Šantaram diskuze

Šantaram https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/268979/mid_santaram-VvD-268979.jpg 4 256 75

Hlavní hrdina převážně autobiografického románu Šantaram přilétá do Bombaje, aniž kdo tuší, že jeho příjezdu předcházel útěk z přísně střežené australské věznice, kde si odpykával devatenáctiletý trest za loupežná přepadení. Loupil, aby ukojil svou závislost na heroinu, kterou si vypracoval po rozpadu rodiny. V Bombaji získává přátele, kteří mu pomohou zorientovat se v tamějším životě, ale další životní zvraty ho opět dostávají do vězení a posléze na cestu mafiána, pašeráka i bojovníka v afghánské válce. Román Šantaram je silný a napínavý příběh. Ale je to také výpověď o citech, hledání dobra, hodnotě rodiny a lidského života i jeho smyslu. Kniha je také označována jako „novodobý Motýlek“ a po vydání okamžitě získala mezinárodní věhlas a uznání. Filmová práva vlastní Johny Depp, v roce 2016 je očekávána premiéra filmu. Gregory David Roberts, který v románu popsal své vlastní zážitky, dnes žije v Bombaji, kde založil charitativní organizaci zajišťující lékařskou péči pro nejchudší obyvatele. Tady napsal i volné pokračování své úspěšné knihy s názvem The Mountain Shadow, která má vyjít letos na podzim. Kniha, jež právě vychází v češtině, je kvůli čtenářskému komfortu rozdělená do tří samostatných oddílů, ale speciální obal z ní činí jeden celek se společným hřbetem. ISBN 978-80-88130-09-9 (chybné)... celý text

Žánr:
Literatura světová , Dobrodružné , Biografie a memoáry

Vydáno: , Kristián Entertainment , Radioservis
Originální název:

Shantaram , 2003


více info...

Diskuze o knize (4)

Přidat komentář

LordSnape
13.10.2017

Je to jedna kniha, ale Radioservis to ve vydání z roku 2015 nesmyslně rozdělil do tří svazků po patnácti kapitolách, které se však prodávají dohromady.

lazarus
08.08.2017 5 z 5

Pro Dasa88
A o jaké knížce prosím mluvíte? Shantaram nemá žádné díly. Je to jedna kniha. Nebo mě něco uniklo?


Dasa88
29.11.2016

Dobry večer,uplne to sem nepatri,komentar napisi az po precteni,ale chci se zeptat,jestli na sebe navazuji ty tri dily.Sehnala jsem druhy dil a nejsem si jista,zda se do toho mam poustet a nebo si vazne koupit vsechny 3 dily.
Dekuji za odpoved.

Toby
17.02.2016 2 z 5

To se nedalo dočíst-jár-Vzkaz pro nesmrtelného supermana-karma je nemilosrdná mrcha Line a jak se do lesa volá,tak se z lesa ozývá-jár-a vůbec by mě nepřekvapilo kdyby tě Line -jár- odstřelili na Mars a ve vesmírné flotile by ti Karla s madam Žou zpívaly odrhovačky z bolywoodských trháků,i to by jsi přežil-jár-.Dvě hvězdy za knižní design.