Růženky diskuze

Růženky https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/384986/bmid_ruzenky-K5n-384986.jpg 4 522 142

V budoucnosti, tak blízké a skutečné, že se může odehrávat v tomto okamžiku, se stane něco podivného. Když ženy usnou, obalí se jemnými sítěmi a znehybní, takže připomínají kokon. Pokud je někdo probudí, nebo se pokusí protrhnout síť zahalující jejich tělo, ženy se rozzuří a reagují nesmírně násilnicky. A když spí, odebírají se kamsi do neznáma... Muži v našem světě zůstali opuštění a musejí si nějak poradit sami. Avšak jedna žena, záhadná Evie, je vůči spavé nemoci imunní. Je ta nemoc požehnání nebo kletba? Je Evie medicínskou anomálií, kterou je třeba studovat, nebo je to démon, kterého je třeba zabít? Děj Růženek je zasazený do malého městečka v zákoutí Apalačských hor, v němž se nachází ženská věznice, a ta v tomto provokativním a strhujícím románu, který napsal Stephen King spolu se svým synem Owenem, sehraje zásadní roli.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Horory , Thrillery

Vydáno: , Beta-Dobrovský
Originální název:

Sleeping Beauties , 2017


více info...

Diskuze o knize (6)

Přidat komentář

MíšaS.
01.01.2019 1 z 5

Páni, když čtu hodnocení pode mnou, tak nevím, jestli jsem četla tu samou knihu.
Miluji pana Kinga už od střední školy, přečtla jsem většinu toho, co vyšlo v ČR a většinou jsem byla spokojená. Někdy více, někdy méně, ne vždy se Vám trefí autor do chuti, znáte to. Tato kniha ale byla úplně mimo mojí chuť.
Pořád jsem se nutila do čtení, pořád, prostě to nešlo. Postavy mi byly nesympatické, doopravdy, ani jedna mi k srdci nepřirostla a bylo mi fuk jestli umře, vrátí se, usne. V postavách jsme se vůbec neorientovala, doteď nevím, kdo byl na čí straně a kdo byl vězeňkyně a kdo obyvatelka města. Děj byl takový nemastný neslaný, pořád jsem čekala, že se něco stane, že se bude něco dít, ale jen samá vata.
Také mi přišlo přehnané, že se ženy v novém světě tak automaticky vrhly do opravování a uskutečňování nového lepšího světa a všechny se shodly, taková trochu utopie...
A ten konec. Oni jsou nepřátelé na život a na smrt, vraždí se mezi sebou a řvou na sebe neustoupíme a nakonec stačí jedna stránka, pár promluv, a najednou je vše OK a ano, tak jo, tak to zkusíme, jako fakt?
Hodně mi chyběla psychologie postav, na kterou jsem u Kinga zvyklá. Tady se jelo jen po povrchu a asi proto ta kniha nemá žádnou hloubku.
Myslím si, že celý ten příběh se dal napsat o hodně líp, viz. Svědectví a Pod kupolí, které jsou velmi podobné Růženkám, ale na rozdíl od nich, mají skvěle vykreslenou psychologii postav a tak jim jejich jednání věříte a děj mimo hlavních postav není jen vata na vyplnění, ale má nějakou symboliku pro budoucí děj v příběhu. (Samozřejmě až na ten konec Pod kupolí, ale co se dá dělat, ty konce má Mistr slabší.)
Ta jedna hvězda je asi za to, že vy muži jste bez nás žen nahraní, jinak nevím, nevím...

Johny van M.
02.10.2018

ten CZ název, to je teda síla :-/


doktorking
02.06.2018 3 z 5

Tak Beta je tím víc než známá,určitě by to chtělo jiného nakladatele to souhlasím.

p.mihoc
17.05.2018 4 z 5

Takže Beta jako obvykle. Čekání na překlad více než rok jen kvůli zisku z předvánočního prodeje je nehorázně ubohé. Prodejte už ty práva někomu méně chamtivému a zlepší se zcela určitě i kvalita obálek a Lindu Bartoškovou možná také lépe zaplatí.

doktorking
30.03.2018 3 z 5

Tohle by měla být neskutečná pecka normálně přemýšlím že bych si jí přečetl také už ve Slovenštině protože do října se mi fakt čekat nechce..Tahle kombinace s nejmladším synem to bude zase Kingovská pecka roku :))))

smazenaryba
22.03.2018 5 z 5

Vravel som si že od ikaru už nekupujem, ale na betu tak dlho čakať nebudem. Neviem čo sa stalo že Ikar betu tak predbehol, zvyčajne to bývalo naopak (už ani nevraviac o lepšej cene aj kvalite prekladu od bety).