Tati, prosím ne! diskuze

Tati, prosím ne! https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/42832/bmid_tati-prosim-ne-ovO-42832.jpg 4 199 76

Jednoho nedělního rána si osmiletá Barbara uklízí pokojíček a má radost, když jí přijde na pomoc tatínek. Vzápětí se stane něco děsivého - a Barbařin život se nadobro změní. U matky hledat pomoc nemůže, ta má ze sadistického otce strach. Jak dlouho ale dokáže zneužívání snášet? Týdny, měsíce, roky...?

Žánr:
Literatura světová , Biografie a memoáry

Vydáno: , Alpress
Originální název:

Daddy, Please Don't , 2008


více info...

Diskuze o knize (2)

Přidat komentář

Adria Orici
23.04.2014 5 z 5

binysek - Ano mám je to skvělá ženská, známe se cca od dospělosti. Děkujeme za podporu, i takto v písmenkách potěší. Pěkně jste to popsala. Bohužel kolikrát vidím děti běhat venku i po 21h večer v létě... . Jdu navštívit čtečku, musím se podívat do čeho se začíst ;).

Adria Orici
23.04.2014 5 z 5

binysek - pokud mohu na Vás reagovat. Ano jak píšete. Člověk se může kontrolovat a požádat o pomoc. Samozřejmě to vidím trochu z jiného úhlu. V dnešní společnosti, budu se opakovat. Omlouvám se, ale sedí to do toho.... Dnes když někdo vybočuje je .... . Víme co mám na mysli. Zajít k lékaři a svěřit se je jeden z nejtěžších úkolů. Znám "pacienty" kteří se k tomu odhodlaly a dnes jsou dá se říci v pořádku. Pomáhají ostatním se vyrovnat se svojí úchylkou a hlavně se s ní naučit žít. Pokud to dotyčný neudělá a spoléhá se pouze na léky, je pouze v polovičním tempu vše zvládnout. A my "oběti" se snažíme pomáhat dětem kde se dá. Dělám to rád a velmi mě těší když mé zkušenosti ostatním dětem a lékařům pomohou. Přeci jenom jsme každý jiný, mnohokrát se stalo že lékaři na nás dají, je to tím že přeci máme jiné myšlení než se běžně učí ve svých oborech. Když Vám dají uznání, ... to by mě nenapadl takový postup.... přesně jak si řekl šlo to dobře na té terapii než ten klasický postup..... prostě máte smysl žít. Někomu se může zdát že se v tom moc šťouráme..... Jak sem psal v komentářích, podvědomí je svi..ně a umí se bohužel ozvat. Takže nevidíte pouze minulost a vzpomínky, přímo jí prožíváte znovu se vším všudy. I když občas si člověk musí něco vzít aby mohl spát.... kolikrát se mě opravdu nechce usnout.... rozebírat to nemusíme...... . Pokud myslíte že to zvládnete v mém případě.... zkuste si představit sadistického pedofila.... . Opravdu to není jednoduché. Pro někoho možná přehnané, vysvětlete dětem jak se mají chovat nikam s cizím nechodit atd. Ano je to dokola, ale i občas přehnaná péče a starost o Vaše děti je.. jak to popsat.... příjemnější dětství než naše.


Štítky knihy

zneužívání znásilnění podle skutečných událostí

Autorovy knížky

Barbara Naughton
irská, 1979
2010  86%Tati, prosím ne!

Kniha Tati, prosím ne! je v

Právě čtených16x
Přečtených320x
Čtenářské výzvě22x
Doporučených16x
Knihotéce51x
Chystám se číst311x
Chci si koupit116x
dalších seznamech3x