Řbitov zviřátek diskuze

Řbitov zviřátek https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/29685/mid_rbitov-zviratek-sdu-29685.jpg 4 5253 932

Rodina Creedových se usadí ve starém domě v půvabném prostředí venkova státu Maine. Otec - lékař, krásná žena, rozkošné děti. Zdálo by se, že nic nemůže překazit jejich štěstí....Avšak objevuje se Cosi, co mrazí krev v žilách, Cosi strašnějšího než sama smrt. Cosi nesrovnatelně příšernějšího a silnějšího....

Žánr:
Literatura světová , Horory , Romány

Vydáno: , Beta-Dobrovský
Originální název:

Pet Sematary , 1983


více info...

Diskuze o knize (17)

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka
27.10.2021 5 z 5

A nemělo to být schválně? Přeci jen, na Cujo narážka v knize je, tak proč ne pes na obálce jednoho z vydání? Chyba vydavatele, kterou lze otočit na easter egg? Já vím, tímhle tady vyloženě čaruju :D ale ráda hledám souvislosti. Hlavně tam, kde nejsou :D

MrKrahujec
MrKrahujec
03.01.2020 3 z 5

Sorry za toto hodnocení, ale pan King je už nějak fakt dost stejnej... (snad kdybych tohle četl jako první - možná?)


freezymatinez6
freezymatinez6
29.09.2019 5 z 5

Louis Creed a jeho rodina s kočkou se právě přestěhovali do krásného nového domova v Maine. Nové městečko je (jak už jsem říkal) krásné, dětem se tam líbí a rodina je šťastnější než kdy dřív. Pár měsíců uběhne a už to vypadá, že budou Creedovi šťastní už navěky, jenže když odjede Rachel (matka) s dětmi za prarodiči na Díkuvzdání, zemře Elliin kocour, a malá Ellie nic netuší. V noci po smrti kocoura záhadně řekne Louisovi jeho nejlepší přítel Jud, ať ho následuje do lesa, a ať vezme tělo kocoura s sebou. Jud Louise dovede na záhadné místo v lese nazývané Řbitov zvířátek, a tam kocoura společně zahrabou. Rachel, Ellie a malé batole Gage se nic netušíc vratí do Maine, kde jim Louis zalže, že se kocour zatoulal. Potom se jednu noc, jakoby magicky, Elliin kocour objeví před dveřmi. Louis je šokován, protože si pamatuje, jak kocoura srazilo auto a jak ho Judem zahrabali, a tak mu Jud prozradí místní tajemství. Rodina neví, že Elliin kocour povstal z mrtvých, a žije si vesele dál, jenže k jejich neštěstí zemře malé batole Gage. Toto odstartuje děsivou řetězovou reakci, a Louis se bude muset naučit, že nejen zvířata se vrací ze Řbitova zvířátek jiní. Podivnější. Nebezpečnější.

Hlavní hrdina knihy Louis Creed je muž střední velikosti, je mu cca 35 let, pracuje jako lékař, a velmi mu to jde. Podle toho, co jsem v knize přečetl, je Louis určitě cholerik. Ale vzhledem k tomu kolik toho musel vydržet a čím vším musel protrpět, si vnější reakce udržel docela klidné, a kdybych se já ocitl v Louisivě kůži, určitě bych to nevydržel a vybuchnul vzteky. Shrnutě si myslím, že je Louis docela trpělivy člověk, je velmi hodný a odhodlán řešit problémy hned, rychle a co nejlíp to jde.

Kniha na mě zapůsobila jako klasická kniha od Stephena Kinga. Co to znamená klasická Kingovka vám nyní vysvětlím:
-Velmi dobře se četla, a i když ze začátku knihy popisovala úplně normální životy lidí, bylo z nějakého důvodu zábava ji číst.
-Pomalu a nenápadně se rozvíjelo hororové drama, které se celé vyklopilo v plné kráse v 75 procentech knihy.
-Byla velmi děsivá. K tomu asi nemám co říct, jen to, že už jsem se jednou v noci bál číst dále.
Asi pochopíte, že se mi kniha velice líbila, a doporučil bych ji komukoliv, kdo má rád košaté příběhy.

TerkaLangoš199
TerkaLangoš199
31.07.2019 5 z 5

Anežka537: Četla jsem poprvé asi v osmnácti či devatenácti letech a to už jsem se jen bála jít kamkoliv potmě, takže to jde :D. Ale pod 16 bych asi nedoporučovala, pokud nejste velmi silná povaha.

