Vampýrská akademie diskuze

Vampýrská akademie https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/24194/bmid_vampyrska-akademie-Lpp-24194.jpeg 4 2402 320

Morojská princezna Lissa a její nejlepší kamarádka Rose uprchly ve smrtelném strachu z vampýrské akademie, ale po dvou letech byly vypátrány tajemnými strážci a odvlečeny zpět. Znovu se tak ocitají v obrovském nebezpečí, protože na akademii se mohou pohybovat nebezpeční Strigojové. Ti chtějí Lissu zničit, protože jako jediná dcera urozeného morojského rodu je překážkou jejich plánu na ovládnutí světa vampýrů. Naštěstí je tady ale dhampýrka Rose, v jejichž žilách se smísila krev vampýrů a lidí, takže dokáže zlým Strigojům lépe čelit. V tajemném a ponurém světě akademie ale nebude snadné odolat všem nástrahám a zradám: Lissa bude muset opatrněji využívat svých nadpřirozených schopností, aby nepadla do strigojské pasti, a Rose se musí vzdát velké lásky, aby mohla kamarádku ochránit a za žádných okolností ji nezklamat. Jediné, nač se totiž mohou obě spolehnout, je jejich vzájemné pouto, jejich přátelství... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Domino
Originální název:

Vampire Academy , 2007


více info...

Diskuze o knize (8)

Přidat komentář

pája007
12.08.2017

FlakeWhite:
Taky mi to přijde, ale dej téhle sérii anci. Další díl je stokrát lepší
Pája007

Janičta
11.01.2017 5 z 5

Jop, jenže to platí snad u spousty knih... Příběh často neodpovídá anotaci.


Twinny
10.01.2017 4 z 5

Ty anotace jsou úplně mimo.

čtenářka13
16.05.2016 5 z 5

Ahoj, tuhle knížku si chci stáhnout, poradíte mi kolik má kapitol??Nejsem si jistá,mám jich 80.

Temný snílek
29.08.2015 2 z 5

Vampýrská akademie je průměrná upíří romance pro mládež a nesmíte od ní čekat vůbec nic navíc, jinak budete zklamaní jako já. Přesto není úplně k zahození, své čtenáře si určitě najde a ti ji budou milovat.

Jediným větším kladem byla nevyrovnanost Vasilisy, která v depresích došla tak daleko, že se začala sebepoškozovat. Bylo by velice zajímavé sledovat další její vývoje... Opravdu by zešílela, nebo spáchala sebevraždu?
Naštěstí pro ni je tu Rosemarie, která jí ochrání za každých okolností jako správná hrdinka. Přesto mi Rose dost lezla na nervy, těmi svými eskapádami s kluky. Kdyby si to odpustila, tak by byla docela fajn.
Navíc ten jejich přátelský vztah plný obětavosti zavání erotickým podtextem, až by je někdo mohl podezřívat, že je mezi něco více než pouhé přátelství. A pokud by se potvrdilo, že jsou vážně lesbičky, tak to by byl konečně originální příběh s překvapením. Ale hádám, že série dopadne tak jako obvykle - najdou si své vyvolené partnery a žili spolu šťastně až do smrti.

Knihu jsem četla už před nějakou dobou, ale nezaujala mě. Teď na ní všichni pějí chválu kvůli filmovému zpracování, tak jsem po ní sáhla podruhé a naposledy. Mohla by být zajímavě napínavá, ale díky té dívčí válce a problémům s kluky, není. Tajemno okolo upírů a moci Lissy se vytrácí někde v pozadí, což je velká škoda, tím kniha utrpěla nejvíc.

Roselunda 1928
11.11.2014 4 z 5

Je to o upírech, to stačí, ne? -_- :D

PriMula
01.02.2014 5 z 5

Nepochopím, jak někdo může tuhle dokonalost vůbec srovnávat s Twilight! :D

abbey
03.04.2012 5 z 5

mari666 - Richelle píše volné pokračování dokonce už vyšel jeden díl (Pokrevní pouta) bohužel Rose se tam objevuje tak na dvě kapitoly a pak už ne :( je to totiž o té alchymistce Sydney ale i tak je to celkem pěkné :) .. jinak naprosto tě chápu :) tahle sága mě naprosto uchvátila a nakonec jsem neodolala a přečetla si to 2x :D:))