N či M? diskuze

N či M? https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/25763/bmid_n-ci-m-2Qa-25763.jpeg 4 327 52

Tommy & Pentlička série

< 3. díl >

Detektivka z roku 1941, v níž se poprvé objevují "vyzrálé" verze detektivů Tommyho a Prudence, s kterými jsme se mohli setkat již v její předchozí detektivce Tajemný protivník (The Secret Adversary) z roku 1922 a ve sbírce povídek Zločiny pro dva (Partners in Crime) z roku 1929. N a M byli dva němečtí agenti, jeden muž a jedna žena.

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Naše vojsko
Originální název:

N or M? , 1941


více info...

Diskuze o knize (3)

Přidat komentář

Naias
20.09.2023

"To bychom se rovnou mohli koukat i na seriálové epizody a filmy" - však to aj ľudia robia a bez prečítania knihu veselo hodnotia a komentujú.

MartinPetlach
18.09.2023

Jak si někdo může poslechnout rozhlasovou hru a na základě toho hodnotit knihu? To bychom se rovnou mohli koukat i na seriálové epizody a filmy a tím pádem bych měl půlku Agathy "přečtenou" Záhadu na zámku Styles, jsem z části viděl v TV bohužel jsem přepnul v druhé půlce, takže to bylo včetně spoilerů (od té doby si dávám pozor) i tak jsem si to přečetl a to samé mě čeká u Smrti na Nilu


sgjoli
06.08.2023 3 z 5

Knihu N či M? jsem poslouchala v dramatizaci, v níž vystoupila řada interpretů, a musím říct, že jsem to doposlouchala se značnými rozpaky.
Nechápejte mne špatně - příběh sám o sobě má velmi zajímavou zápletku a interpreti odvedli skvělý kus práce. Ale jelikož se jedná o dramatizaci, je příběh k tomu upraven a také zkrácen. A v tom byl bohužel pro mne základní kámen úrazu, protože co se dějové linie týká, zdálo se mi to (s prominutím) dost vykuchané, hodně uspěchané. Události se děly příliš rychle, hodně skokově a celkově to působilo tak, že k rozpletení zápletky se došlo vlastně náhodou. Mně osobně tam chyběly určité styčné body mezi jednotlivými scénami, které by mi pomohly lépe pochopit, proč se postavy chovají tak, jak se chovají, a na základě čeho se dospělo k tomu, kdo je pachatel.
Jinak to pro mne bylo prvním setkáním s Tommym a Pentličkou a bylo to setkání příjemné. Ačkoliv jak teď zjišťuji, je to již třetí díl z pomyslné série s těmito postavami. Určitě si tuhle knihu přečtu v plném znění, protože obsahově to znělo dost zajímavě. Jako takový špionážní příběh - spíš než detektivka. A mně se to líbilo. A určitě zkusím i další příběhy s Tommym a Pentličkou, protože mi zněli jako sympaťáci.
Této audioknize nakonec dávám průměrné hodnocení. Příběh zajímavý, interpreti super, ale to zkrácení a osekání děje pro dramatizační provedení mi bohužel příliš nesedělo.