Tato země je naše – 25 rozhovorů s prezidentem Milošem Zemanem diskuze

Tato země je naše – 25 rozhovorů s prezidentem Milošem Zemanem https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/304951/bmid_tato-zeme-je-nase-6CL-304951.jpg 1 161 24

Miloš Zeman je téměř tři a půl roku hlavou státu. Za tu dobu společností hýbala celá řada témat, na světové scéně se odehrálo několik krizí, z nichž mnohé budou ještě dlouho pokračovat. Třetí český prezident má jasně vyhraněné názory, za kterými si stojí klidně i proti všem. Migrační krize, občanská válka na Ukrajině, Rusko a jeho zahraniční politika, válka v Sýrii, islámský radikalismus a hrozba dalších teroristických útoků, neobjektivní veřejnoprávní média či zavřené dveře na Hrad pro amerického velvyslance. Nejen tato palčivá témata byla předmětem pětadvaceti rozhovorů, které spolu s dosud nepublikovanými fotografiemi tvoří tuto unikátní knihu.... celý text

Diskuze o knize (67)

Přidat komentář

Přehradář
28.12.2018 odpad!

Lépe vystihující název by měla "Tato země je moje". Škoda papíru, natož peněz.

kacka147
27.04.2018

Myslím, že jedině k bobaveni....bohužel.
Ať je to jak chce žijeme v demokratické společnosti , kdy si prezidenta volí občané. Když byl prezident Zeman zvolen, již s tim nic neuděláme. Bohužel. Ale jak řííkám, demokracie nás nutí dělat kompromisy ,,V Demokracii jiná volba není. Naučme se proto prohrávat".


jiri77
12.12.2016

Chápu že někteří jedinci tuhle knihu prostě nezkousnou ,ale přidávat neustále do podobných knih Brouka Pytlíka a nebo Monology ve vůdcově stanu atd. je už troch ujeté a kazí to obraz celé DK.
Já jsem knihu nečetl ,tak jí ani nehodnotím ,ale to že ji má 87 v přečtených a je 98 krát hodnocena je též zajímavé.

ManželéMannovi
21.11.2016 odpad!

Samozřejmě. Jsme oba tak trapný. Mohl bychom s vámi tady diskutovat, ale není mi 18 a diskuze s někým vám podobným by byla zbytečná a je pod mou úroveň. Proto vám popřeji pěknou četbu a hezký den.

Mann

Marketa12
21.11.2016 5 z 5

Mohu se zeptat jaký má význam společný účet na databázi? Totálnáí splynutí duší? Totální kontrola? Celkem trapné, stejně jak hodnotit nepřečtenou knihu.

Zednář
17.09.2016 odpad!

Nepochválím-li se sám, nikdo to za mě neudělá. Takovou samochválu si nedovolil ani Dubček. Větší narcismus najdeme snad už jen v pamětech Václava Klause. JÁ JÁ JÁ JÁ JÁ :D

bubka
17.09.2016

Zajímalo by mne, zda i někdo další z těch, kdo si nelibují v urážkách pana prezidenta a dnes i pana Ovčáčka, dostal podobné vyjádření z tábora čestných, laskavých, slušných a příkladných neznámých osob, které, jako ostatně podobní vždy, vyjí s vlky.

A nejlepší je si vytvořit fake profil jen abys mohla dát 5/5 knize svého oblíbence :D ačkoliv jsi ani tuto ani žádnou jinou nikdy nečetla :D

kní
16.09.2016

Nic překvapivého. Bohužel.

BarryBlack
16.09.2016 odpad!

http://zpravy.aktualne.cz/domaci/na-zemanove-knize-a-jeji-propagaci-se-podili-firmy-senatora/r~2b9d8fae7b8611e6888a0025900fea04/

Vochmelik
11.09.2016 odpad!

S vůdcem ve stanu, kniha, o které zde píše jedna paní, nejspíš vážně nepatří mezi knihy podobné rozhovorům s naším prezidentem. Musím s paní souhlasit. Tato země je naše nemá nic společného s erotikou, dokonce ani skautskou.

Honza5
11.09.2016

Byl jsem si v knihkupectví koupit knihu od Karla Čapka Hovory s TGM a přede mnou u pokladny si kupuje o pár let starší žena tuto knihu s nacionalistickým názvem a se všeříkajícím obalem, kde je shodou okolností také vyobrazen prezident republiky, ale ten současný a s pochybnými autory, kde jeden z nich byl členem extremistické pravicové strany. Tak si říkám, jakým směrem se posunula za těch necelých 100 let naše společnost. Neřekl bych, že tohle je ten lepší směr. Leč je to 80 let stará kniha, kde jistě spoustu věcí není úplně aktuálních, tak člověku dá mnohem více, než (v dnešní době) číst knihu s názory populisty, jejímž spoluautorem je pravicový extremista.

