Svůdné zlo diskuze

Svůdné zlo https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/166874/bmid_sweet-evil-svudne-zlo-cf0-166874.jpg 4 1153 204

Svůdná trilogie série

1. díl >

Anna, šestnáctiletá středoškolačka z maloměsta v americké Georgii, má podobné starosti jako většina dívek jejího věku: příliš drobnou postavu, příliš starostlivou adoptivní matkou nebo to, že jako vzorná studentka a horlivá abstinentka není mezi spolužáky moc oblíbená. Má ale i starosti, se kterými se nikomu nesvěřuje. Například vnímá aury lidí, není nikdy nemocná, vidí a slyší na neobvykle velké vzdálenosti... Teprve když se na rockovém koncertě seznámí s atraktivním mladým bubeníkem Kaidanem, začíná krůček za krůčkem objevovat pravdu o sobě a o svém původu, ale i o světě skrytém před zraky obyčejných smrtelníků. Patří totiž mezi nefily - potomky padlých andělů, kteří mají pod hrozbou trestu smrti od svých démonických otců nařízeno šířit mezi lidmi sedm smrtelných hříchů. Jak vzorně vychovanou a úzkostlivě slušnou Annu promění sblížení s otcem? A dokáže láska ke Kaidanovi něco změnit na jeho nezvratné příslušnosti ke straně zla?... celý text

Fantasy Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Sweet Evil , 2012


více info...

Diskuze o knize (7)

Přidat komentář

clariana
15.02.2016 4 z 5

Neví někdo kolik je autorce let? Zajímá mě to kvůly té čtenářské výzvě

Sabii14
29.11.2015 5 z 5

Jediné co o téhle knížce můžu říct je: Úžasná
Vážně velmi dobrá knížka, ani jsem nečekala že mě příběh bude tak bavit.
Konec byl smutný když Kaidan odjel, proto jdu hned na druhý díl, protože věřím že se zase uvidí- jinak to ani nejde :-)


Knoflík28
21.08.2015

Hrozně mi to připomína Nástroje smrt. Město z kostí a tak, však víte. Neříkám, že ted nikdo nemůže psát o démonech a andělech, ale 'nefilové'? Jako vážně? Nefilim a nefilové, hm. Autorka kráčí po tenkém laně, nejsem si jistá, jestli se mi to chce číst

katieadvorakova
20.07.2015 5 z 5

Ok, přiznávám: knihu jsem znala asi už 3 měsíce před tím, kdy jsem se odhodlala a stáhla si jí. 5 hvězdiček si to od každého fanouška fantasy a romantiky v jednom opravdu zaslouží. Děj je nabitý akcí, romantikou a místy je i hodně vtipná. Obálka mě sice moc neuchvátila, Kaidana jsem si představovala jako Dylana Sprayberryho nebo Codyho Christiana, protože ten kluk na obálce vypadá strašně uměle.
Miluju tématiku démonů a andělů, jenže problém je v tom, že moc knih na toto téma není, a když nějakou objevím, moc se mi nezalíbí. Výjimky jsou samozřejmě Svůdná triologie a Zavržený (do této kategorie si troufám i přiřadit Andělé, ale nevím, mno...). Anna mi chvilkama lezla tak neskutečně na nervy, až jsem jí chtěla jednu ubalit. To samé s Kaidanem.
Někdy ve škole (ten človíček je úplně stejnej maniak do knížek jak já), se mě jedna holčina zeptala, jaká je moje nejoblíbenější scéna. Asi půlhodiny jsem přemýšlela, protože těch dobrých až skvělých scén bylo vážně spousta. Nakonec jsem ale dospěla k závěru: !!SPOILER!! Když Anna a Kaidan jsou v hotelu a ona vytáhne povinnou četbu a Kaidan si lehne na postel vedle ní a pak... mno... to bych radši neříkala :D.
Ups, trošku jsem se rozepsala. Ještě jednou na závěr říkám: super kniha, super série, super téma. Doufám, že někdo udělá i filmovou verzi...

