Rebeka diskuze

Rebeka https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/368755/bmid_rebeka-Xwo-368755.JPG 4 1083 228

Diskuze o knize (8)

Přidat komentář

alekis
22.01.2023

Miluji knihy Daphne du Maurier. A v mých oblíbených na DK je Tatjana1737, proto si vždycky čtu její komentáře, i když někdy žasnu, jaké obří klády dokáže stvořit - jsou ale čtivé a zajímavé.
Takže k této knize, která se mi díky ní připomněla, jen krátce:

Ten ubrečený Max je maximální hajzlík a debil, že jsem sprostá jak kanál. Dovede si domů mladou nezkušenou dívku a hodí ji to černočerné vody tajemství a hrůz!! Jo, je tajemný a mlčí a mlží! Neřekne jí nic o všem, co předcházelo..!
A teď v tom plav, holka, plácej se v tom! A muč samu sebe děsnými myšlenkami: vždyť ona, ta první, ta jedinečná, byla tak krásná, tak oblíbená... a já jsem proti ní šedá nezajímavá hloupá myš!

Nemožný, neskutečný, ničemný Max! Je melancholický, je zasmušilý a zachmuřený, je to pitomec. Jeho mladá žena je ve všem sama!! Hozená na pospas šílené hospodyni a poťouchlému milenci první ženy.
Maxi, takový chlap jako ty podle mě patří na pustý ostrov, aby si tam léčil svoje frustrace. Tam je to pro tebe to pravé!

Autorka ho stvořila s nějakým úmyslem - ale je to jeden z nejhorších knižních "hrdinů", jaké znám - pokud pominu všechny zločince a magory, to on není, ale je to prostě mizera! Trápení ho neomlouvá! Trápil svoji ženu o hodně víc.
Jdi se vycpat, Maxi!

berit
14.11.2018

Knihu jsem si chtěla zakoupit, ale po kliknutí na záložku Koupit se nabízí naprosto jiná kniha o kosmetickém přípravku podobného názvu.


siena
09.09.2017 5 z 5

i.stefany, román předlohou ke zmíněnému seriálu nebyl!

i.stefany
09.09.2017

Knihu jsem zatím ještě nečetla, ale z popisku mám takový dojem, že byla předlohou televizního zpracování argentinské telenovely - Manuela. U seriálu jsem se bavila, námět pěkný, ale velmi rozvleklý.

i.stefany
08.09.2017

Knihu jsem zatím ještě nečetla, ale z popisku mám takový dojem, že byla předlohou televizního zpracování argentinské telenovely - Manuela. U seriálu jsem se bavila, námět pěkný, ale velmi rozvleklý.

Jirinamac
20.06.2017 5 z 5

Až na pár záporných komentářů se knížka líbí. Mně se líbila moc. Musí člověk počítat s tím, že to není literatura dnešní doby. Divadlo jsem neviděla, ale jestli byla knížka předlohou, tak se určitě bude líbit obojí

IsobelleFarbs
20.06.2017

Ahoj, neumíte někdo porovnat knihu s právě se hrající divadelní hrou Rebecca? Je kniha horší nebo lepší? Mě se to divadlo moc líbilo, ale po přečtení komentářů tady si nejsem úplně jistá jestli mám do knihy jít nebo ne...

MiaCooperová
18.02.2017

To vypadá zajímavě, přečtu si ji. Ale až budeme brát období knihy, to abych pak v dějepisu (bereme středověk) neřekla pitomost. :) :D Ale za ty výrazy by to asi stálo, knížka je na wish listu! :)