Vraní dívka diskuze

Vraní dívka https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/182401/bmid_slabost-victorie-bergmanove-vrani-d-EXF-182401.jpg 4 1483 402

Vraždy a psychoterapie. Jak velkému utrpení dokáže člověk čelit nebo vystavit jiné, než sám přestane být lidskou bytostí a změní se v netvora? Jak může zklamání ovlivnit duši, osud, život? Psychoterapeutka Sofia Zetterlundová léčí dva klienty s příznaky mnohočetné poruchy osobnosti, dětského vojáka ze Sierry Leone a ženu s hlubokými traumaty z minulosti. Nikdo jim nenaslouchá. Kromě Sofie… Komisařka Jeanette Kihlbergová vyšetřuje případ mrtvého chlapce, jehož tělo nese známky mučení. Nikdo ho nepostrádá. Kromě Jeanette… Temný severský psychothriller jen pro silné povahy. První díl trilogie, která oblétla a zasáhla doslova celý svět (vychází ve 35 zemích).... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Book 1: Krakflickan , 2010


více info...

Diskuze o knize (47)

Přidat komentář

Jana283
13.07.2017 1 z 5

Spisovatelé už nevím, čím by šokovali, a tak se předhání v servírování nechutností.
Co ještě?
Literatura mu povznášet a obohacovat

marlowe
04.11.2015 odpad!

Pingino, ptáš-li se na radu, za sebe ti mohu říci jediné: Přečti si všechny komentáře ke knížce - a hned pochopíš, "vo co tady de"! Já osobně román ohodnotil jako "odpad" - důvody viz můj komentář (ve kterém možná najdeš i odpovědi na svoje otázky).


Jia
03.11.2015

Pingina:
jestli můžu doporučit, tak si napřed prostuduj učebnici české gramatiky a až pak čti ostatní knihy.
Dík, že sis ty hrubky (některé) opravila :-)

Pingina
03.11.2015

A je to dost brutální? Nebo to není popisované tak do podrobna. Myslela jsem to tak,že to u zvířat zvládam hůř jsou mi trošku bliží, ale samozřejmě mi to vadí i u dětí proto se ptám. Tak knížka mě zaujala pouze tím psychologickým pojetím.Proto si jí chci přečíst,ale bojim se.

marlowe
02.11.2015 odpad!

A co u dětí, Pingino, to bys dala? Protože tahle knížka je TAKY o mučení a zabíjení dětí. Takže jestli ti vadí JENOM zvířta, tak žádný strach a s chutí do toho!!!

Pingina
01.11.2015

Prosím.
Je to hodně brutální? Jestli u lidí to zvladám,ale u zvířat to bych nedala.
Děkuji.:)

Simcab73
29.10.2014

........

Ohniva
19.10.2014 5 z 5

Pardon :)

Kasz
02.07.2014

alisek 14.06.2014: Pedofilie je pro mě ten nejodpornější zločin a žádný trest za ní není dost vysoký.
Pedofilie není zločin, pedofilie je erotické zaměření na děti.

Izu 28.06.2014: ...i tak jsou pedofilové odporné stvůry kteří zabijou lidskou duši.
Pedofilové jsou především lidé, kteří bez svého přičinění cítí erotickou náklonnost k dětem. Že někdo cítí tuto náklonnost, ještě neznamená, že bude zneužívat děti.

Zjistěte si, prosím, o pedofilii a pedofilech více informací, než o nich budete někam psát. Děkuji.

S pozdravem
Petr Kasz
email: kasz@seznam.cz

myshmother
04.04.2014 4 z 5

Knihu jsem přečetla, morální hrůza v ní obsažena je, ale na druhou stranu bych pro paní Ježkovou měla osobní vzkaz, že první část Bible - Starý zákon je v jádru mnohem krvavější a místy zvrácenější záležitostí. :-)

Stilico
29.03.2014

Snad se nebudete zlobit, když se více nebudu k danému tématu vyjadřovat. Každopádně vám děkuji za reakce. Teď bych nechal prostor k tomu, ať se vrátí diskuse tam kam má. Ke knize. Pochopil jsem, že je to kniha, která má vyvolávat diskuse, tak se těším, co se dozvím a případně po knize i sáhnu.

