Volba diskuze

Volba https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/128404/bmid_volba-L2h-128404.jpg 3 337 288

Uvnitř knihy najdete vše, co potřebujete vědět o šťastném a naplněném životě. Přečtěte si i vy bestseller, který může změnit život jednotlivce i celé společnosti! Volba již pomohla desetitisícům lidí získat naději a kontrolu nad svým životem. Budete si myslet, že jste hlavní postavou příběhu a nakonec zjistíte, že to tak doopravdy je! Kniha je plná duchovních lekcí, které mohou navždy změnit váš život. Objevte v sobě skrytou sílu, naučte se, jak se znovu napojit na svou duši a staňte se tím, kým jste vždy chtěli být. Všichni si zasloužíme být šťastní. Tomáš je mladý muž v nejlepších letech. Ačkoliv se zdá, že mu nic neschází, upadá do stále větší deprese. V práci to s ním jde od desíti k pěti a po marných pokusech vzdává i snahu o opětovné sblížení se svou ženou Eliškou. Aby toho nebylo málo, pronásledují ho postapokalyptické sny plné beznaděje. Depresivní nálada ho opustí až v okamžiku, kdy se seznámí s podivínským psychologem Kohlem, který mu ukáže, jak být šťastným a lepším člověkem. To je ovšem jen začátek Tomášova příběhu, který nakonec vyústí ve strhující finále. Volby se jen v Česku prodalo přes 35 000 kopií, v říjnu 2018 vyšla celosvětově, kde se dosud prodalo přes 5000 výtisků.... celý text

Diskuze o knize (10)

Přidat komentář

x.capricorne
11.11.2019 1 z 5

Pro mě je třeba hodně "zajímavé", že jsem na FB odkazu, který propaguje tuto knihu napsala následující: Já teda nevím, ale mě se knížka nelíbila - přišlo mi to jako neskutečná slátanina. Na začátku "raketový start" hlavního hrdiny ve smyslu duchovního vývoje - takhle to podle mě nefunguje, spíš než o AHA efektu je to o tvrdé celoživotní práci. Člověk se prostě může změnit, ale musí na tom makat....(trochu se obávám, že se pak někomu může snadno stát, že když zjistí, že u něj to tak rychle nejde, propadne ještě větší depresi a trudomyslnosti a práci na sobě úplně zbytečně předem vzdá...) A pokud jde o náhled na celospolečenskou politicko-ekonomickou, ale i sociální situaci, tak si snad raději přečtěte Androidku, autoři vám také nenasazují růžové brýle, ale je to takové nějaké uvěřitelnější. Paradoxně mě nejvíce "bavily" výjevy z jeho snů...Jo a ještě na závěr "Besteller, který pomáhá lidem" - na to přišel kdo?! Vzhledem k tomu, že autor si knihu vydal vlastním nákladem, napadá mě že i autorem tohoto "prohlášení" je on sám...a pak se nabízí otázka jak je to s jeho (dost možná přebujelým?) egem, jehož nadvládu nad duší napříč celou knížkou celkem pochopitelně kritizuje....." a ejhle :-D, ono to tam druhý den nebylo!!!

TamaraKrejčí
03.11.2019 4 z 5

Neudělala jsem žádný důkladný průzkum, ale profily která jsem si náhodně rozklikla tak jsou tu rok a vice. I u těch negativních. Nechápu proč zrovna u JT je tolik nedůvěry.


Naias
27.05.2019

Daisuke, hodnotiť knihu viackrát nie je možné, ale je možné napísať k nej viac komentárov a hviezdičky sa automaticky objavia pri každom z nich. Hodnotenie je stále len jedno, i keď ho vidno viac ráz.

