Oběť diskuze

Oběť https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/110694/bmid_obet-LRS-110694.jpg 4 732 82

Smečka série

< 3. díl >

Calle se podařilo přivést na stranu Hledačů Rena, který se měl stát jejím druhem a vůdcem smečky. Tím se však ocitla v nepříjemné pozici – Ren i Shay po ní touží a na tom, koho z nich si vybere, závisí jak její osobní štěstí, tak osud smečky a výsledek výprav za mocnými artefakty, které Shayovi umožní bojovat s magií Strážců a porazit nejmocnějšího z nich, Bosquea Mara. Calle nezbývá než na čas zapomenout na hlas svého srdce: začíná dobrodružný a smrtelně nebezpečný hon za zbývajícími částmi elementálního kříže, zbraně, která jako jediná může zvrátit válku ve prospěch Hledačů. Mrtvých na obou stranách přibývá, a jak se blíží závěrečná bitva, pro Callu je stále obtížnější zachovat neutralitu. To ale ještě netuší, že největší oběť je všechny teprve čeká…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Bloodrose , 2012


více info...

Diskuze o knize (19)

Přidat komentář

knihomolka13
17.04.2018 4 z 5

Další úžasná kniha...tohle je moje první kniha v životě, co mě rozbrečela a to ve chvíli, kdy umřel Ren...

1259
10.10.2017 5 z 5

Musím říct, že to bylo neočekávaný a přitom trochu předvídatelný, ale stejně jsem nečekala, že by Ren mohl zemřít, ale i tak to dopadlo celkem dobře, i když byl ten konec hodně smutný.


anonym02
14.10.2016 3 z 5

No taaaakže...... knihu jsem přečetla a musím říct, že konec se mi vůbec nelíbil. .. Rena jsem (SPOILLER)obrečela,když umřel. Podle mně prostě Calla od začátku patřila k Renovi.
Jinak příběh, děj a celá kniha byla úžasná.

P.S. Kdyby neskončila Calla se Shayem dala bych 4 hvězdičky a kdyby neumřel Ren dala bych 5.

EliiCrazy11
18.02.2016 5 z 5

Tak tohle.... Knížku jsem dočetla teprve asi před hodinou, a tak jsou mé zážitky a pocity čerstvé. A nemám slov! Nebo jich spíš mám až moc, tak jdeme na to, ať to stihnu ještě dnes. Získání ostatních částí meče, nové druhy Ochránců, všemožný potvory a smrti a.... Bože, ty výpravy byly super. Ale pak... finální bitva. Nejprve ten zatracenej strom, nervy se šponují, Adne šokuje mocí, bojím se o její život, to naštěstí zbytečně, pak se zdá, že je vše v háji, a pak BUM! Nighshadové zachraňují situaci! Musela jsem se smát. Pak bitvy, které jsem si užívala, i když se bojovalo s Fey a Daxem. No a pak... Neeeeee! Tak to přece... Ren ne! Bulela jsem... No a pak ten konec! Já nevím, prostě... Nelíbilo se mi to, že to mělo takhle skončit. Nejvíc se mi líbili ty mimodruhové vztahy (hledač+ochránce apod.) a raky samozřejmě Ren. Podle mě konec mohl být jiny... Ale přesto, úžasný, emocionální zážitek. Všem doporučuju.

Eleanor-ka
28.08.2015 5 z 5

Moc pěkný, epický konec... Díky spoileru, který mě obeznámil, že má nejoblíbenější postava z této série v této knize zemřela a náhle v dalším ožila, ani nejsem tolik zdrcená, protože kvůli němu si přečtu i poslední díl a nejen kvůli tomu, ale i proto, že tento svět je opravdu hodně dobrý. Shay mi k srdci nepřirostl, ale nějak jsem se smířila, že zůstal s Callou a všechno se dalo do pořádku. :) Musím říct, že co jsem četla první díl, ani jsem si nemyslela, že by tato série měla takový potenciál. Zamilovala jsem se do děje a oblíbila si více vedlejší postavy, než Callu a Shaye samotnou, že mi ani Kořeny z pohledu někoho jiného opravdu vadit nebudou. :) Krása!

NikiMedy
01.08.2015 5 z 5

POZOR OBSAHUJE SPOILERY!
Úžasná kniha, asi nejlepší ze série. Jen mě mrzelo, že Ren musel umřít a z toho, že se stali vlky jsem měla takové rozporuplné pocity, ale myslím, že nakonec mohou být všichni šťastní.

Sabii14
25.06.2015 5 z 5

Určitě nejlepší díl. Celá knížka byla zajímavá a ten konec vážně skvělý.
Hrozně mě mrzí že Ren zemřel...
Nakonec jsem byla spokojená že Calla zůstala se Shayem a zůstali vlky. Všechno to skončilo velmi dobře a s knížkou jsem spokojená :-)

eliska3057
23.02.2015 5 z 5

Je to hezká kniha akorát mne štve že si nevybrala Rena a že Ren zemřel:(Spoiler

Lenka.Vílka
03.02.2015 5 z 5

Komentar kralicka79 masakr! Kdo knihu jeste necetl se v jedne jedine vete dovi, o cem je cela kniha! Hezky!

