Hodnocení uživatelů v bazaru

Dan18.05.2012 v 09:10

Spuštěna nová funkce:
Hodnocení uživatelů v rámci obchodování v bazaru Databáze knih.

Chvíli bude trvat, než nám naskáčou hodnocení, proto pokud jste již s někým obchodovali, stačí nyní kliknout na jeho profil, poté v jeho profilu na "bazar" a na pravé straně uvidíte odkaz, kterým ho můžete ohodnotit a kde také zjistíte jeho aktuální hodnocení ostatními uživateli.

bovinka18.05.2012 v 11:42

Jé, tak to je dobrá funkce, to se bude hodit:-)

kurcatovium12.06.2012 v 10:30

Drobná připomínka - hodnocení je trochu schované a možná i díky tomu ho mnoho uživatelů nepoužívá. Podle mě by bylo přínosem, kdyby bylo "skóre" zobrazeno hned v profilu uživatele, třeba vedle položky "poslat zprávu". Zkrátka tak, aby bylo hned patrné, zda je daný člověk důvěryhodný + zároveň by to určitě spoustu lidí správně nakoplo k tomu, aby se hodnocení začala skutečně využívat. Už jsem tu pár knih koupil, ale zároveň mám pocit, že jsem asi jediný, kdo tyhle hodnocení uděluje.

Dan12.06.2012 v 22:10

to kurcatovium: Hodnocení v bazaru ještě nefunguje ani měsíc a teprve včera jsem přidal informace do nápovědy bazaru a ještě vytvořil pár opatření, aby lidé více hodnotili. Jediný, kdo hodnotíš nejsi. Hodnocení je tu již 300. Přesto jsem ono "skóre" prozatím umístil na profil uživatele vpravo nahoře, bude tedy lépe vidět.

kurcatovium12.06.2012 v 22:25

Super, díky za velmi rychlou reakci. Myslím, že je to tak lepší a přehlednější.

MartinVSE09.05.2018 v 23:10

Zdravím, navrhuji v bazaru u hodnocení transakce uvést, zda je hodnotitel (ten, který píše komentář) kupující nebo prodávající. Aby bylo jednoznačné, jakou roli v transakci kdo hraje. ;-)


Cusco10.05.2018 v 13:52

Aha, VSE neznamená VŠE (Vysoká škola ekonomická v Praze),
ale Vsetín... :)

MartinVSE10.05.2018 v 21:50

Ano, tak jest. :-))

aht19.10.2018 v 01:31

Na DK jsem prodal více než 300 knih. Ještě před několika lety to tu byla milá komunita a s lidmi byla příjemná domluva. Dnes mi to tu přijde jako banda psychicky narušených lidí, čest všem vyjímkám. Umožnit hodnocení i když obchod neproběhne? Když není na zprávu ani odpověď? Bavilo by Vás rozvážet knihy za 20kč přes celou Prahu? Baví Vás fotit 20let starou knihu za 10kč, z přední strany, zadní strany a vnitřek? Dříve nebyl problém se domluvit na nějakém místě na půl cesty, dnes každý předpokládá že mu to přinesete až před dům. Arogance uživatelů nemá meze. A jednoznačně čím nižší cena knihy, tím je větší šance že narazíte na chudáka. U poptávaných knih či aukčních kousků jsem nikdy neměl problém. Ale co tu poslední dobou řeším fakt už překročilo veškeré hranice. Já už řešení mám, o víkendu tu promáznu nabídky a veškeré "levné knihy" půjdou do popelnice. Platit 2kč za vystavení knihy a pak si tu vyměňovat nesmyslné počty zpráv s nesmyslným obsahem a ktomu posílat fotky kvůli 10kč? A ještě čekat na hodnocení od někoho kdo je mimo už od prvního slova zprávy? A vzhledem ke zdejším prodejům dost pravděpodobně tady ukončím celé bazarování. HOWGH

Koka19.10.2018 v 07:36

aht, podobné zážitky má snad každý, kdo ve svém inzerátu nabízí "osobní předání v Praze". Mnozí kupující si představují, že když díky osobní předávce ušetří minimálně 60 Kč na poštovném, tak by měli také ušetřit i hodinu, dvě času, po který by si šli knihu někam vyzvednout, a se samozřejmostí očekávají, že jim to ponesu přes celou Prahu (třeba i 20 km), a vezmu si na to dovolenou, neboť oni si to mohou vyzvednout sice osobně, ale pouze uprostřed pracovního dne, někde na recepci své firmy. Co by se obtěžovali chodit si pro knížku někam na půl cesty a ještě k tomu v sobotu?! Když do něčeho vloží své vyjednávací schopnosti, tak je to obyčejně požadavek na slevu z ceny.
A pobaví také, když dám někomu na výběr a prosím, aby navrhl místo a termín, kdy se k předání knihy můžeme sejít - obyčejně se na poprvé dočkám návrhu "někde v centru někdy kolem poledne" - to se pak dobře organizuje čas :=))
Je zajímavé, co se zde uplatnilo: prodávající se má mermomocí snažit mít dobré "renomé" - nechat si ověřit účet, získávat příznivé reference a pod. - jinak je za podezřelou osobu. Ale proč to neplatí i pro kupující - ten si může pro koupi každičké knihy vytvářet nový a nový profil, žádné kladné reference nepotřebuje, a považuje se to za normální?!