Anežka537
Anežka537
31.07.2019

Od kolika let si myslíte, že je vhodné knihu číst?

PeterSmith
PeterSmith
12.05.2019 5 z 5

Film je v porovnání s knihou naprostý odpad. Nesedí dej a konec je tragédie. Jediné knížka v tomto případě.

Acquenta
Acquenta
24.11.2018 4 z 5

Tak neskutečné a tak děsivé...i když pro mě byla z celé knihy nejděsivější chvíle, kdy malého Cage srazil náklaďák...:( ...a taky ta scéna na hřbitově s hrobem.. na to asi nikdy nezapomenu....a těším se na film :)

Dantez
Dantez
21.10.2015 5 z 5

Souhlas s doktorking. Jakákoliv obálka pocházející z nakladatelství Dobrovský je ukázkovou ohavností.

paja5
paja5
22.04.2014

Sice jsem tuto knihu nečetla, ale chtěla bych si přečíst nějakou od Kinga, protože ve škole jsme psali čtvrtletku ze slohu a učitelka mě, jako nejlepši práci za hodně dlouhou dobu přirovnala zrovna k tomuto spisovateli. Přesně, tak snažím se psát strašidelné povídky a knihu. Ostatní, mi povídky chválí tak uvidím co tedy píše náš King. :D

Dáma s hrnstjm
Dáma s hrnstjm
03.06.2013

Upravila jsem název na správný tvar ("zviřátek", nikoli "zvířátek") a doufám, že to zas někdo neupraví zpátky! :)

X3ON
X3ON
06.02.2013 5 z 5

dr king presne tak, jsou to zabari :D

"No má první (a asi i poslední) Kingovka. Je to velmi čtivé, zhltnete to opravdu jedním dechem, budete se bát, ale děj byl docela předvídatelný a opravdu nemůžu říct, že by mi tato knížka kromě čisté zábavy a úniku z reality něco dala... Chyběl mi alespoň nějaký přesah."

tento koment a hodnoceni 1/5 me pobavil :D

doktorking
doktorking
05.02.2013 5 z 5

jinak co se týče přebalu se psem od BETY ten jsem nikdy nepochopil to byl hodně velký ulet

doktorking
doktorking
05.02.2013 5 z 5

Ječmínek a tobě podobný -nic proti vám ale pokud hodnotíte řbitov zvířátek tak jak hodnotíte asi by pro vás bylo lepší pana KINGA nečíst,řbitov zvířátek spolu s To patří k tomu nejlepšímu to vám řekne každý zkušený KINGAŘ nemohl jsem si totiž nevšimnout že všichni co tu špatně hodnotíte řbitov máte za sebou max tři Kingovky nevím co lepšího už by jste chtěli..

Edward52
Edward52
24.06.2011 4 z 5

prosím adminy o odstranění nakladatelství Laser - /laser je sazba písma ne nakladatel/ knihu vydal Dobrovský Beta

paulhunter
paulhunter
09.06.2011 4 z 5

No jo, ovšem co s tím, když se jedná o oficiální anotaci, která pochází od nakladatelství, které knihu vydalo? Taková anotace přece pak bývá i na knize.

Já vím, že je to teď trochu rozpor s těmi spoilery.. ale jsou anotace od uživatelů x nakladatelů.

S tím synkem bych to zase tak černě neviděl, je to jen takový "katalyzátor", který startuje děj knihy. To by se pak mohla měnit snad každá anotace. Vím, že jsem tu nedávno poukázal na nepoužití spoileru u knihy Lolita - ovšem musím říct, že jsem tu knihu nečetl, a proto nemůžu říct, co je podstatné pro nevyzrazení děje a co není.. a je dost možné, že bych to pak u Lolity viděl stejně jako teď u Řbitovu zviřátek.

pistalka
pistalka
09.06.2011 5 z 5

Každý může obsah knihy změnit. Já jsem tedy tak již učinil, teď jen počkat na schválení nějakým moderátorem ;)

smetyl
smetyl
09.06.2011 5 z 5

Chtěl bych poukázat na to, že zde vypsaný Obsah knihy toho prozrazuje až příliš. Např. : Jejich šťastné dny však náhle ukončí autohavárie, při které zahyne jejich synek. Což je takřka závěr knihy.