Babouš
29.03.2014 4 z 5

Ono je to problematické. Na jednu stranu paní Ježkovou chápu a je pravda, že na rozdíl od jiných starších lidí nevolá po zákazech, ale ať se lidé zamyslí, co je a co už není umění, na druhou stranu knihu šmahem hodila do odpadu a hodnocení, které tady je, tak není zcela odpovídající (až bude hodnotit víc čtenářů, tak se to ztratí).

Je pravda, že se na p. Ježkovou za její náboženské cítění okamžitě strhla v Česku obvyklá lavina posměšků a kritiky, ač církve a různé křesťanské skupiny dělají mnoho dobročinnosti, ale zároveň mě trochu mrzí, že ona jakožto věřící dělá ostatním věřícím špatnou "imidž". Spousta věřících lidí je dnes ohromně tolerantní, ona zastupuje ten konzervativnější proud.

Jinak osobně s knihou problém nemám, líbila se mi a spíš než násilí fyzické mi vadila ta psychická stránka příběhu, o které se už tolik nemluví.

LordSnape
29.03.2014

Pochopil bych názor i rozhořčení paní a vůbec bych se k tomu nevyjadřoval, kdyby knihu jen komentovala. Tím, že jí hodnotila jako odpad, aniž by jí četla či otevřela, sama řekla o sobě, že je pokrytcem.

Stilico
29.03.2014

Šlo mi jen o to,že se mi nelíbí jak jste se na paní Ježkovou většina z vás sesypali a nevyhnuli se ani použití vulgarismů, což mne přimnělo vložit příspěvek do diskuse. Korektně se ji snažil přesvědčit snad jen příspěvek od Nymphetamine.

Jia
29.03.2014

Stilico:
Skoro to vypadá, že paní Ježková je vaše babička, která vám dala za úkol pěkně to tady těm neznabohům vytmavit :-).
Ne vážně ... já jsem svůj názor řekla, na váš příspěvek jsem reagovala, protože jste si mě vzal tzv. do pusy a víc už k tomu nemám co říct. Howgh :-)

Stilico
29.03.2014

Pro Jia:
Aniž bych někdy jídlo ochutnal, tak se zhnusím. Snažím se lidi dle vzhledu nehodnotit, ale občas se mi to přiznám nedaří.
Ale myslím si, že paní Ježková nehodnotí jen dle vzhledu, ale že o knize něco slyšela a co se mi líbí (pokud komentář neupravila), tak nevolá po zákazu této knihy, ale po rozumnosti lidí. V jejím příspěvku na první pohled plné netolerance se té tolerance skrývá daleko více než v následující diskusi. Dle komentářů jsem nepochopil, zda autorům šlo o to vysvětlit, odkud se v nás bere zlo a nebo se jen vyřádit. Pro obojí se dají v diskusi najít opory. Paní Ježková si dle svých informací došla k závěru, že je v knize obsaženo samoúčelné násilí a tudíž, že knihu nebude číst, ale měla potřebu se k ní vyjádřit. Proč jí to hned brát. Kniha má i přesto solidní hodnocení. Sám mnohdy nevím, jak přistoupit ke knihám, o kterých vím, že zaslouží odsouzení, ale nejsem ochoten je číst (dle mého názoru knihy od Osha či Kniha Mormon). Jsou zde často hodnocení odsuzující knihy s daleko horším vysvětlením postoje, že se prý jednalo o povinnou literaturu, i u nich je často vidět, že si ji dotyčný mnohdy ani nepřečetl.

Jia
29.03.2014

Stilico:
Řeknete o jídle, že je to hnus i když neochutnáte? Odsoudíte člověka, že je to darebák jen podle vzhledu? Řeknete o knize, že je to "odpad", když jste do ní ani nenahlédl?
Názory lidem neberu, ať si myslí každý co chce. Vadí mi jediná věc, že paní "hodila" knížku do odpadu jenom proto co o ní zaslechla. Kdyby si ji přečetla a teprve pak odsoudila, to už by byla jiná.

