Žena v okně diskuze

Žena v okně https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/352613/bmid_zena-v-okne-onI-352613.jpg 4 1574 480

Anna Foxová žije sama, uzavřená ve vlastním světě. Ze svého domu nevychází, dny tráví popíjením vína, sledováním starých filmů… a špehováním sousedů. Jednoho dne se do domu přes ulici přestěhují Russellovi, na pohled normální rodina. Jenže pak Anna zahlédne něco, co neměla. Její už tak nejistý svět se začne rozpadat a na povrch vypluje šokující tajemství. Co je pravda? Co představa? A kdo je v nebezpečí? Jedno je jisté: nikdo a nic není takové, jak se zdá.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , Motto
Originální název:

The Woman in the Window , 2017


více info...

Diskuze o knize (9)

Přidat komentář

knihovna1
16.02.2023

Viděla jsem film natočený dle této knihy na Netflixu. Docela se mi líbilo. Napínavé. Akorát konec dost a přehnaně dlouze vygradoval. Jinak obsazení dobré. Je to dobrá zábava.

zbožňuju_knihy
28.05.2018 3 z 5

Tuto knihu mám rozečtenou prakticky od chvíle, kdy vyšla a pořád ne a ne se přehoupnout přes začátek. Stojí to za to se donutit a přijde někde zlom? Možná mi jen nesedl styl psaní..


Dashmo
06.05.2018 3 z 5

Je to tak 50/50...zo začiatku fajn, potom nuda, potom sa to rozbehne. Znova nuda atď dookola.

charlizee
18.04.2018 4 z 5

Podle mě se do Knižní výzvy 2018 zařadit nedá... Je tady info o tom, že na str. 20 se zmiňuje kniha Neblahý Juda, ale tím pádem by do KV patřila právě kniha Neblahý Juda, ne? Nebo jak to chápete?

ivca7818
12.04.2018 3 z 5

Byla jsem na vážkách, zda knize přiřknout čtyři hvězdy, ale dle mého názoru toho není hodna. Prvních takřka sto stránek totiž byla taková nuda, že jsem měla co dělat, abych knihu neodložila. Až teprve poté se to zlomilo a z osamělé šmíračky, která do sebe leje litry vína se vyklubala svědkyně zamotané vraždy u sousedů odnaproti. Hodně to připomíná Dívku ve vlaku, autor si od Hawkingové de facto vypůjčil postavu osamělé trosky, která chlastá jako duha, okolní svět se o ni přestal zajímat a pro všechny je ztracený případ. Stejně jako v případě Dívky ve vlaku i Anna je svědkem vraždy, ale nikdo jí nevěří, protože je to ožralá troska s psychickými problémy. Aby podobnost tolik nebila do očí, je Anna Foxová obětí strašlivých okolností, které ji připravily o rodinu a spustily u ní psychické problémy. K tomu přidejme rádoby šokující zjištění, že vrahem není vždycky "zahradník" a dostaneme do rukou koktejl detektivky a thrilleru. Že se z knihy stal hit na jednu stranu docela chápu, prostě teď frčí v tomto žánru vše ve stylu Dívky ve vlaku a Dřív než půjdu spát a začínající autor se tak zjevně snaží z toho vytěžit. Nezbývá než dodat, že se sice nejedná o "podmanivý thriller v hitchcockovském stylu", jak se nám snaží přebal knihy namluvit (že by kvůli tomu, že hlavní hrdinka se kouká na staré film noir a omílá si do kola hlášky z nich?), ale i tak se z toho vyklubalo vcelku uspokojivé čtení. Tři hvězdy.

hvězdo.kupa
01.03.2018 3 z 5

Pořád jsem se nemohla zbavit pocitu, že čtu Dívku ve vlaku 2. Ale tohle bylo lepší. Paradoxně mi bylo milejší číst o ženě, která se bojí vylézt z domu, a proto pije, než o ženě, která pije a proto raději z domu nevylízá. A ještě víc milejší by bylo, kdyby mně hned na začátku řekla, že ztratila svou rodinu a já bych pak s chutí a soucitem naslouchala tomu, jak se s tím chudina vypořádává. Ne naopak, že celou dobu poslouchám, proč to nejde, proč nemůže a nechápu proč, a na posledních stránkách si řeknu ahá, tak proto byla tak divná, protože ztratila svou rodinu.

Danka1975
21.01.2018 3 z 5

Takže po všech těch Dívek ve vlaku, Dívek v ledu, Zmizelých, apod. se nekonalo moc velké překvapení. Čímž nechci napsat, že kniha byla špatná! Jen tak nějak jela podle podobného scénáře: Celou dobu se nic moc neděje, pak trochu malé překvapení, myslíte si, že už vás nic nezaskočí a hustota děje je děje na posledních 20 stránkách a zase jste překvapeni, kdo je vlastně pachatel (nebo já prostě u každý detektivky takhle mám :-))
SPOILER:
Je jasné hned na začátku knihy, že Anna má problém a přišla o rodinu, a to jakým způsobem a jak se to stalo, tak pochopíte její Merloty a mě jí bylo strašně líto (což se u Dívky ve vlaku říct nedalo :-)) a radči jsem si zakázala vůbec přemýšlet o tom, jak by člověk reagoval. . . :-(((. .A jak jsem zmínila výše, konec prostě sešup dolu, až možná přitažený za vlasy. . .:-). .

Plus pro autora:
Smekám klobouček ohledně vcítění do ženské role a díky za filmové typy :-)

ŠárkaStrnadová
07.01.2018

Skvělá kniha, lze zařadit do Výzvy 2018, je zde zmíněná kniha id T. Hardy - Neblahý Juda na str. 20

cleopatra11
16.12.2017 odpad!

Radši se nebudu ani vyjadřovat.....