Projekt Kronos diskuze

Projekt Kronos https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/335582/bmid_projekt-kronos-hxb-335582.jpg 4 547 126

Projekt Kronos série

1. díl >

Být hrdinou není ve skutečnosti ani zdaleka takové, jak se o tom píše v komiksech… Píše se rok 2052 a to málo, co po válce ze světa zbylo, halí šero nukleární zimy. Attiona City, jednu z posledních výsep lidské civilizace, zevnitř požírá záhadná epidemie a společenské rozkoly. Zatímco prominentní občané v horní části města se vzpamatovávají z válečných hrůz, méně šťastní obyvatelé spodního Downtownu je stále prožívají. Drogový byznys jen kvete, ulicím vládnou konkurenční gangy a zoufalí Downtowneři se ocitají v čím dál větší izolaci. To vše jsou ale jen první výstřely do tmy předznamenávající občanskou válku. Mladý Downtowner Jason Blake vždycky toužil být hrdinou. A teď se mu — k jeho smůle — tohle přání beze zbytku vyplní. Naproti tomu Luco Scarpa nikdy nechtěl nic jiného než prožít svůj život v klidu a míru. Přesto má pod taktovkou nejmocnější organizace světa lovit právě takové lidi, jako je Jason. A ačkoli o tom ani jeden z nich nemá nejmenší tušení, brzy se z nich mají stát pouhé figurky šachové partie, ve které se hraje o osud celého města.... celý text

Žánr:
Romány , Literatura česká , Sci-fi

Vydáno: , Host
více info...

Diskuze o knize (5)

harryhozena
harryhozena
24.12.2021 5 z 5

Chef’s kiss.

R.E.M.
R.E.M.
04.01.2019

olle3: Jen dvě poznámky - je kontraproduktivní dělat z čtenářů "blbce", kteří nikdy nečetli dobré postapo a mají čtenářskou laťku 100 m pod hladinou moře.
Nedělá dobrý dojem, když si hodnotíte své knihy 5*. Je úžasné, když máte 100 % u své knihy, je podivné, když jediným hodnotícím jste Vy. Viz https://www.databazeknih.cz/hodnoceni-knihy/clona-cast-prvni-346366

Přeji nadhled, i spokojené čtenáře.


jaroiva
jaroiva
04.01.2019 4 z 5

pro olle3:
ještě, že existují čtenáři, kteří čtou knihu kvůli příběhu a radosti ze čtení, a ne:
aby "se zážitkové čtení zvrtlo ve vyhledávání chyb, které by mou nedůvěru podpořily"

Nehodnotila jsem sice plným počtem, ale cítím se přesto uražena příspěvkem typu: komu se tohle líbí, nikdy nečetl pořádné postapo.
Jestli jste měl za cíl, aby po Vaší recenzi stoupl počet čtenářů Vašich knih, u mě to spíš vyvolalo takovou reakci, že si najdu Vaše dílo, a dám si pozor, abych si ho náhodou neuložila do kolonky "Chci si přečíst" nebo nedejbože "Chci si koupit".
Možná píšete skvěle, ale asi nebudu cílová skupina, nemám ráda, když někdo hodnotí, jestli mám nárok, aby se mi něco líbilo.

Váš komentář tedy beru jako snahu o reklamu zdarma napsanou u knihy, která se očividně setkává s úspěchem čtenářů.
Na někoho to možná zafunguje. Podle mě je to parazitování na úspěchu jiného.

mamadli1922
mamadli1922
04.01.2019

Pro olle3

Knihu mám koupenou, ale bohužel jsem ji dosud nečetl. Co mě ale zaujalo, byl Váš komentář, konkrétně věta: "Protože s detaily si autor nedal práci a protože dělal chyby, které jsem dělal sám, když jsem začínal psát."

Vážený pane, je v pořádku zkritizovat knihu, která se Vám nelíbí. Je to Váš názor a máte na něj plné právo. Dobře zformulovaná kritika je pro autora ta nějlepší škola a měl by za ni kritikovi líbat ruce.

Jenže...

Kritika se píše z pohledu kritika, nikoli spisovatele. Už za K. H. Borovského se vědělo, že kritik nemusí nutně ovládat literární řemeslo. Pokud píšete kritiku z pohledu prozaika, stavíte se automaticky do role mentora, který poučuje nezkušeného nováčka. Ano, jsou nepochybně persony v české literatuře, které jsou k tomuto poučování oprávněné. Bojím se však, že Tomáš Sekyrka, jehož knihy přečetlo míň lidí než jeho komentář k Projektu Kronos na databázi knih, k nim patří jen ztěží.

Ano, možná píšete lépe než Pavel Bareš. Nevím. Ono je to ale úplně jedno. Mějte na paměti, že literatura je čistě subjektivní a Vy tu rozhodně nejste od toho, abyste se sám srovnával s jinými autory. Zvláště když Pavlovi Barešovi vydal román Host a Vám... (opět použita apoziopeze, asi neumím napsat ucelenou větu s vlastní pointou)

Na stranu druhou Vás chápu. Každého spisovatele občas při čtení přepadne slastný pocit jistoty, že on to umí líp. Stephen King to popisuje jako jeden z osudových okamžiků v životě začínajícího autora. Něco takového si ale musíte nechat pro sebe, ne to troubit do světa. King si to dovolit může, Vy ne.

Omlouvám se za útočný tón, ale nedal jste mi jinou možnost. Mohl jste napsat, že je na knihu škoda lesů, že se hodí maximálně na záchod namotaná na roli, to všechno bych bral. Je svoboda projevu.

Vy jste si však vybral formu rapových battlů. A jak všichni víme, pýcha předchází pád.

Klarsik3
Klarsik3
30.07.2018 5 z 5

Tuhle knihu jsem si zamovala.. I'M ONLY GETTING STARTED.. Přesně od scény v Apokalypto kdy si Jason zpíval.. Tim si získal mé srdce teda jen půlku druhá polovina patří Lucovi.. no prostě zbožňuju každého kdo je Şehir :-D