Vochmelik
10.09.2016 odpad!

Myslím, že kniha není dokonalá jen díky vnějšímu zásahu. S titulem "Tato země je moje" nesouhlasil pan Babiš.

kní
10.09.2016

v zajímavostech se tady dnes objevila jedna opravdu zajímavá:

Na knize spolupracoval Radim Panenka, což je bývalý člen extrémistické ultrapravicové Národní strany. Tato platforma nepřímo navazovala na neonacistické myšlenky, např. při volání po "konečném řešení cikánské otázky". Naopak druhý autor a nynější mluvčí Jiří Ovčáček je mj. bývalým redaktorem Haló novin, což je oficiální periodikum KSČM. (ondrash77)

Nemyslím, že by se Zeman "odkopal" tak, že by ho tazatelé dusili (to by se samozřejmě v ódistické knize nemělo šanci objevit) a on řekl něco, co nechtěl. Tihle chvástalové (Klausovi to taky šlo moc dobře) svým naparováním sami zveřejňují nepěkné odstíny svých špatných povah a nevábných charakterových postojů.

MarkétaLore určitě byl někdo jiný, než binysek. Její rejdění se od "slohodlouhých sáhů" binyska lišilo a byla taky o dost sprostější. A bubka se objevila brzy poté, co jí byl profil zablokován z moci úřední. Zatímco binysek si profil zrušila na vlastní žádost - a teď se do něj zase nějak nechala vrátit. Přičemž si vymazala všechny své diskuzní příspěvky od února doteď.
Nebo máš, LordSnape, nějakej důkaz, že byly jedna osoba?
(někde tady padlo, že binysek jsem i já a schválně na sebe útočím... :-))

LordSnape
10.09.2016

@Kapis Nehodnotil, proč bych to dělal, když jsem to nečetl? :-) Sledoval jsem výroky prezidenta a chování dosti z počátku a tak naivně doufal, že půjde časem do sebe, ale spíš to šlo ještě více z kopce. Ty Hovory z Lán a navázání na Masaryka mi přišlo fajn, než začal do vysílání otevřeně říkat "kunda". Pak když se postavil vedle Konvičky na pódium a na druhé straně ani k památníku nepustili studenty s květinami, skončil úplně můj zájem. Jak to tak čtu, má ale v zásobě jen "názor na Sýrii". Přiznám se, že bych musel googlit, páč si ho nepamatuju. Ale v poslední době mě spíš více informovala studentka, co jezdí do Rojavy. Byla v DVTV.

@kní a Skeeve : bubka, MarkétaLore, binysek jsou pořád jedna a ta samá osoba. Nedá se s ní mluvit ani diskutovat normálně. Vždyť to musíte vědět. Nicméně jsem se už aspoň dostal do fáze, kdy mi přijde spíš směšná celým tím chováním a útočnou rétorikou. Zřejmě to jinak neumí. Pak se mi směje člověk, že čtu jen leporela, co tu má za víc jak dva roky existence jen dvě přečtené knihy. Tak buď má ten účet čistě účelový anebo prostě čte jen takovouhle klasiku. :-)

Ta kniha dopadne jak "kuchařka" Ládi Hrušky. Tady to všichni odsoudí a nahází do odpadu. Ve výsledku se to pak bude skvěle prodávat a dávat klasicky příbuzným pod stromeček, aniž by o to třeba jen stáli.... Vzhledem k tomu, jací lidé Zemana dotazovali, nebojím se toho, že by ho dostali do úzkých v těch rozhovorech. Spíš mu budou dosti přihrávat. Je to jak předem připravená show. Jen v knize.

kní
09.09.2016

No, Skeeve, taky jsem si kdysi myslela, vyděšená a znechucená úrovní diskuzí na zpravodajských webech nebo čsfd, že tady, u knihomolů, bude kultivovanější atmosféra. Ono na zasvinění jakékoli diskuze stačí pár militantů, třeba jen dva. A takoví jsou všude, i tady.

Vochmelik
09.09.2016 odpad!

Rozhodně doporučuji ke čtení. Nevyčerpatelný zdroj zábavy. Knížka mě smířila s představou, že se pan Zeman znovu stane hlavou našeho státu...

kní
09.09.2016

Jen ať si knížku koupí co nejvíc lidí. Jsou to rozhovory - a v těch se každý odkope. Třeba to některým oči aspoň pootevře.

Binysek se vrátila, už jsem si všimla včera. Také jsem si všimla, že vymazala velkou spoustu svých diskuzních litánií. To je dobře, její neochvějný propagandistický tah na rudou bránu občas některým mládežníkům trochu pošmodrchal hodnotový žebříček.
Bubka je nejspíš MarkétaLore.

