatická vaše snaha zabránit poškozování jména DK. Velikou část té vaší 17-leté cesty jsem prošla s vámi s vždy se snažila DK pomáhat, doplňovat, obohacovat. Kdybyste diskuze a příspěvky na DK četl častěji, zjistil byste brzo, že škůdců dobrého jména DK máte tady opravdu hodně a že já mezi ně opravdu nepatřím.
Hodně zdaru!
-
to Koka: Děkuji za vaše obsáhlé vyjádření. Chápu, že máte potřebu obhajovat své chování, nicméně celá tato situace vznikla kvůli vašemu předchozímu příspěvku, ve kterém jste zde veřejně a nepravdivě tvrdila, že jste mi citovala pravidla a vedla se mnou komunikaci. To se nestalo – a je naprosto zásadní rozdíl mezi komunikací s moderátorem a přímým jednáním s provozovatelem webu.
K jádru věci – ať už byl průběh vašeho sporu s jiným uživatelem jakýkoliv, nijak to nemění nic na faktu, že jste v diskuzi šířila lživé informace o mně a o tom, jak bazar funguje a jak je ovliňován. A to si nehodlám nechat líbit.
Zvýhodnění běžných uživatelů v bazaru jsem zavedl proto, že chci, aby Databáze knih zůstala férovým a přátelským místem. Je smutné, že někdo dokáže i takový krok zpochybnit a překroutit.
Celou věc tímto považuji z mé strany za uzavřenou. Pokud se podobné osobní útoky nebo nepodložená tvrzení budou opakovat, přistoupím k omezení vašeho přístupu do diskuzí. Tento prostor nemá sloužit k ventilaci osobních frustrací, ale k obohacení komunity.
Díky za pochopení.
Jsem zde na DK jako uživatel 10 let, nelíbilo se mi zvyšování poplatku
za vložení inzerátu na 3 Kč. Za úpravu vkládání knih do 50 Kč a poštovného do 99 Kč zdarma jsem velmi rád. A navíc nyní prodlužování inzerátů zdarma je od provozovatele velmi příjemné plus a za to mu moc děkuji.
Ať se Vám daří.
Stejně jako xxBILLY jsem uvítala možnost vkládání inzerátů na levné knihy zdarma. V diskuzním příspěvku ke zprávě o takové možnosti jsem tehdy napsala kromě pochvaly i dotazy, na které jsem dosud nedostala odpověď.
Tak je zde okopíruji, třeba v tomto dynamickém vláknu někdo odpoví:
Skvělý nápad, škoda jen, že ve stejném režimu si nelze zadat i poptávkový inzerát.
A ještě bych uvítala podrobnější informaci o těch bezplatně zadaných inzerátech - jak dlouho budou zveřejněné? Bude to jak s placenými inzeráty - na 1/4 roka?
Zvedl se limit pro bezplatné inzeráty?
https://www.databazeknih.cz/bazar-knih-detail/pohansky-kral-2220340
pro KOKA
napište dotaz na DK Napište nám,- pan Dan na to má lidi. Všechno nestíhá.
Ale myslím si, že by to tu oznámil. I délku platnosti bezplatných inzerátů.
zdraví xxBILLY
Že je inzerce knih do 50kč zdarma jsem zaregistrovala až teď,když mi došly kredity na inzeráty, tak ja jdu teda nafotit celou knihovnu z pozůstalosti ,snad to tu nezahltím :)))) do kdy tato akce platí?A jeste se zeptám,opravdu se mi neodečtou kredity za knížky do 50kč ,které vystavím?Pořád tomu nemůžu uvěřit
pro Chmelda1975:
Ano, zatím platí, že inzeráty knih s cenou do 50 Kč A DOPRAVOU do 100 Kč
se vkládají zdarma. Nepotřebujete na ně kredity. Jak dlouho akce bude
platit záleží na Danovi. Zatím to funguje. Věřím, že pak dá Dan zprávu
o ukončení. Nebojte se, to tu nezahltíte. Jen musíte každou knihu vložit
zvlášť ! Přeji hezký den.
Ta doprava je samostatně - kniha limit 50 Kč + doprava limit 100 Kč.
Já posílám Balíkovnou za 76 Kč.
Mě to každopádně připadá jako skvělá věc. Z jedné strany se “zbavím “ knih, které vlastnit nechci a někomu dalšímu třeba přinesou radost. A v dnešní online době je krásné, že nás je ještě hodně, kteří milují klasiku v papírové podobě.
Vložit příspěvek