Zelená míle diskuze

Zelená míle https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/192600/bmid_zelena-mile-nOP-192600.jpg 5 3997 620

Zelená míle série

Ve věznici Cold Mountain, v bezútěšné řadě cel známých jako Zelená míle, čekají na smrt vrazi tak zvrácení jako psychopat William Wharton a tak posedlí jako Eduard Delacroix. Dohlíží na ně několik dozorců: slušný Paul Edgecombe či naopak sadistický Percy Wetmore. Ale ať dobří, či zlí, ať nevinní, nebo ničemní, nikdo z nich se dosud nesetkal s někým tak brutálním, jako je obr John Coffey, násilník a vrah dvou holčiček. Je Coffey ďábel v lidské podobě? Nebo je někým úplně jiným? Mezi nebem a zemí je víc zázraků, než si kdokoli v Cold Mountain umí představit – a pravda vychází najevo v tlakových vlnách, které dokáže vyvolat jen Stephen King, a v explozivním finále, které čtenáři vyrazí dech.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Horory , Romány

Vydáno: , Beta-Dobrovský
Originální název:

The Green Mile , 1996


více info...

Diskuze o knize (6)

MíšaS.
MíšaS.
25.08.2018 3 z 5

Kdo knihu nečetl, ať nečte ani můj komentář !!

Je to pěkný příběh, velmi čtivý a Johna Coffeyho je vám líto, protože nic neprovedl, všichni to ví, ale nikdo není ochoten riskovat a zachránit ho, a on to nakonec ani nechce, ale nic víc to se mnou neudělalo, nic speciálního to ve mně nezanechalo.
Film jsem neviděla.

Alix
Alix
11.09.2012 5 z 5

Taky myslím, že pan King pro peníze psát nepotřebuje. A kdyby, čtenáři by to poznali. Jeho to prostě baví a jeho fantazie ještě nedorazila k žádným hranicím. A pevně doufám, že ani nedorazí. Mimochodem, je mi velice líto, že teď a v tak mladém věku zemřel pan Duncan, představitel zázračného a obrovitého černocha ze Zelené míle.


unavenyJoe
unavenyJoe
13.08.2012 4 z 5

kingmaker-já si nemyslím,že píše pro peníze.Kdyby ano,tak mají všechny jeho knihy do 350 stran a jedna by se podobala druhé.
Tenhle člověk píše, protože prostě chce.

paulhunter
paulhunter
26.06.2012 4 z 5

Dopsal jsem ke komentáři Polly SPOILER.

Kostěj
Kostěj
26.06.2012 5 z 5

A víc spoilerů, sakra. Já tu knížku četl už dávno, ale stejně...Každej musí ocenit, když mu klíčovou scénu vyžvaníš ještě dřív, než knihu vezme do ruky, viď, Polly...

WEIL
WEIL
12.08.2011

Film je nejuznávanější filmovou kritikou ze všech filmů, které byly na romány či povídky S. Kinga natočeny.