mišule5
03.04.2015 5 z 5

Tato kniha je BOMBA! příběh jsem hltala stránku po stránce.Knihu jsem přečetla během jednoho dne a nemohla jsem se od ní odtrhnout :)) Ke konci knihy jsem měla o Annu docela strach jak ji chtěl ten Rahab zastřelit, ale na pomoc ji přiletěli andělé a jsem zvědavá co s ní mají v plánu :P
Pokračuji dalším dílem a jen DOPORUČUJI! ;)

anna1111
29.03.2015

užástná knížka stačilo si přečíst pár stránek a do téhle knížky jsem se zamilovala zabořila jsem se do hlubin děje přečetla jsem všechny tři díly nikdy jsem nepřečetla žádnou trilogigi protože mě žádný první díl nebavil jako tenhle a hotová bomba fakt super všem jí vřele doporučuju:) sice všem řeknu jen název a všechny to odradí ale fakt lidi tohle je ta nejlepší knížka zajímalo by mě jestli je aj film? to by bylo taky super viděla jsem ukázku tak nw jestli je to té knize nebo je i film:) a autorka měla fakt boží nápad :) Nw proč takových autorů není víc :( první díl se mi líbil hodnotím výborně tak druhý díl to už jsem se do čtení ponořila uplně přečetla jsem jí za jeden den a třetí díl taky bomba líbilo se mi že se vzali kai s annou a líbil se mi i závěr.

ivanhoen
27.07.2014 4 z 5

Docela dlouho jsem přemýšlela, jak popsat pocity z této démonicko-andělské story. Na jednu stranu jsem knihu četla a nemohla se odtrhnout, ale když jsem knihu nečetla a přemýšlela o ní, tak jsem si říkala, že to není úplně ono. Tak jak to tedy ohodnotit?

Vzhledem k tomu, že mě kniha chytla a já se nemohla dočkat, kdy budu mít chvilku času, abych zase přečetla pár stránek, tak jsem jí dala 4 hvězdičky. ALE!!!

Téma a zpracování se mi více méně líbilo, ale bylo toho v příběhu strašně moc k řešení a na čtenáře se to hrne ze všech stran. Tím je sice kniha čtivá a příběh krásně plyne, ale čtenář je tím doslova zahlcen než pohlcen příběhem. Spousta jmen, spousta "profesí" - kdo je knížetem jakého hříchu, kdo je čí syn nebo dcera, jaké jsou mezi nimi vztahy atd. Do toho historie pádu andělů, historie Anny a její rodiny a vše promýcháno s realitou - Anna a Kaidan. ;-) Na spoustu otázek moc obsáhlé odpovědi, které jen vyvolávají další otázky.
A naopak, na některé zcela jasné a logické otázky, tam odpověď vůbec není. Nerada prozrazuji o co přesně v knize jde, ale například: propuštění otce Anny zničeho nic (taková náhoda) a on si klíďo píďo jezdí po státech a létá mimo kontinenty i když byl 16 let za mřížemi? A za co vlastně? Nebo, má až takového solidního spojence, kterým je Azazel. Samotný Luciferův posel? To jsou věci. Anna "nepracovala" 16 let a nikomu z knížat to není divné? Ani trochu? Nikdo z knížat se na summitu nepodivý jejímu světlu ve znaku hříchu? Ani tomu, jak ji andělé nebes zachrání před smrtí? ... Nevím no, a našla bych dalších spoustu nejasností a chtěla bych na ně znát odpovědi.

Ale v celkovém kontextu mě kniha moc bavila a těším se na další, druhý, díl ze tří. Na internetu jsem našla prvních 10 kapitol, které už mám samozřejmě přečtené a moje nadšení pro tuto trilogii prozatím trvá, takže se těším, až "Sladké pokušení" vyjde. Držím autorce palce, aby příběh byl dál tak čtivý a velice solidně rozjetou ságu dotáhla do nezapomenutelného konce.

Podobná témata mě moc baví a trilogii držím palce.