Stilico
29.03.2014

Nedalo mi nezapojit se do diskuse. Knihu jsem nečetl, ale dělal si názor dle vašich komentářů a této diskuse.
Může se tato diskuse vůbec nazývat diskusí? Možná až ke konci, do té doby ne. Všichni se nesnášenlivě navážíte do názoru paní Ježkové. Paní, které dle profilu je 74 let. Kdybych si přečetl jen její názor věděl bych, že zavání zaslepeností a bigotností. A znamenalo by to pro mne, že bych se jím neřídil. Když si ale přečtu pár dalších názorů a především diskusi, tak si říkám něco na jejím komentáři bude. První reakce na její názor je tak nesnášenlivě napsán LordSnapem, že to mnohé o něm vypovídá. Použiji jeho slova: „Dle Vašeho komentu, který jste tady tak vyblila“. Dále se ohání tolerancí, která v jeho příspěvku také absentuje. Ostatní si stěžují, že se paní Ježková neúčastní diskuse, aby ji přesvědčili o SVÉ pravdě (uživatel JIA: „Určitě ho nezmění a nikdo jí nevysvětlí, že se mýlí.“) Přečetli jste si po sobě tu diskusi?
Nechápu proč by nemohla paní Ježková komentovat knihu, kterou nečetla nebo ji i hodnotit. Je to názor jako každý jiný a jsou zde daleko horší a nejsou mazány.
Co k tomu říct? Slovy paní Ježkové obsahuje kniha mnoho násilí, zla a ďábla. Snažíte se jí to vyvrátit a přitom nejvíce kladných hlasů dostane komentář od Morsie , který začíná: Já jsem už od přírody tak nějak zvrácená. Nebo respektive zvrácenosti mě uchvacují… Že by paní Ježková měla pravdu?A pokud ne, tak se jí snažte přesvědčit kultivovaněji. Bude se vám to hodit i v jiných případech rozdílných názorů.

LordSnape
19.03.2014

Já jsem to přesně čekal, protože negativní reklama je ještě lepší. :-) Nicméně jsem se o tom bavil s pár lidmi (podotýkám, že ženy) a každá říkala, jak nechápe ten humbuk okolo drsných a tvrdých scén, protože v rámci žánru nejde o nic, co by se vymykalo normálu. Prostě dnes už fanatičtí katolíci mavající všude písmem svatým nic nevydrží.

paulhunter
19.03.2014

Mimochodem - příspěvěk uživatelky "KvětaJežková" byl dnes zveřejněn také na FB Knižního klubu jakožto ukázka rozporuplných reakcí, které Vraní dívka vyvolává.

LordSnape
19.03.2014

Já jsem o té předělávce obrazu četl v rozhovoru s autory. Hodně drsné a řekl bych, že i velmi podtrhuje text samotný.

paulhunter
19.03.2014

Pokud Vás zajímají informace k obálce Vraní dívky, pak je naleznete zde v článku "Obálka pod lupou":

http://www.databazeknih.cz/blog/obalka-pod-lupou-vrani-divka-erik-axl-sund-1393

Jia
18.03.2014

LordSnape: Tak nezbývá než věřit, že zde je "čtenářů" o dost méně než čtenářů :-)

LordSnape
18.03.2014

Jia: Některé i s hvězdami, bohužel a většinou se jedná o plnou palbu. Ostatně tím trpí většina podobných webů, kde jsou "hodnostáři", kteří nadhodnotí každý, reklamou tlačený brak už jen tím, že ho mají třeba v knihovničce a musí to tam prostě napálit. :-)

Jia
18.03.2014

LordSnape: Ano taky jsem si všimla, ale většinou bez hodnocení. Nebo byly některé ty výkřiky už i s hvězdami? Protože pokud nejsou u komentáře hvězdičky nebo napsáno -odpad- na hodnocení knihy to nemá vliv.

LordSnape
18.03.2014

Jia: Bohužel. To už je nicméně otázka svědomí dané uživatelky. Ale v rámci mého prolézání na DK nacházím velmi často v komentářích spíše věci do diskuze. Nejčastěji výkřiky typu. "Jé, tohle si musím přečíst!"

Jia
18.03.2014

LordSnape: Máte pravdu, ale ten -odpad- v Hodnocení bohužel zůstal, takže i když dotyčná paní knížku nečetla, její HODNOCENÍ se ve výsledku projevuje.

Babouš
18.03.2014 4 z 5

Jé! Kniha už je zpátky v červených číslech! :))

LordSnape
18.03.2014

Je to správné, toto skutečně patří do diskuze a ne jako komentář, který má vyjadřovat názor na knihu. :-)

Jia
17.03.2014

binysek: Nebyl smazán, jen přesunut z komentářů sem do diskuze, je úplně dole a ještě uprostřed.