Věž vlaštovky diskuze

Věž vlaštovky https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/30479/bmid_vez-vlastovky-am5-30479.png 5 3715 274

Zaklínač: sága série

< 4. díl >

Zaklínač série

6. díl

Čtvrtá část ságy o Zaklínači. Vysogota z Corvia, zneuznaný filozof, který žije ve vyhnanství uprostřed močálů, nachází jednoho dne těžce zraněnou dívku. Ošetří ji a zachrání jí život. Čas plyne a ona mu vypráví svůj příběh, snažíce se zakrýt pramenem vlasů hlubokou jizvu hyzdící její tvář… Poznáváme příběh o tom, jak se z Ciri stal nelítostný zabiják, dívka smrtící ve svém hněvu a neochvějná ve svých rozhodnutích. Poznáváme, co se dělo s bandou Potkanů a seznamujeme se s nájemným vrahem jménem Bonhart. A setkáváme se se smrtí… Sledujeme putování Geraltovo a hledání druidů, kteří by mohli vědět, kde se Ciri nachází. Narážíme na půlelfa Schirů, jehož úkolem je Geralta zabít. Sledujeme plameny a zakrýváme si uši před výkřiky upalovaných… Posloucháme, jak elf Avallac'h rozpráví o tajemném proroctví pronásledujícím Ciri, následujeme kroky Yennefer při hledání úkrytu mága Vilgefortze. Účastníme se soudu s vnímačkou Kennou. Dozvídáme se, jak Ciri přišla ke svému meči a koni… A na každém kroku je smrt, utrpení. Osud je nevyhnutelný a vše spěje k jednomu jedinému bodu. K jakému? Kdo ví… Nikdo si nemůže být jist svým životem, nikomu se nedá věřit. Přišel věk meče a sekyry, věk vlčí…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , Leonardo
Originální název:

Wieża Jaskółki , 1997


více info...

Diskuze o knize (4)

Přidat komentář

Jandy1
31.07.2022 5 z 5

Přímo super. Opravdu to graduje do finále a každý díl je lepší a lepší . Teď ještě poslední díl a pak teda nevím . Bude mi asi smutno po všech

gladya
06.10.2021 4 z 5

to Vlkodlaq . Možná to je chaos, ale vysvětlí se jednoduše. Sága má původně pět dílů Věž vlaštovky je opravdu čtvrtý , ovšem knih o zaklínači je dneska 8. Povídky (dnes první dvě knihy) a Bouřková sezóna jsou ze stejného světa a o stejných hlavních postavách. A povídky vysvětlí i to, co v sáze není přímo řečeno, sága na ně navazuje, ale ne jako přímé pokračování. Tak to původně bylo. Vydání osmidílného kompletu je spíš technická a obchodní záležitost.


vlkodlaq
05.02.2021 4 z 5

Čtvrtá část ságy o Zaklínači, šestá v sérii, trochu chaos, nemyslíte?

JustMe....
17.11.2017 4 z 5

Tahle kniha mě ze všech bavila nejméně , což nemění nic na tom že byla skvělá ,ale byly tam různé věci které mě v téhle knize štvaly . Tak za 1. chování Ciri : Ta holka mě neskutečně štvala , hlavně její chování bylo na pár facek . V předchozích dílech jsem jí měla ráda a docela mi přirostla k srdci ,ale v tomhle díle se to všechno změnilo a začala se chovat jako kráva ... chápu že je puberťačka , ale vzhledem k jejímu výcviku a tím čím si prošla by se mohla alespoň trochu ovládat ...Ta bitva na ledě byla fajn , akorát mi bylo trochu líto Bonhart a jeho ''spolešníku'' ...(vím jsem divná )
Všechny ostatní linky byly super. Zamilovala jsem si snad ještě víc Cahira , Regise , Yennefer , celou loži , Djikstru a samozřejmě Geralta ......Jsem ráda že jsou Potkani po smrti ( skoro nikoho jsem z nich neměla ráda ).
Kniha se mi líbila a i přes Linku s Ciri ( při které jsem se neustále rozčilovala a nadávala jí ) mě bavila a byla čtivá ..