Židovka z Toleda diskuze

Židovka z Toleda https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/38344/zidovka-z-toleda-38344.jpg 4 879 137

Historický román ze španělského středověku v období křižáckých válek líčí zápas dvou kultur a náboženství mezi mohamedánským a křesťanským světem. Kromě těchto dvou protichůdných ideologií se v této době ve světovém dění uplatňuje i velkou měrou židovský prvek. Židé jsou utiskováni a pronásledováni jak mohamedány, tak i křesťany. Dobová atmosféra je pak rámcem pro tragický milostný příběh kastilského krále Alfonse VII. a krásné židovské dívky, pro níž panovník zapomněl na svou královnu.... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Český klub
Originální název:

Die Jüdin von Toledo , 1956


více info...

Diskuze o knize (2)

Přidat komentář

siena
10.03.2021

"...Sladkou odměnou vám bude nádherný hluboký příběh plný intrik, životních mouder a pravd, lásky a neskonale mnoho úvah o víře, náboženství, moci a životě obecně. Zdá se vám to nemožné v historickém románu? Myslela jsem si to taky. ..."

fruitbueno, promiňte, proč by to všechno mělo být historickému románu zapovězeno? Co vlastně dle Vás je historický román? Prosím, neberte to nijak ve zlém, není to první podobná poznámka, kterou jsem tu již četla. Takže mne to zajímá, co si čtenáři vlastně o tomto žánru myslí.

bagger95
20.11.2017 4 z 5

Tak to jsem na to zvědavej. V názvech a postavách aby se občas jeden ztratil. :D