Ubik diskuze

Ubik https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15938/bmid_ubik-DN7-15938.PNG 4 290 36

Spása ve spreji, tak by se mohl jmenovat tento originální románový žert od mistra kafkovské Sci-Fi a pronikavého vizionáře groteskní budoucnosti lidstva. Mrtví tu dávají rady živým, a pokud se netřesou o svůj život, obávají se o svou smrt, aby si ji nemuseli zopakovat. Obchod s prodlužováním života po smrti je totiž zatraceně výnosný a velké nadnárodní společnosti si krvavě konkurují. Někdy to ale dojde hodně daleko...... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Argo
Originální název:

Ubik , 1969


více info...

Diskuze o knize (2)

Přidat komentář

SalvorHardin
29.08.2018 5 z 5

(SPOILER) Americkým časopisom Time označený za jeden z top 100 najlepších románov od roku 1923. Keď si už konečne myslíte, že tušíte, o čom to celé je, Dick vám predloží jednu vetu, ktorá to všetko zmení. O podstate, pointe môžeme diskutovať donekonečna. Príbeh, ktorý vyzerá mať zo začiatku jednoduchú dejovú kostru sa zapletie natoľko, že vás dokonale popletie až už nebudete veriť vlastným očiam, ušiam, zmyslom a radšej si hodíte mincou.

https://bottleneckgallery.com/collections/raid71
Ubik

Americkým časopisom Time označený za jeden z top 100 najlepších románov od roku 1923. Keď si už konečne myslíte, že tušíte, o čom to celé je, Dick vám predloží jednu vetu, ktorá to všetko zmení. O podstate, pointe môžeme diskutovať donekonečna. Príbeh, ktorý vyzerá mať zo začiatku jednoduchú dejovú kostru sa zapletie natoľko, že vás dokonale popletie až už nebudete veriť vlastným očiam, ušiam, zmyslom a radšej si hodíte mincou.

Hlavný hrdina Joe Chip je technik pracujúci pre bezpečnostnú agentúru Glenna Runcitera, ktorá zamestnáva ľudí s psionickými schopnosťami ako napr. telepatia a prekognícia, aby zabezpečovala svojim klientom dokonalú ochranu pred psionickými útokmi. Predovšetkým ide o veľké korporácie, ktoré si chcú chrániť svoje výrobné tajomstvá. Biznismen Stanton Mick si objedná Runciterovu agentúru, aby zabezpečila jeho lunárne laboratória. Runciterovi sa to celé nejako nezdá a preto sa rozhodne ísť osobne spolu so svojim najlepším technikom Joeom Chipom a jedenástimi inertmi (ľuďmi s psionickými schopnosťami). Na mesačnej základni Stantona Micka sa však všetko zvrtne a Joe a Glenn sa ocitnú v spleti prapodivných udalostí s ešte divnejšími následkami. Čo sa to vlastne zvrtlo? Čo sa na Mesiaci stalo?

„Čierny románový žart od majstra kafkovskej sci-fi a prenikavého vizionára grotesknej budúcnosti ľudstva.“ (Ubik, Argo, 2009)

Jeden z najdiskutovanejších románov autora, pretože nikto nevie ako vlastne skončil. Čo si želať viac? Napínavý a vtipný, mnohovýznamový a groteskný. Majstrovské dielo od spisovateľského alchymistu.

lazarus
23.12.2017 5 z 5

gan112
Tak tohle je přesně ten typ naprosto nevhodného komentáře ke knize. Za takové recenze by měl být jeho autor kopán do zadku. Holt ale někoho prostě baví vykecávat děj knížky těm, pro které jsou místní komentáře určené. Těm, co si knížku chtějí přečíst. Zaplaťpánbůh, že už ji znám.