louluk15.01.2020 v 20:39

Mám takovou technickou/dotaz. Asi na šéfa tady :-) Bohužel se občas prostě stane, že s některými lidmi nevyjdete během obchodování v bazaru a ani to nemusí být Vaše chyba. Já jsem zrovna nyní řešil prodej knihy i s poštovným za 160 Kč. Knihu jsem normálně odeslal poštou, bohužel tam byl nějaký problém (nevím jestli knihu ztratili nebo zapomněli poslat). Tak jsem to s nimi musel pak řešit na poště atd. A paní, které jsem to prodával mě mezitím začala vyhrožovat, ať jí hned vrátím peníze, nebo mě všude pomluví, podá na mě trestní oznámení a nějaký další věci. Nakonec vyřešeno, pošta knihu našla, ale stejně mám od paní negativní komentář - ok já jsem jí ho dal taky, ale tohle je fakt šílený. Otázka zní - jde se proti tomu nějak bránit? Ten špatný komentář mě samozřejmě může zkomplikovat prodeje. Někdo ho uvidí a řekne si: Tak od toho radši nic nekoupím. A přitom to nemusí být moje vina. Přijde mi to nespravedlivé?

Koka16.01.2020 v 08:54

louluk - doporučuji se zbytečně nezneklidňovat. Jeden negativní komentář snad v nikom soudném žádné podezření na vaši neserióznost nevyvolá. Kromě toho můžete vy sám ten komentář "okomentovat" - tam je možnost na něj reagovat a situaci vysvětlit. A pak (a to zejména!) - jsou tady destíky prodejců knih, kteří mají hodně hodně špatné reference (hodně počtem a hodně i typem těch obvinění, co tam o nich lidé píší) - a přesto od nich další a další lidé knihy kupují. Snadno se to pozná, když si člověk rozklikne všechny jejich hodnocení a (někdy s údivem) zjistí, že i nositel deseti špatných referencí nadále dalším a dalším lidem úspěšně knížky prodává a že ty špatné reference se střídají s kladnými. Normálně byste čekal, že po pátém negativním posudku již nikdo od něj nic nekoupí (ani pes od něj kůrku neveme :=), ale není tomu tak ...

Text příspěvku byl upraven 16.01.2020 v 09:10

twiggynka11.03.2020 v 20:10

Jak mohu ohodnotit někoho od koho knihu kupuji? Někdy mi tam skočí odkaz na ohodnocení, ale někdy nic... pak to nemůžu dohledat.
A v rozjednaných to už není! Děkuji za radu! :-)

Text příspěvku byl upraven 11.03.2020 v 20:11

Koka12.03.2020 v 09:11

twigginka - klikněte na "jméno" toho, komu chcete napsat hodnocení. Otevře se jeho profil, v něm klikněte na rubriku Bazar a v ní pak na rubriku Hodnocení. Až se ta oveře, ukáže se vlevo nad všemi jeho dousd získanými hodnoceními bordově-červený nápis Vložit hodnocení. A přes něj se dostanete k možnotsi to hodnocení napsat.

twiggynka12.03.2020 v 10:36

Koka - moc Vám děkuji :-)

Lenka.Vílka25.04.2020 v 14:23

Nevím, kam a tím, tak sem :D

Někdo mi napsal do bazaru, takže mi naskočil rozjednaný obchod.
Jenže na tu samou knihu mi napsal další uživatel. Takže další rozjednaný obchod.
(Vlastně se mi ozvali další dva lidi, takže jsem tam měla čtyři nicky.)

Prvnímu uživateli dám knihu, jako ok.

Druhý uživatel ode mě nakonec dostal něco jiného.

Teď mi ale ten druhý dal palec, zmizel mi ten rozjednaný obchod společně s inzerátem. Tedy i s tím, kdo se ozval první a komu jsem knihu poslala, tu z bazaru.

Má někdo podobné zkušenosti? Ráda bych tomu prvnímu taky dala palec Dostanu tu možnost? Jde mi o to, zda u kupujícího se zobrazuje rozjednaný obchod. A zda pokud mi palec dá potom on, dostanu tu možnost zpátky.

Chápu, je to pojistka, abych neprodávala víc knih pod jedním inzerátem stále dokola. Já jenom nabídka druhému v pořadí alternativu a on s ní souhlasil. Zbavila jsem se víc knih.

Text příspěvku byl upraven 25.04.2020 v 14:27

Lenka.Vílka25.05.2020 v 19:21

Tak už vím, co se stane...díky za odpověď, Leni :D

alibrum27.05.2020 v 15:46

Uživatel svůj příspěvek odstranil.

Lenka.Vílka27.05.2020 v 15:56

Alibrum: co by stačilo nebo nestačilo...samozřejme se líp mluví a přemýšlí, když už mám podobnou situaci za sebou...ale tohle byla premiéra. Naštěstí už vím, jak to vyřešit, protože je druhý obchod za mnou. Ale jak se říká: "Kdo se zeptá možná dostane odpověď. A pokud odpověď nedostane, zjistí si jí sám."

:)

Ale jelikož jsem nabídla druhému něco, co nebylo v bazaru, nebylo o co zájem projevovat :/

Ale palec jsem dostala a teď už vím proč, jak, díky komu. Zjistila jsem to. Ale přece kvůli tomu nebudu mazat příspěvek. Protože jsou dvě možnosti:
- buď nikdo nebyl v podobné situaci
- nikdo toto ani nečetl
(Nebo to prostě nikoho nezajímalo, co si budem nalhávat, že?)

A jelikož jsem nejspíš mrška, asi se mi sem odpověď nechce psát :O ať si to ostatní zjistí sami, já musela taky ;)

Text příspěvku byl upraven 27.05.2020 v 16:03



Vložit příspěvek