Romeo a Julie diskuze

Romeo a Julie https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/43627/bmid_romeo-a-julie-ZLs-43627.jpg 4 5411 482

Slavná a nesmrtelná Shakespearova tragédie o lásce dvou milenců ze znesvářených rodů Monteků a Kapuletů.

Žánr:
Literatura světová , Divadelní hry

Vydáno: , Atlantis
Originální název:

Romeo and Juliet , 1595


více info...

Diskuze o knize (4)

Přidat komentář

siena
09.04.2017

EvikU, nesmrtelný příběh určitě, ale určitě ne román. Omlouvám se, že rýpu, ale zrovna na divadelní hry, jsem nyní více zaměřená:)

rusalka123
18.05.2014 5 z 5

Nevím nevím, jestli by jim ta láska opravdu vydržela na celý život. Když se podívám na tu Romeovu zbožňovanou Rosalinu, na kterou zapomněl během chviličky... Podle mě ta věta na kterou reagoval stammel není úplně mimo. Pro ně vlastně smrt ve výsledku nebyla neštěstím (jen důvod, proč se zabili) a jejich rodiny se díky tomu smířily. Což je smutné, že za mírem stojí až smrt blízkých osob, ale...


WEIL
08.12.2011

Souhlasím s předchozím příspěvkem.

Určitě je lepší umírat na vrcholu blaha, než ve chvílích, kdy je člověk plný úzkosti, kdy ví, kdy zemře, kdy je nevyléčitelně nemocný atd.

Co je jisté, je ten fakt, že každý z tohoto světa odejít musí.

Ale málokdo jde dobrovolně a ve chvilkách spokojenosti.
Romeo a Julie je příběh, kterých se odehrává poměrně dost, ale lidé do sebe zamilovaní, tak na smrt většinou nemyslí, to až později.

Stammel
08.12.2011 4 z 5

"Je to skutečně tragédie? Není naopak největším štěstím umřít milován a milující? Pokračovala by jejich láska i po letech?"

To mi přijde spíše jako otázky od někoho, kdo milovat nezná a kdo neví, jaký smysl láska (ne ta seriálová, prosím) může mít. Závěr není tragický jen pro ty dva milence, ale pro to, že celý svět je o ně ochuzen. Ve Veroně navíc vítězí síly ne-lásky nejen na konci - už chvíle, kdy zničí Merkuzia, je děsivá.