králíček79
11.01.2015

Proč musel Ren umřít a proč se museli všichni přeměnit zpátky na vlky!...Třetí díl mě zklamal

králíček79
11.01.2015

SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER Proč musel Ren umřít a proč se museli všichni přeměnit zpátky na vlky!...Třetí díl mě zklamal

julliette
16.12.2014 5 z 5

Krásná kniha, jenom pořád nechápu, proč si nevybrala Rena, když ho taky miluje, vždyť je stokrát lepší než Shay. To není fér, proč musel Ren umřít, jenom mě zarazilo, že Calla chvilku truchlila, pak si řekla, no jo, umřel, válka přináší oběti, milovala ho, byl to její druh, proč musel umřít zrovna on, ale teď čeká další boj, truchlení hodím za hlavu, nazdar.
Probrečela jsem konec, bože, proč musela autorka nechat Rena umřít, to nemohl umřít Shay? A proč u všech svatých, Calla nehledala způsob, jak mu navrátit život, vždyť v podsvětí už byla, kouzla existují, tak proč se nepokusila zjistit, jestli by nešlo navrátit život? To se tak snadno vzdává? Já bych tu Callu s chutí zaškrtila, neví, co je pro ni nejlepší. Copak nechápe, že ten kdo může za smrt Rena je ve skutečnosti Shay? Přemýšlejte. Kdyby se neobjevil, Calla by ho nikdy neproměnila, nikdy by se do něj nezamilovala, nikdy by od Rena s ním neutekla a on by žil, s Callou, s jejich novou smečkou, válka by možná přeci jen nastala, ale stejně by vyhráli.
Tímto dílem končím sérii, protože čtvrtý díl se mi číst nechce, proč taky, že?

Teraslík
05.10.2014 5 z 5

Krásná kniha. U konce když Ren umíral tak jsem brečela jak želva.Jinak to byl dobrý konec.
Skvělá kniha doporučuji.

Terrka
22.09.2014 5 z 5

Opravdu všechny tři díly jsou perfektní,ale kdyby se mně někdo zeptal koho mám radši Rena nebo Shaye,tak řeknu Ren.Je víc v pohodě a rozhodně měl být s Callou.!Kdyby se mezi ně nepřipletl Shay bylo by to lepší.Opravdu mně mrzí že Ren zemřel...:(. Jsem ráda že jsem našla tyhle knížky :)

klarik
22.08.2014 5 z 5

Úžasná. Prostě jedním slovem úžasná. Fakt skvělá serie. Podle mě by nebylo špatné ji sfilmovat, i když knížka bude vždy lepší než film. Shay a Ren jsou úžasní, jen škoda, že Ren musel zemřít.

Justme3
02.07.2014 3 z 5

OBSAHUJE SPOILERY
Celou sérii jsem přečetla už dobré dva roky zpátky. První díl mě zaujal, tehdy jsem jela jen v Sci-fi a fantasy žánru. Ale okamžitě jsem neměla na této knize ráda jednu věc, no vlastně, to byla osoba. Shaye. Za to jsem milovala Rena. Sexy mladý alfa, který bojuje za to, na čem mu opravdu záleží, ačkoli se své city snaží skrývat, je už od začátku jasné, že k Calle něco cítí. Něco víc, než si ostatní myslí.
Takže když na konci zemřel, byla jsem strašně naštvaná. Fakt. Strašně. Takhle mě žádná kniha ještě nenaštvala. Byla to totiž první kniha, ve které nevyhrál můj oblíbený favorit v milostném trojúhelníku. Ale nebyla to jen Renova smrt, co mě v posledním díle naštvalo. Bylo to jak Calla, tak i Shay, který mi nesedl od začátku a tudíž mě štval po celou dobu. Knihu jsem dočetla jen stěží, a musím ji bohužel zařadit do té nižší příčky.

KateCullen
29.07.2013 4 z 5

Důstojné završení série, i když bych čekala něco víc...
SPOILER: Z honby za částmi mečů bych očekávala trochu více napětí a krve. Nejsem nějaký vyznavač krutosti, ale když jsou ty artefakty tak cenné, jak to, že se k nim tak snadno dostanou? Aby se neřeklo, autorka zabila Silase, ale jinak s pár modřinami a bolístkami vyvázli všichni živí. A konec knihy je celý divný, prostě... když se narodím jako člověk, tak asi je moje podstata lidská, ne? Chápu ještě vlky, že se proměnili, ale Shay? To mi prostě nesedělo. Nekončí to přímo šťastně, ale vyloženě špatně taky ne.

Lira
10.08.2012 3 z 5

Je mi líto Rena a jeho pravého otce. Konec příběhu se mi zdál trochu divný a zvláštní, protože Shay svou rodinu po tolika letech konečně mohl vidět, SPOILER ale hned po tom se změnil na vlka a to už prostě... Konec nebyl to, co bych čekala. Kdybych to mohla posoudit, tak bych řekla, že Sabina měla lepší konec. Celkem ta kniha byla zajímavá, ale i dost nudná. Prostě to ztratilo to kouzlo. Jako filmy. Jednička je vždy ta dobrá, ale pokračování stojí za nic.

sasencicka
30.03.2012 2 z 5

SPOILER: Hrozně mě štve že Ren umře a ještě víc, že se Shay stane vůdcem smečky :(...ale jinak skvělý čtení

Štítky knihy

láska vlci démoni pro dospívající mládež (young adult)

Autorovy další knížky

Andrea R. Cremer
americká, 1978
2011  83%Smečka
2014  71%Kořeny
2012  83%Oběť
2011  83%Vzpoura

Kniha Oběť je v

Právě čtených8x
Přečtených1 262x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených99x
Knihotéce431x
Chystám se číst178x
Chci si koupit37x
dalších seznamech16x