Šántárám diskuze

Šántárám https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/48400/bmid_santaram-ina-48400.png 4 256 75

Obsáhlý dobrodružný román australského autora v mozaice dramatických epizod líčí příběh bývalého vězně, který se složitou cestou z australského vězení dostal do Indie a naučil se přijímat tamní rozporuplnou realitu jako svůj vlastní životní styl. Hrdina po útěku z australského vězení, kde seděl za loupežné přepadení, přilétá do Bombaje s falešnými doklady a bez plánů do budoucnosti. Setkání s bohatou záhadnou Švýcarkou a chudým pouličním průvodcem změní jeho život a zavede ho po krátkém pobytu na venkově do jednoho z městských slumů, kde začne, samozřejmě bez oprávnění, poskytovat zdravotnické služby. Místní lidé v něm vidí spasitele a získává řadu nových přátel. Díky intrikám je však náhle zatčen a bez soudu se ocitá ve vězení. Po propuštění začíná spolupracovat s vůdcem místní mafie a spolu s ním odjíždí na riskantní výpravu do Afghánistánu obsazeného sovětskými vojsky, kam pašuje zbraně. Po strastiplné cestě dojde k zničujícímu souboji, ale také ke konfrontaci hrdiny s mužem, jehož považuje od prvního setkání za svého přítele a druhého otce. Zklamaný, vyčerpaný a zrazený se vrací přes Pákistán zpět do Bombaje, kde uprostřed mafiánského gangu nachází své staré přátele a s jejich pomocí se dokáže vyrovnat se zklamáním a prázdnotou i s heroinovou závislostí, do níž se na čas propadá. Jako poslední závazek k mrtvému na něj čeká ještě splnění posledního nebezpečného úkolu, jímž se vyrovná s minulostí.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Biografie a memoáry
Vydáno: , Domino
Originální název:

Shantaram , 2003


více info...

Diskuze o knize (4)

Přidat komentář

LordSnape
13.10.2017

Je to jedna kniha, ale Radioservis to ve vydání z roku 2015 nesmyslně rozdělil do tří svazků po patnácti kapitolách, které se však prodávají dohromady.

lazarus
08.08.2017 5 z 5

Pro Dasa88
A o jaké knížce prosím mluvíte? Shantaram nemá žádné díly. Je to jedna kniha. Nebo mě něco uniklo?


Dasa88
29.11.2016

Dobry večer,uplne to sem nepatri,komentar napisi az po precteni,ale chci se zeptat,jestli na sebe navazuji ty tri dily.Sehnala jsem druhy dil a nejsem si jista,zda se do toho mam poustet a nebo si vazne koupit vsechny 3 dily.
Dekuji za odpoved.

Toby
17.02.2016 2 z 5

To se nedalo dočíst-jár-Vzkaz pro nesmrtelného supermana-karma je nemilosrdná mrcha Line a jak se do lesa volá,tak se z lesa ozývá-jár-a vůbec by mě nepřekvapilo kdyby tě Line -jár- odstřelili na Mars a ve vesmírné flotile by ti Karla s madam Žou zpívaly odrhovačky z bolywoodských trháků,i to by jsi přežil-jár-.Dvě hvězdy za knižní design.