No a proč by se tady nemělo nebo nemohlo diskutovat o Zemanovi? U Zemana jako autora to nelze a politické diskuze ve "volné" jsou nežádoucí - tak tady to snad tolik nevadí. A vadí-li, nechť není čteno (a se zapojováno).

Kapis
09.09.2016

Lord Snape: já nakonec psal, aby si to vztahovačné povahy moc nebraly na sebe - ale OK, můžu souhlasit s tím, že Zeman pobuřuje lidi skrz celým spektrem - ale stejným způsobem s ním skrz celé spektrum jiná část lidí rezonuje. Píšeš, žes to nečetl ani nehodnotil, ale zároveň, že je to sračka. Tak se v tom teď nevyznám. Nevím, co dávají za zprávy na Nově, ale nedívám se už na žádné, jelikož pravdy se tam člověk nedobere ani u sporu paní Kadrnoškové, komu patří větev s jabkama přesahující na zahradu paní Kolouškové. Ale jsem přesvědčen, že Zemanovy názory na Sýrii na těchhle zprávách nepůjdou a přejdu pro tentokrát to tvoje urážení o tom, že něco podobného sleduju na Růžku. Tam se zásadně dívám na Ordinaci!

Jsem rád, že už jsou ty Štítky změněny, protože to bylo opravdu trapné - a osobní názory moderátorů by neměly vstupovat do oficiálních popisů tohoto webu.

akdar72
09.09.2016

Myslím, že mohu autorům pogratulovat, i já si knihu chci přečíst, a to díky této diskuzi :-) Pana prezidenta si vážím a obdivuji, ale nikdy bych se o tuto knihu nezajímala a neměla v plánu ji číst. Ovšem tato kontroverzní diskuze dělá knize skvělou reklamu :)

LordSnape
09.09.2016

@Marketa12 A to mi bude říkat člověk, který tady má jen dvě přečtené knihy? Néééé, fakt už mě nezabíjejte. :-D :-D Nečetl, protože si myslím, že je na světě spousta krásných knih a život příliš krátký na to, abych je zvládl přečíst a proto neztrácím čas s literaturou, co mě nezajímá. Ostatně já tenhle skvost ani nehodnotil, ani nekomentoval. Vyskytuji se jen v diskuzi.

Marketa12
09.09.2016 5 z 5

Žádná úcta k těm, co ho zvolili, a to je ten problém. Četls to Lorde Snape, ??? hloupá otázka, není to leporelo.

LordSnape
09.09.2016

Kdybych si vás vzal do úst, musel bych trávit 14 dní antibakteriální očistou a to se mi nechce. Nepřipadáte si trochu schizofrenně? Znám výborného lékaře, který by mohl pomoci. :-D Myslím si, že po tom posledním výstupu jste se ztrapnila už dost. Jste tady jediná, kdo musí své nevybíravé názory podporovat dalšími fake účty a to samo o sobě svědčí o vaší ubohosti.

LordSnape
09.09.2016

@ [bubka] alias binysek No, od vás jsem nečekal ani jiný názor. To by se totiž něco muselo stát. Psychiatrických ambulancí neubylo, klidně vám dám přečíst výtažek z ročenky, kde se to i mapuje. Nicméně o vašem chování také svěčí to, že musíte mít potřebu komentovat chování ostatních za každou cenu a nestačí vám k tomu jeden či dva profily zde. Já tu vystupuji aspoň sám za sebe. Ostatně srovnávat mě se Zemanem je trochu mimo míso, já nejsem veřejný činitel, jen pouhý občan.

Pokud jde o mé vzdělání, osobní život a úspěchy, klidně vám dám přečíst CV, ale nikde tam není bohužel soudem potvrzeno, že jsem lhář. Vrána k vráně sedá. Po pravdě jsem zpočátku nečekal, že to Zeman dotáhne tak daleko, ale u vás to bylo průhledné až na půdu. Jste jako ten smrad z kanálu, co se občas vydere na povrch. Ale naštěstí pro nás jej vítr pak odnese pryč a rozmělní do ztracena.

A opět jsme u toho, kdo koho napadá, kdo začíná s útočnou rétorikou a podobně. Až zas budete plakat svým soukmenovkyním na rameni, dá jim přečíst tuhle zprávu, kterou jste mi poslala jako první. A ještě jako přiblblý anonym.

bubka
09.09.2016

je skutečně paradoxem jak zjevní hulváti, ubožáci s pláčem hodnotí chování pana Zemana..jejich zoufalství nad jeho chováním je vážně srandovní...a považují se při tom za nositele pravdy...zdá se, že ubylo psychiatrických ambulancí...
Škoda, že nemůžeme zmapovat jejich vzdělání, názory a životní úspěchy, pobavili bychom se ještě více.

