ČP nebo Zásilkovna
DISKUZE
Zásilkovna jednoznačně, nikdy jsem neměla sebemenší problém, sledování v appce je super, podání snadné během pár vteřin a zásilky cestují bleskurychle
ČP je většinou otrava na spoustu minut :(
Nastala doba předvánoční, a tak v Zásilkovně mají otevřeno depa i v sobotu, v Praze, Brně, Ostravě a Hradci dokonce i v neděli odpoledne. Čímž se urychluje doručení zásilek, eshopy můžou tím pádem navážet zásilky do dep i o víkendech. Rovněž zákaznická linka funguje nyní i v sobotu. V prosinci v době adventní se loni doručovalo i v sobotu, letos to bude asi podobné.
Text příspěvku byl upraven 16.11.24 v 02:40
Pošta i Zásilkovna fungují podle mých zkušeností výborně. Komunikují a dodržují termíny.
Používám od České pošty Balíkovnu již 2 roky a nemohu si stěžovat. Zásilky na pobočky za 69 Kč,, a adresu bydliště za 99 Kč. Na pobočky je občas na měsíc sleva, letos říjen 49 Kč. S doručováním žádný problém.
Mám mobil bez internetu, pokud zákazník chce podat Zásilkovnou
a vyřídí si ji, rád na kód v Zásilkovně podám.
Podávání balíků na poště pro mě není, je příliš daleko a jsou tam fronty.
xxBILLY: dovolím si opravu - sleva byla na 39,- a platila nejen v říjnu, ale i v listopadu.
I když už se mi asi 2x stalo že po zaplacení "kód nemohl být okamžitě vygenerován", náprava a s ní i kód přišla nejpozději do 2 hodin.
Zásilkovnu nemám ráda pro její umanutost aplikací. Sice už ji mám v mobilu taky, ale zásilky vlastně díky ní jen přijímám (když není jiná cesta). Ani mi nestojí za to zjišťovat kolik to s nimi teď stojí.
Pokud má váš Z-box doplněnu klávesnici s obrazovkou, nepotřebujete už pro vyzvedávání zásilek ani aplikaci.
S Balíkovnou na poštu už taky nemusíte, pokud jste schopni vytisknout a nalepit na zásilku štítek, můžete zásilku podat nejrychleji např. v Alzaboxech, ale i na podacích místech Balíkovny dovybavených tiskárnami štítků.
Momentálně se už testuje podávání Balíkovny bez štítků, jen s podacím kódem (jako u Zásilkovny).
Od 20. února 2025 se zvyšuje cena zásilek Zásilkovny přes aplikaci Mezi námi na 89 Kč.
mám pocit, že zásilkovna zkouší trpělivost. u nás ruší jedno výdejní místo za druhým, samozřejmě ve zmatku a nahrazuje je adventními kalendáři. a zbylá místa jsou dostupná od pondělí do pátku od devíti do 17, čili v době, kdy normálně člověk dřepí v práci a nemůže si vyřizovat soukromé záležitosti.
poslední tři zásilky = hrůza. řada smysl postrádajících sms, výstraha na poslední možnost vyzvednutí, když jsem přišel na místo zásilka už byla přesměřována a tak jsem čekal další tři dny, než jsem se dozvěděl, kam si ji mám jít vyzvednout. další dvě zásilky expedované a vzápětí oznam, že budou taky přesměrovány, přesto, že jsem si vybral místo, které bylo v pohodě.
snad je to náhoda, pro mně to je spíš znak toho, že se tam menežování chopil nějaký koumák. není žádný problém zbourat vztahy s partnery a kašlat na lidi.
nejlepší je, že když jsem si chtěl stěžovat, ochromila mně umělá hmota, čili tupá AI, co si neustále mlela své, takže na živého člověka nemáte šanci. a kontaktní formulář taky podle předlohy, klikat do zblbnutí a než se člověk dostane k tomu, aby se vyřval na monitoru, tak zapomene, proč se vlastně vztekal. jestli toto mají být služby pro zákazníky, tak to se raději vraťme k poštovním holubům.
