Sametové iluze diskuze

Sametové iluze https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/420642/bmid_sametove-iluze-rkl-420642.jpg 4 152 87

Spolužák Seržant série

1. díl >

Šest spolužáků a jedno skryté tajemství! Sametové iluze vás provedou životy několika spolu osudem spojených postav, které prožívají nelehké časy v Československu 80. let a Česku 90. let. Nechte se vtáhnout do děje barvitým příběhem nesmyslné pomsty, ve kterém nikdo není bez viny. Zákeřnost, nenávist či pokrytectví představují pouze zlomek nástrah, s nimiž se musí porvat jednotlivé postavy v románu. Když za podivných okolností zemře hlavnímu hrdinovi spolužák, skvělá kamarádka a později také jeho učitelka angličtiny, pouští se sám do pátrání, jež mezi těmito třemi úmrtími odhalí překvapivé souvislosti. Několik zdánlivě uzavřených napínavých a čtivých příběhů, které se v závěrečné části románu spojí do vzrušujícího vyprávění o nesmyslné pomstě, ve kterém nic nezůstane takové, jaké se na první pohled zdálo.... celý text

Diskuze o knize (8)

Přidat komentář

PetrCepek
03.01.2021 5 z 5

Stoprocentně souhlasím s PájouHájou.

Popis otřesně krutého zacházení mazáků s bažanty na vojně (byť kompletně pravdivého a autorem zažitého na vlastní oči) se nemusí líbit každému. Stejně tak má PájaHája naprostou pravdu v tom, že romány je mnohem lepší číst na jeden zátah bez příliš dlouhých pauz, kdy čtenář logicky ztratí povědomí o příběhu i charakterech protagonistů. To samozřejmě platí obecně, nejen v případě románu Sametové iluze.

PájaHája
01.01.2021

Už s první části knihy jsem bojovala. Téma vojenské šikany mě nebavila, ale přesto jsem četla dál. Po delší čtecí pauza jsem se ke knize vrátila, ale zjistila jsem, že je tam tolik postav a už nevím, která je která. Tak jsem knihu nedočetla.


PetrCepek
30.01.2020 5 z 5

Zdravím
S Ajinkou79 jsme si včera vyměnili krátkou korespondenci, v níž jsem vše vysvětlil ještě trošku podrobněji než v diskuzním příspěvku z 17.1.2020. Zároveň jsem slíbil, že tímto způsobem Databázi knih již propagovat nebudu. Ono to pak dopadá třeba tak, že oslovený spřízněný čtenář a jeden z nejlepších kamarádů si po mém upozornění vytvoří profil Egon1982, napíše poněkud zmatený komentář "Lidé čtěte", Sametové iluze ohodnotí čtyřmi hvězdami a ještě se k tomu drze přiznává jak Josef Rolný. Tak tebe, milý Egone, na nejbližším srazu nekompromisně naučím počítat do pěti :-)
Petr Č.

Ajinka79
29.01.2020 4 z 5

Knihu jsem zatím nečetla, ale dost mi vadí, že kvůli knize bylo vytvořeno několik fiktivních profilů, které vznikly jen proto, aby knihu ohodnotily plným počtem hvězd. :-(

Nočnípták
17.01.2020

Knihu jsem ještě nečetla, ale líbí se mi zdejší komentáře/ ty starší než včerejší/. A dnešní komentář pana autora to rozhodl. Stojí za palec. Tuhle knihu musím rozhodně přečíst!

PetrCepek
17.01.2020 5 z 5

V reakci na dnešní zcela logický a oprávněný komentář Miry399 hlásím, že jsem před dvěma dny prozradil existenci Databáze knih svým bývalým spolužákům a blízkým kamarádům, kteří si román Sametové iluze minulý rok nejen koupili, ale také přečetli. Zároveň jsem je upozornil, že v této bombastické databázi mohou anonymně a zcela podle svého uvážení hodnotit knihy, a to včetně Sametových iluzí. Očekával jsem, že na výzvu zareagují nejvýše dva z nich, jenomže od té doby zde přibylo osm hodnocení od zcela nových hodnotitelů, z nich většinu jsem sem nejspíš přivábil já. Každý rodič má rád své děti a pro mne je románová prvotina Sametové iluze takovým mým miminem, které zpočátku potřebuje trošku podpory. Rozhodně však nejde o záměr manipulovat hodnoceními pomocí mrtvých duší nebo lidí bez čtenářského vztahu k hodnocené knize. Závěrečné shrnutí: NENÍ to kampaň, všechno PŘIZNÁVÁM a kdykoliv ODSTOUPÍM.
Všechny čtenáře zdraví Petr Čepek

Egon1982
17.01.2020 4 z 5

Lidé čtěte

mira399
17.01.2020

Knížku mám v hledáčku, docela ráda bych si ji výhledově přečetla, ale co mě docela znechucuje jsou uměle vytvořené hodnocení pro tuto knihu. Komu to stojí za to?To si myslíte, že jsme tady všichni úplně hloupí a nepoznáme rádoby nové profily, které nepřečetly nic jiného než tuto knihu a všichni za plný počet?? Knize i autorovi to podle mě akorát škodí...