Marketa12
09.09.2016 5 z 5

Knihu jsem nečetla, jako ostatně nikdo z vás. Kromě dvou. Je skandální, jaké štítky jsou ke knize přiřazeny. Že se nestydíte moderátoři, pane majiteli, uživatelé... S vůdcem ve stanu, ??? neuvěřitelné. Já jsem pana prezidenta volila, a právem se cítím uražená. Ty vaše kydy nesníží hodnotu prezidentského úřadu, a nezabrání znovuzvolení v prvním kole. Nemáte nikoho přijatelnějšího a nikdy mít nebudete. Pražská fujtajbl kavárno.

LordSnape
09.09.2016

@Kapis Soudím lidi podle toho, jak se chovají. Ale když se někdo neumí chovat ani na veřejnosti, na různých veřejných situacích a ještě k tomu je to hlava státu, asi je něco špatně. Jde o veřejného činitele proboha. velitele ozbrojených sil a je první lidem zvolený prezident. Měl by nějak reprezentovat svůj lid. Podle toho, jak se chová, mám strach, co za lidi tady vedle mě žijí. Tady nadáváš na měření jedním metrem a přitom jsi všechny odpůrce také zařadil na jednu hromadu, protože se ti to tak hodí. Proti Zemanovi a téhle sračce musí určitě jít jen kavárenský povaleč, co kouří doutníky, poslouchá electro swing na Náplavce a pije latté nebo jen nedomrlý dvacátníci co hláškují na FB a Twitteru. Není tomu tak. On si tu svoji "popularitu" získává napříč spektrem všech lidí, ale tak jestli někomu stačí na protest koupit knížku už jen kvůli názoru, je to jeho problém. Tvůj problém. Jestli někdo pak tráví večery doma u piva anebo Na růžku, kde valí jen TV Nova, kde ukazují Syrský konflikt jen z jedné strany, kam si přihodí i Zeman, je to také jeho problém.

Jo, Havel měl svý mouchy. Měl problémy s alkoholem i ženskými. Moc jsem ho nemusel jako disidenta, ani jeho hry mi neseděly a ač o to nestál, stal se prezidentem. A jako prezident a hlava státu, narozdíl od tohodle debila, byl skvělý. Černý je umělec, ať si dělá co chce. Třeba ten jeho posilující autobus byl dobrá a nesmyslná prča. :-D

Kapis
09.09.2016

Jsem si myslel, že to je diskuze o knize, ale evidentně je o Zemanovi. Je s podivem, jak se všichni nesmiřitelní Zemanovi odpůrci ohánějí tím, jaký je to vulgární alkoholik. Že ten rádobyumělec Černý postaví fakáč jak dům na Vltavu, to už je ale v pořádku, vulgarity Karla "pankáče" jsou naprosto v pohodě a to jaký notoricky vychlastaný děvkař byl Havel to se říkat vůbec nesmí, tam je to vše OK, dyť ta láska-pravda ne? Dvojí metr jak ušitý. Já knihu nečetl, ale jak to tu vidím, asi si ji pořídím. Nejsem žádný Zemanův extrafanoušek, ale tahle hysterie, jak se tu můžou blbečci uodpadovat, aniž knihu viděli, mě moc baví. Myslím, že Zemanovy názory třeba na Syrský konflikt nebo Rusko jsou velice rozumné, ale je mi jasné, že nezdravě sebevědomá fejsbuková mládež se znalostmi nula a rozhledem akorát na nejbližšího Pokémona, to pobrat nemůže. (Tohle si prosím Vy, kterých se to netýká nevztahujte plošně na sebe).

LordSnape
09.09.2016

@Petas17 Vždyť ještě neřekl ani, jestli bude znovu kandidovat. Ani neznáme protikandidáty, nevíme nic. A nějak jsem si nevšiml, že bychom mu tady nadávali. Říkáme tady pravdu. Slova jako passy nebo Peroutkvův článek už jsou legendami a pravdivými výroky, narozdíl od neexistující Pražské kavárny, na kterou furt odkazuje Ovčáček.

Ad šítky. Myslím si, že to docela vystihují. Narcismem trpí i Klaus. A to, že je to populista a demagog je jasné už jen z těch jeho výstupů a rozhovorů jinde. Stačí otevřít oči.

Ad Klausovy knihy. Narazil jsem na jeho novinku, co napsal s Weiglem a je strašně úsměvné, jak je z odborníka na ekologii a globální oteplování najednou odborník na demografii a sociologii. Klaus je je tak strašně trapnej a smutnej tím, jak mu chybí ta pozornost.

BarryBlack
09.09.2016 odpad!

Steew: Dřív to nešlo a dneska je Klaus troska. Zato Zeman je pořád nebezpečnej.

Vochmelik
09.09.2016 odpad!

Kniha má šanci oslovit hloupé lidi.