Vážka diskuze

Vážka https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/225312/mid_vazka-eb4-225312.jpg 4 740 222

Lyse-Rose alebo Emilie? Kto je vlastne trojmesačné bábätko, ktoré sa ako jediné zachránilo pri havárii lietadla? Komu Vážka, ako dievčatko nazvali novinári, patrí, o to sa sporia dve rodiny, jedna bohatá, druhá chudobná. Zdá sa, že súkromný detektív po osemnástich rokoch pátrania našiel k tejto záhade kľúč. Jeho telo však našli s prestrelenou hruďou a na nepoznanie spálenou tvárou. No zostal po ňom denník s podrobným opisom pátrania. Príbeh čitateľa vtiahne do deja, ktorý sa odvíja od Vrchu hrôzy v pohorí Jura a napínavo pokračuje cez prestížnu parížsku štvrť Butte-aux-Cailles až po robotnícky Dieppe. Šokujúce rozuzlenie je dielom náhody alebo niekto už od začiatku príbehu manipuluje so všetkými účastníkmi tejto drámy?... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Motto
Originální název:

Un avion sans elle , 2012


více info...

Diskuze o knize (3)

Přidat komentář

paulinschildie
03.07.2017 3 z 5

Celou dobu jsem si říkala, že ten soukromý detektiv musel být pěkný mamlas, protože ve svém deníku popisoval hlavně to, na co nepřišel, než na co přišel, takže dvě třetiny knihy mě moc nebavily. Teprv když Marc zjistil, že Credule je ve skutečnosti vrah a podvodník, ulevilo se mi, že jsem ty bláboly nečetla zbytečně a že toto "mlžení" byl záměr autora. Děj pro mě začal být zajímavý až ke konci, kdy se Marc a Malvina spolu vydali na cestu do Švýcarska, to jsem se opravdu bála a někdy i bavila. Naštval mě závěr, protože jsem se nedozvěděla, co se stalo s Malvinou, která sice zastřelila hajzla Credula, ale nikdo jí za vraždu nepotrestal. Nebo snad Marcovi a Lylii posílala plyšáka z vězení? Knize dávám 70%.

paulinschildie
03.07.2017 3 z 5

Celou dobu jsem si říkala, že ten soukromý detektiv musel být pěkný mamlas, protože ve svém deníku popisoval hlavně to, na co nepřišel, než na co přišel, takže dvě třetiny knihy mě moc nebavily. Teprv když Marc zjistil, že Credule je ve skutečnosti vrah a podvodník, ulevilo se mi, že jsem ty bláboly nečetla zbytečně a že toto "mlžení" byl záměr autora. Děj pro mě začal být zajímavý až ke konci, kdy se Marc a Malvina spolu vydali na cestu do Švýcarska, to jsem se opravdu bála a někdy i bavila. Naštval mě závěr, protože jsem se nedozvěděla, co se stalo s Malvinou, která sice zastřelila hajzla Credula, ale nikdo jí za vraždu nepotrestal. Nebo snad Marcovi a Lylii posílala plyšáka z vězení? A Lylie, ta mi nebyla moc sympatická, lezla mi na nervy hlavně tím, jak byla výjimečná a nadpozemský krásná, až Marcovi stál jak kůl v plotě. Knize dávám 70%.


Koka
13.11.2016

U této knihy (verze "vazka-225312") je česká překladatelka, což evokuje, že jde o vydání v češtině, ale současně je zde slovensky psaná anotace - jakoby šlo o slovenské vydání. Dokonce i v Bazaru zde někdo nabízí slovenské vydání. Jak je to? Motto vydalo slovenské i české vydání? Se stejnou obálkou? A zpracované stejnou překladatelkou? Protože to považuji za nepravděpodobné, doporučuji prověřit a případně opravit.