Sníh nebo popel diskuze

Sníh nebo popel https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/339123/bmid_snih-nebo-popel-xzT-339123.jpg 4 713 176

Sníh nebo popel série

1. díl >

Dívka se zlomeným srdcem a nelítostná bojovnice. Před šestnácti lety bylo zničeno Zimní království a jeho území dobylo Jaro. Pobili královskou rodinu a obyvatele uvěznili. A v tu chvíli vyprchala ze Zimy všechna magie… Nyní je jedinou nadějí tohoto království osm přeživších, kterým se podařilo utéct a kteří čekají na svou příležitost. Chtějí získat zpět své království a magii. Meira je jednou z nich. Celý život prožila jako uprchlík, nepoznala své rodiče a generál Zimy ji vychoval jako válečnici. Avšak i jako nelítostná bojovnice se zamilovala… A zamilovala se do nepravého, do budoucího krále Zimy Mathera. I se zlomeným srdcem je ale rozhodnutá udělat cokoli, aby její království získalo svobodu. Když uprchlíci zjistí, kde je ukrytý magický medailon patřící bývalé královně, Meira se ho pokusí získat. A vstoupí do světa boje o moc, temné magie, ale i dvorských intrik a velkých plesů, v němž jednoho dne zjistí, že její osud nikdy nebyl v jejích vlastních rukou.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Snow like Ashes , 2015


více info...

Diskuze o knize (3)

Přidat komentář

CatherineH.
04.10.2018 5 z 5

Naprostá bombovka, kterou jsem zatím nečetla, co se týče fantazy knih.
Nejdříve jsem otálela zda si ji koupit, ale když jsem zjistila, že přiletí na dnešní Humbookfest téhle série autorka, musela jsem ji mít.Vůbec nelituji, že ji mám a přečetla si ji.
Od samého začátku jste v napětí do poslední věty, co se ještě stane.
Všechny postavy jsem milovala kromě z Jarního království.
Trochu mi chybělo jak se mohla Meira zamilovat do Therona a jak bleskurychle za jediný den povstali Zímané.Potřebovalo by to větší rozpracování, ale jinak se mi to četlo dobře.
Velmi doporučuji všem, kteří mají rádi fantazy.
(P.S.Ti, co nemusejí mít romantiku ve fantazy tak v téhle knížce, je jí jen špetka a to mě překvapilo, že i tak se mi to líbí.:-))

Padla Hvezda
09.09.2017

Proč je na tý obálce Xenin chakram?


Tenebien
29.04.2017 4 z 5

4 hvězdičky
Já fakt nechápu, proč mají autoři tu potřebu všude cpát milostné trojúhelníky. Vždyť je to otravné. Theron se mi každopádně líbil víc než Mather, uvidíme, jak to půjde dál. Oba jsou ovšem fajn, takže Meira nemůže vybrat špatně. :D
Jinak ten dějový zvrat jsem uhádla celkem brzy, takže nic převratného nečekejte. I tak je to ale čtivé a zábavné (až na ten trojúhelník).

Štítky knihy

magie pro dívky roční období americké romány fantasy romány

Autorovy další knížky

Sara Raasch
americká, 1989
2017  74%Sníh nebo popel
2018  69%Led nebo oheň
2018  75%Rebelové vln
2018  76%Mráz nebo noc

Kniha Sníh nebo popel je v

Právě čtených18x
Přečtených990x
Čtenářské výzvě45x
Doporučených64x
Knihotéce466x
Chystám se číst514x
Chci si koupit138x
dalších seznamech16x