Rozrušená země diskuze

Rozrušená země https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/28439/rozrusena-zeme-28439.jpg 4 21 8

Hlavní dějová linie spočívá v tom, že komunisté a organizátoři kolchozu Nagulnov a Davydov neúnavně bojují s problémy, které v kolchoze nastávají a přesvědčují vesničany, aby pracovali co nejusilovněji. Přitom postupně odhalují rozsáhlé protikomunistické povstání, které má své agenty rozmístěné na více místech SSSR, mimo jiné i v Hromoluzích. Zde se ho účastní například statkáři Ostrovnov nebo Polovcev. Nagulnov a Davydov se spolu s dalším komunistou Razmjotnovem ozbrojeni vypraví k Ostrovnovu domu, kde se kontrarevolucionáři skrývají. Polovcev s kamarády však po komunistech vrhají granát a střílí z kulometu. Davydov i Nagulnov při potyčce zemřeli, povstání však bylo potlačeno, zajatí povstalci vyzradili ostatní a postupně byli všichni antikomunisté zatčeni a zastřeleni nebo uvězněni.... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Sfinx – Bohumil Janda , Svoboda , Lidové nakladatelství
Originální název:

Поднятая целина (Podňataja celina) , 1932


více info...

Diskuze o knize (1)

Přidat komentář

nightlybird
27.10.2011

WEIL - "jeden z důvodů, proč socialismus vznikl" a sice možná ten hlavní, byla skutečnost, že se našli jedinci, kteří usoudili, že mnohem zábavnější než pracovat, je majetek těm pracovitým pitomcům sebrat, pokud se budou cukat, tak je oddělat, komu se to nebude líbit, toho strčit za katr a ostatním vymýt hlavu vhodnou teoreticko-ideologickou nadstavbou.
A tragická je skutečnost, že poté, co se tahle ideologie před 20 lety prakticky celosvětově zhroutila jako domeček z karet, se najdou jedinci, kteří se nám ji snaží rádoby nenápadně znovu podsouvat.

Štítky knihy

ruská literatura

Autorovy další knížky

1960  79%Osud člověka
1952  93%Tichý Don
1950  70%Rozrušená země
1962  71%Azurová step
1967  82%Donské povídky

Kniha Rozrušená země je v

Právě čtených1x
Přečtených30x
Knihotéce68x
Chystám se číst8x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x