Štěstí v lásce diskuze

Štěstí v lásce https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/412696/bmid_stesti-v-lasce-V3r-412696.jpg 3 240 61

Lásku si za peníze nekoupíš… Maddie není impulzivní člověk. Vždycky tvrdě pracuje a všechno má naplánované dopředu. Jednou si náhodou koupí los a... vyhraje! A její život se bleskově změní k nepoznání. Už žádný stres, jestli dostane stipendium, aby mohla jít na univerzitu. Stane se však středem pozornosti ve škole, což je fajn, dokud o ní nezačnou kolovat různé drby. Dokáže Maddie včas rozpoznat, komu může věřit?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro děti a mládež , Dívčí romány

Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Lucky in Love , 2017


více info...

Diskuze o knize (1)

Přidat komentář

Pedruska01
31.08.2019 5 z 5

Těšila jsem se na další knihu této autorky, protože se díky předchozím knihám zařadila mezi oblíbené. A nezklamala. Četlo se to úplně samo. Ten styl i krátké kapitoly mi neskonale vyhovovali. Je to hrozně milé a oddechové čtení především pro mladší slečny, ale i ty starší jistě nepohrdnou. Pokaždé je v příběhu zasazen "problém"/téma, které je samo o sobě velké a důležité.
Maddie jsem měla v celku ráda, jen jsem však postupně sledovala, jak "vyhazuje" peníze a díky tomu se i její chování mění, a to se mi na ní nelíbilo. Své dosavadní priority zahodila kvůli... malichernostem? V té knize to bylo, což je i hlavním vážným tématem, jak to autorka v každé knize má. Peníze. Jsou všechno, znamenají moc, ale je to i prokletí a kazí lidský charakter. A byť ta holka nebyla zkažená, svou naivitou a důvěřivostí narazila a akorát tím utrpěla. Dost lidí kolem Maddie jen toužilo po měně, byli falešní a prohnaní. I její brácha mě zamrzel. Holt, realita. Smutná a brutální.
Seth, druhý hlavní hrdina se mi líbil, pohodář a vtipálek za každé situace. Milá a hodná postavička. Měla jsem ho ráda a fandila mu. To obvinění na konci teoreticky sedělo, ale nemohla jsem tomu věřit. To na Setha prostě... nesedělo. Ne.
Byla jsem moc ráda, že se to dalo ke konci do pořádku, mnohé se vysvětlilo a objevil se u mnohých i rozum. Příběh se mi líbil, byl milý a uvěřitelný. Nenašla jsem problematickou část či hluché, nudné místo. Je tu dost názorů, že tentokrát se autorka moc "nepochlapila" a příběh je oproti předchozím slabý. Nemohu úplně souhlasit, byť doopravdy není právě úplně nejsilnější - byly jiné knihy od autorky, které mě hodně vzaly za srdce, ale i tak jsem spokojená. Čtenářský zážitek to byl, nad kterým se tématicky člověk pozastaví - musí. Osobně jsem se neubránila myšlenkám, co s takovou obrovskou výhrou, a tahle kniha nikomu nedovolí opak. :D
Hodnotím nejspíš 4,5* a mohu doporučit dál a těším se na další počin, který už je skoro za dveřmi. :)