Ruce pryč od této knihy! diskuze

Ruce pryč od této knihy! https://www.databazeknih.cz/img/books/89_/89617/bmid_ruce-pryc-od-teto-knihy-31O-89617.png 4 118 32

Kniha německého autora se zabývá záhadnými přírodními jevy a rolí „tajných společenstev“ ve světě. Máte-li pocit, že se světem, v němž žijeme, není něco v pořádku, zajímáte se o jeho poslední tajemství a toužíte se to dozvědět přímo od života – je to VAŠE kniha!

Literatura světová Historie Záhady
Vydáno: , Anch-books
Originální název:

Hände weg von diesem Buch! , 2010


více info...

Diskuze o knize (2)

Přidat komentář

Eldar80
16.04.2015 1 z 5

Abych tedy napsal komentář za střízliva než se téhle knihy zbavím. Nemá totiž žádný smysl číst ji podruhé. Kniha se na začátku tváří, že obsahuje informace, které otřesou naším světonázorem. Bohužel spíše otřesou naším zdravým rozumem. Prvních 30 stran je tedy o tom, jak se člověk musí otevřít alternativním zprávám, zmiňuje 11. září a jiné konspirační teorie. Zmiňuje Nový světový řád a americkou centrální banku FED. Posléze zmiňuje různé rozporné informace z našeho světa jako nikým nezmiňované události z druhé světové války. Vliv bankéřů na společnost. Ano, Helsing upozorňuje na spoustu nesrovnalostí. Ale pak přechází k mýtickému hraběti de Saint Germain. Popisuje jeho život a svědectví lidí, kteří ho spatřili dlouho po jeho smrti. A z knihy, která původně slibovala poznání skutečnosti se stává záhadologická literatura a místy na pomezí pouhých spekulací. Dále jsme informováni o výzkumech ruského oftamologa Muldaševa. Tento doktor si povšiml, že geometrický tvar očí se řídí určitým řádem. Prý je schopen pouze z obrazu očí rekonstruovat celý zbytek tváře. No a pak jednou zkusil zrekonstruovat oči namalované na budhistických svatyních. A ejhle objevil se mimozemšťan, kterého prý někteří tibetští mniši a lamové poznali. Text prokládá zmínkami o legendární Atlantidě a dalších bájných kontinentech, o mimozemšťanech a svým způsobem tak opakuje teorie Ericha von Dänikena. Pak však od Dänikenových mimozemšťanů přejde k Annunakům od Sitchina. Nyní jsou opakovány teorie tohoto autora, o tom, že jsou lidé původně otroci stvoření, aby těžili zlato. V tomto smyslu kniha pokračuje dalších 200 stran a zmiňuje opravdu skoro všechno a míchá z toho nějakou ucelenou celosvětovou konspirační teorii.

Nejhorší je to míchání pravdy a úplně neověřitelných informací. Občas dobrý postřeh, občas nějaká náboženská předpojatost, občas nepochopení vnitřní funkce náboženství a jeho užitečnosti pro společnost. Autor často uvádí jak musel pro získání informací cestovat po světě, ale těchto informací je v knize naprosté minimum a ve skutečnosti je kniha neuvěřitelným kompilátem všeho záhadologického. Ve skutečnosti právě ty informace pocházející z cestování jsou jen toho druhu, že "musíte věřit". Díky bohu, že autor očividně neznal české autory jako pana Součka, Wiesnera a další. Co by pak z knihy vzniklo si vůbec neodvážím představit. Je zmíněn řád templářů, Nostradamova proroctví a občas nějaká ta moderní esoterika. Kniha vrcholí v okamžiku, kdy autor tvrdí, že i on je v kontaktu s nesmrtelným hrabětem. Málem mi tekla krev z očí. Naštěstí tahle hrůza končí u 300 strany a pak pokračuje jak píšu v původním komentáři určité autorovo esoterní poznání. Bohužel mám obavu, že zde se bude jednat o kompilát různých knih o úspěchu a podobně. Jsou zmiňovány různé techniky vycházející z poznání esoterních zákonů, jako např. přístup k penězům, k vlastnímu myšlení, k chápání neosobního jednání. Jenže je to tak hrozně řečeno, že je to spíš jen snůška různých pohledů, postřehů, metod či meditací. Nezbývá než doufat, že lidé hltající tuhle knihu budou navnaděni na další vzdělávání. Moje hodnocení je tak nízké, protože navzdory mnoha informacím, ať už záhadologických, historických, společenských či esoterních je kniha plná nepřesností, domněnek a bludů. Z otevření světonázoru se stává zanesení mysli různými pochybnými teoriemi, ale poznání jak se věci mají kniha neobsahuje. Nechť si každý učiní střízlivý úsudek sám po dočtení. Já tento zážitek nedoporučuji, ale chápu že některé jedince může kniha inspirovat. Ale těm bych spíš poradil číst původní zdroje než tento kompilát. Aby to nebylo špatně pochopeno:
Ano, žijeme v šíleném světě. Na našem světě je spousta různých záhad a byl by úplný omyl si myslet opak. Neznáme toho ještě mnoho. Sama historie při bližším pohledu vypadá úplně jinak. Uznávám, že spousta věcí zmiňovaná autorem je relevantní. Ale tím přece nelze ospravedlnit uvádění spekulací za skutečnost. 25%

Eldar80
01.03.2015 1 z 5

Otřesná kniha. Jsem na straně 270 a skoro se to už nedá číst. Jsou i ostatní knihy od tohoto autora takové sračky jako tahle kniha? Samé nepotvrzené záhadologické informace. Pseudoesoterické vymývání mozku. Vždyť ten člověk ani nerozumí reinkarnaci a má odvahu o ní psát. Tomu se skoro nedá věřit, že něco takového vůbec někdo přeloží a vydá. Pro prachy? Pro šíření blábolů a nesmyslů? Proč? Esoterikou se zabývám asi 20 let, ale takovouhle sračku jsem teda ještě nečetl. Kniha aktuálně bojuje o jednu hvězdičku, protože na dvě hvězdy nemá vůbec žádný nárok.