(a to jsem dosud na zásilkovnu nedal dopustit:)
nuže, milá zásilkovno, tudy cesta nevede.
Aby toho nebylo málo, tak od 1. března 2025 zdražuje i Balíkovna ze 69 na 75 Kč.
myslím, že toto mluví za všechno: Česká pošta reklama /
youtube
zapomněli snad pouze na výhodné ceny služeb:)
hezký den!
Text příspěvku byl upraven 20.02.25 v 17:04
Za mě v poslední době vítězí Balíkovna nad Zásilkovnou. Balíkovna funguje natolik spolehlivě, až je to nuda. :-)
Zato se Zásilkovnou je legrace.
Podělím se o perličku. Nechal jsem si přes Zásilkovnu poslat balíček z eshopu. A protože eshop balíček podal přímo na mém domovském depu, říkám si, fajn, ráno bude zásilka v Z-boxu. I kdepak. Nedělo se vůbec nic, ale večer přišlo sdělení, že se nepodařilo zásilku do boxu doručit, ale že hned následující den se doručení zopakuje a bude vše, jak má být. Inu což, může se stát. Plný box, atd. Jenže ani druhý, ani třetí den se nic nedělo, ticho po pěšině, v boxu ani prd.
A najednou čtvrtý den koukám jako blázen: "Vaše zásilka dorazila na depo Győr". Bordel je všude, kupodivu mě to spíš pobavilo, než naštvalo. Pro forma jsem kontaktoval Zásilkovnu, že se po balíčku do boxu slehla zem, a pak si už jen s úsměvem četl blekotání o chybě lidského faktoru a intenzívních vyjednáváních s Maďary. Győr zas není tak daleko od hranic, jistě to bude hned zpátky. Ale ouha.
"Vaše zásilka dorazila na depo Fót." Došlo k posunu, ale na opačnou stranu, protože Fót je předměstí Budapešti. Tak co, na mezinárodní úrovni může s Prahou komunikovat jen Budapešť, chlácholil jsem se. A s napětím jsem čekal, zda příště neskončíme u Balatonu, nebo někde v Békésczabě. Naštěstí to byla dál už nuda, protože ráno byl balíček zpět v Praze a tentýž den i v Z-boxu v cíli své cesty.
Jak vidno, může to být z Budapešti do Prahy časově kratší cesta, než jen z Prahy do Prahy. Jen by mě zajímalo, který mamlas to v Praze vytáhl z té dodávky a hodil to do kamiónu směr jih. Protože štítek na balíku byl pořád stejný...
Text příspěvku byl upraven 11.03.25 v 13:21
Ja som také medzištátne dobrodrúžo so Zásielkovňou nezažila, len vnútrorepublikové. Moja zásielka dorazila do depa, k čomu bolo pripojené radostné: „Vašu zásielku dnes doručíme“. Čumela som ako puk, lebo to bolo depo Prešov, čiže opačný koniec republiky. Potom si to dakto všimol a zásielka odišla z depa Prešov, aby o chvíľu dorazila do depa Prešov. Ale napokon sa predsa len dostala ku mne. Zjavne sa jej v tom Prešove páčilo.
Nemám vyhrazenou ani jednu ze služeb. V každém případě i u Zásilkovny preferuji doručení na adresu. Obojí dle mých zkušeností funguje bez problémů. Využívám i Balíkovnu.
Sice na to nemají nějak velkou reklamu, ale momentálně mi Balíkovna jako registrovanému zákazníku účtuje cenu 50,- za dodání na pobočku/do boxu.
Prostě tradiční a blbý marketing.
Jejich reklamní oddělení by zasloužilo vyházet do jednoho, ale hádám, že si místo toho přidají na odměnách.
Text příspěvku byl upraven 01.09.25 v 16:53
Vložit příspěvek