Daisuke
27.05.2019

Dobrý den, pane Trpiši. Jestli ona ta nedůvěra čtenářů nebude spíše způsobena tím, že mnoho z lidí, kteří hodnotí Vaše knihy na DB knih (ať už pozitivně či negativně), má očividně jednorázový profil, zřízený pouze za účelem hodnocení Vašich knih. Na rozdíl od Vašeho údajného průzkumu, který zmiňujete (a který by nebyl nijak průkazný ani kdybyste ho zveřejnil), jde o veřejně přístupné informace - na profilu žádné jiné přečtené knihy než ty Vaše nemají. Pokud mám jmenovat, jsou to třeba marcela2146 (ta Volbu dokonce hodnotila 5 hvězdičkami třikrát - netušil jsem, že to je vůbec možné a pro jistotu jsem si i típnul pár screenshotů, na požádání pošlu), katerina3122, katarina5705, lenka4382, emilia1111, denis6627... myslím, že vzorec je docela jasný. Ano, některá hodnocení jsou i negativní. Jste mazaný:-)

Dlouholeté umístění Vaší knihy v top žebříčku v Heuréce také vyvolává řadu otázek; vzhledem k tomu, že nikde jinde se v žebříčku bestsellerů nenachází (včetně velmi objektivních a často aktualizovaných seznamů Svazu českých knihkupců a nakladatelů), na Heuréce se tedy očividně jedná o sponzorovaný listing.

Předpokládám, že Vaše reakce bude rychlá a přiměřeně rozhořčená a nařknete mě, že se Vám snažím ubližovat. Ale já pro to nemám důvod, kdybyste tu s ostatními lidmi komunikoval slušně, ani jsem si Vás nevšiml. Vaši knihu jsem si pořídil, přečtu a zrecenzuji. Slibuji, že se pokusím, aby mé antipatie k Vaší osobě neovlivnily objektivitu mého hodnocení.

jakub8020
23.04.2018 5 z 5

Dobrý den, Protectore. Jen doplním můj předešlý komentář. Podle dotazníku, který jsme nechali naše fanoušky vyplnit, jich drtivá většina přečte minimálně 3 knihy ročně. Každý pátý čtenář Volby pak přečte 16 a více knih ročně. Nevím, proč máte potřebuji vynášet takovéto soudy a hanit tak určitou skupinu lidí. Doopravdy to máte zapotřebí? S úctou Jakub Trpiš

jakub8020
23.04.2018 5 z 5

Dobrý den, Terry11. Posílám link na profil Volby na Databázi knih každému, kdo si u mě knihu objednal s tím, že je prosím o hodnocení. To, že si někteří kvůli toho založili profil je úžasné a mám z toho velkou radost. Nevím, jak vás napadlo, že si komentáře píšu sám. V životě jsem nic podobného nedělal a v životě to dělat nebudu. Přeji vám krásný den a věřím, že si příště dáte pozor, než někoho takto křivě obviníte. I když internet snese hodně, že? Ať se vám ve všem daří. S úctou Jakub Trpiš

Protector
15.04.2018

Jakube, proč jste měl potřebu si většinu komentářů napsat sám?
I v případě, že by tomu tak nebylo, není příliš vypovídající hodnocení někoho, kdo nic jiného zjevně nečetl :/

Terry11
13.04.2018

Zatím jsem nečetla, jen mi přijde silně podezřelé, že valná většina komentářů zde zaznamenaných vznikla u účtů založených během posledních dvou měsíců. Takže si knihu nejspíš budu muset přečíst, aby nebyly komentáře jen autora samého :-).

jakub8020
30.05.2017 5 z 5

Dobrý den, Ondro.

Ano, jedná se o přepracovanou verzi, která má profi korekturu i grafickou sazbu. Moc děkuji za recenzi u původního vydání. Pokud chcete, zašlu vám novou verzi zdarma i s věnováním.

Napište mi když tak na jakub.trpis@yahoo.com

ondrej5141
20.01.2017 4 z 5

Četl jsem první vydání z roku 2012, je toto pouze přepracovaná verze? (možná konečně dobře zkorekturovaná)